30.10.2013, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina si pohlídala postup do pohárového čtvrtfinále

Vysočina si pohlídala postup do pohárového čtvrtfináleFotbalisté FC Vysočina zúročili skvělý výsledek, kterého dosáhli v úvodním duelu osmifinále Poháru České pošty na stadiónu Sigmy Olomouc. Čtyřbrankový náskok si na domácí půdě bez větších problémů pohlídali a do čtvrtfinále postoupili po bezbrankovém průběhu utkání. Fotbalový tým z Kraje Vysočina tak teprve potřetí v historii národního poháru postoupil mezi osm nejlepších českých celků.

 
FC VysočinaFC Vysočina
4. kolo - II., středa 30.10.2013, 17:00
0:0
(0:0)
OlomoucOlomouc
 
ŽK: Jungr, Jánoš.
Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Fišer.
Diváci: 980
FC Vysočina: Hanuš – Mikula, Krejčí, Karlík, Marek – Jánoš, Koloušek (78. Přeučil) – Masopust (33. Teplý), Jungr, Kliment – Harba (69. Kučera). Náhradníci: Blažek – Urbánek, Berky, Šourek.
Olomouc: Zlámal – Vidlička, Šindelář (67. Houska), Škerle, Svozil – Karaš, Wijlaars – Schulmeister (67. Navrátil), Falta, Javůrek (73. Varadi) – Lietava
 

Komentář

Jihlavský kádr trápí marodka, tudíž kouč František Komňacký nemohl s pohárovou sestavou příliš experimentovat. Oproti sobotnímu ligovému duelu proti Jablonci nahradil Blažka v brance Hanuš, Tlustého post pravého beka obsadil Mikula, místo Kolouška hrál ve středu zálohy Karlík a za zraněného Vaculíka nastoupil na levé záloze Kliment. Volná místa na lavičce obsadili nadějní hráči juniorky – stoper Ondřej Berky a levý bek Jan Urbánek.

Dění na hřišti výrazně ovlivnil úvodní duel osmifinále. Sigma se tlačila do útoku, držela míč a kombinovala. Proti zahuštěné obraně Vysočiny, která využívala každé možnosti k rychlému kontru, se však dostala jen ke střelám ze střední vzdálenosti. S nimi si buď poradila blokující obrana, nebo pozorný gólman Hanuš anebo nenašly cestu mezi tři tyče. Poprvé však v utkání zahrozila Vysočina. To Masopust ve 3. minutě odcentroval z pravého křídla a na hranici velkého vápna našel Jungra, jehož pohotovou ránu tečovala obrana Sigmy na roh. Pak už hosté převzali iniciativu a pokoušeli se o výsledkový zázrak. Snažili se pálit ze všech pozic, ale gólové odměny se nedočkali. Slušné parametry měla rána Schulmeistera z 20. minuty, kterou Hanuš vyrazil na roh. Ten zahrával Javůrek a střelou zpoza velkého vápna jej zakončil Falta. Hanuš musel při jeho střele na zem. O dvě minuty později letěla rána Schulmeistera mimo tři tyče. Podobně dopadl v 32. minutě Lietava. V 33. minutě byl kouč Komňacký nucen učinit další rošádu v sestavě, když odstoupil zraněný Masopust a místo něj šel na hřiště Teplý.

Bez branek skončila první půle a stejný osud potkalo i druhé dějství. To nabídlo vyrovnaný průběh a šance na obou stranách. Duel mohl ve 49. minutě zdramatizovat Schulmeister, ovšem velkou šanci mu pohotovým skluzem ve vápně sebral Jánoš. V 51. minutě Teplý přihrál Harbovi, který z první na malém vápně pořádně vyprášil rukavice Zlámala. O šest minut později vypálil za vápnem Koloušek a Zlámal jeho ránu vyrazil do bezpečí. V 64. minutě roh Kolouška zakončil hlavou Mikula, ale Zlámal neměl s chycením míče velkou práci. V 66. minutě se Jungr prodral do vápna a přihrával na vzdálenější tyč, kde jen krok chyběl Teplému ke skórování do prázdné branky. Stejná situace se pak opakovala i v 81. minutě. Sigma se snažila rozplétat jihlavskou defenzívu, ale ve druhé půli si vypracovala jen minimum příležitostí. Za zmínku stojí 80. minuta, kdy z hranice velkého vápna vystřelil Navrátil, ale na pozorného Hanuše si nepřišel.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 4:3
22.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 5:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu