02.01.2014, Miroslav Fuks

První zimní posilou Vladimír Kukoľ

První zimní posilou Vladimír KukoľKádr FC Vysočina hlásí první posilu pro jarní boje v Gambrinus lize. Stal se jí sedmadvacetiletý slovenský krajní záložník Vladimír Kukoľ, který od léta 2012 působil ve Spartaku Myjava. V Jihlavě podepíše smlouvu na dva a půl roku.

 

„Kukoľ je prototypem rychlonohého ofenzivního fotbalisty, který může nastupovat na obou stranách záložní formace. Výrazně na sebe upozornil skvělými podzimními výkony v Corgoň lize, které mu vynesly místo v ideální podzimní jedenáctce podle Denníku Šport. V osmnácti zápasech jednu branku vstřelil a hned 7 jich připravil, čímž se zařadil mezi nejlepší nahrávače slovenské ligy. Věříme, že v našem kádru zvýší konkurenci, údernost a kreativitu,“ uvedl Josef Jinoch, sportovní manažer FC Vysočina.

Nová posila se k týmu poprvé připojila v rámci čtvrtečních funkčních a diagnostických testů na FTVS v Praze. V pátek 3. ledna zamíří do Jihlavy k prvním dvěma tréninkům zimní přípravy. „Angažmá v FC Vysočina pro mne představuje velkou výzvu. Jsem rád, že po slovenské a polské lize mohu vyzkoušet i Gambrinus ligu, která nesporně dosahuje vyšší úrovně a prestiže, než Corgoň liga. Do Jihlavy přicházím s cílem pomoci záchraně v nejvyšší soutěži a vybojovat si místo v základní sestavě. Těším se na spolupráci s dalším českým koučem. Před Petrem Radou mne postupně vedli trenéři Straka, Bílek a Bičovský,“ uvedl Vladimír Kukoľ.

Vladimír Kukoľ (nar. 8. května 1986) je odchovancem Spišské Nové Vsi, odkud se přes Spišské Podhradie dostal do prvoligového Ružomberku. Zde v letech 2007 až 2010 odehrál tři ročníky Corgoň ligy. V létě 2010 zamířil do polského druholigového klubu Sandecja Nowy Sącz, kde se výrazně prosadil a 9 vstřelených branek mu o rok později vyneslo angažmá v Ekstraklase v týmu Jagiellonia Bialystok. Během podzimu 2011 zasáhl jen do osmi zápasů polské nejvyšší soutěže a pro jaro 2012 zvolil hostování v druholigovém klubu Zawisza Bydgoszcz. V létě 2012 neodolal vábení nováčka Corgoň ligy – Spartaku Myjava. Startem ve 24 zápasech a vstřelením 2 branek přispěl k velkému překvapení v podobě konečné 4. příčky při myjavské premiéře mezi slovenskou elitou. Myjava za svými výkony nezaostala ani na podzim, když přezimuje na 5. pozici a právě Kukoľ náležel k jejím nejlepším hráčům. V červenci letošního roku v barvách Myjavy představil na jihlavském stadiónu v přípravném utkání, které skončilo bezbrankovou remízou. Dne 22. ledna 2014 ho čeká v Myjavě zajímavá odveta, kdy už oblékne žlutý dres FC Vysočina.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu