30.10.2013, Miroslav Fuks

V areálu Na Stoupách se začne rodit nová umělá tráva!

V areálu Na Stoupách se začne rodit nová umělá tráva!Šlo o vytouženou událost, když byla 19. listopadu 2003 v jihlavském sportovním areálu Na Stoupách slavnostně otevřena první umělá tráva s fotbalovými parametry v Kraji Vysočina. Zhruba po sedmi letech začal být stav přetěžované umělky nedostatečný sportovním potřebám klubu a požadavkům juniorské a dorostenecké ligy. Vedení FC Vysočina proto zahájilo kroky sledující zajištění investice do nové moderní umělé trávy, které se konečně dočkaly svého naplnění!

 

Umělá tráva v areálu Na Stoupách se už svých blížících desátých narozenin nedočká. Ve čtvrtek 31. října na ní pracovníci dodavatelské firmy Stavinsport zahájí práce na výměně umělého travnatého povrchu. Nejprve přijde na řadu odstranění původní umělé trávy a vyrovnání terénu. Mezitím bude instalováno automatické zavlažování hrací plochy, což výrazně zpříjemní její využití v letním období. Následovat bude zvýšeno oplocení hřiště na straně u šaten a dojde ke zvýšení intenzity umělého osvětlení na 300 luxů. Tečku obstará položení nové umělé trávy s nejmodernějšími parametry. Realizace bude trvat pouhý měsíc a vyžádá si celkovou investici ve výši 12,86 milionů korun. Z toho 10 milionů korun činí dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a 2,86 milionů korun tvoří investice Statutárního města Jihlavy.

„Jsme strašně rádi, že se tolik potřebné výměny umělého travnatého povrchu dočkáme ještě před nástupem zimního období. Nic tak nebude bránit tomu, aby první tým FC Vysočina strávil zimní přípravu na jarní sezónu Gambrinus ligy v domácích podmínkách. Odpadne tedy množství tréninků a zápasů absolvovaných v Brně, v Humpolci a v poslední době také v Lukách nad Jihlavou. Naopak přibudou přípravné zápasy „áčka“ na odpovídajícím terénu v Jihlavě. Plochu samozřejmě budou využívat i ostatní týmy FC Vysočina, tradičně bude hostit mnoho přípravných duelů regionálních týmů a nijak se nezmění vytížení umělé trávy ze strany několika lig Malé kopané Jihlava,“ uvedl Ing. Zdeněk Tulis, ředitel a místopředseda představenstva FC Vysočina.

  • Archivní snímky za slavnostního otevření prvního umělého trávníku pro fotbalové zápasy v Kraji Vysočina. Stalo se tak dne 19. listopadu 2003 v jihlavském areálu Na Stoupách.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu