08.01.2014, Miroslav Fuks

Vysočina do roku 2014 vstoupila čtyřbrankovou výhrou

Vysočina do roku 2014 vstoupila čtyřbrankovou výhrouFotbalisté FC Vysočina vstoupili do kalendářního roku 2014 úspěšně a produktivně. Stejně jako před rokem zatížili konto soupeře v úvodním kole Tipsport ligy čtyřmi brankami. Po Brnu to tentokrát odneslo Znojmo, když hattrick zaznamenal Muris Mešanović a jednou se trefil Jakub Teplý. Skóre dala konečnou podobu trefa Faouziho – 1:4.

 
ZnojmoZnojmo
Turnaj, středa 8.1.2014, 13:30, Brno
1:4
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 60. Faouzi – 11., 28. a 52. Mesanović, 78. Teplý
Rozhodčí: Adámková – Pelikán, Hájek
Diváci: 0
Znojmo: Hrubý (46. Doleček) – Mudra, Hudec, Hnaníček, Helísek – Lacko, Buchta – Mujagić (46. Faouzi), Haurdić (46. Crnkić), Jovičić – Gal Anderzly.
FC Vysočina: Hanuš – Vaculík, Šourek, Kryštůfek, Šilinger - Kliment, Marek, Harba (70. Karlík), Kosak – Mešanović (76. Marcin), Teplý. Náhradníci: Kotnour – Jánoš, Josl.
 

Komentář

Znojmu patřila úvodní desetiminutovka zápasu, ovšem gólově jako první udeřila Vysočina. V 11. minutě dostal krásný míč za obranu Mešanović, proti kterému vyběhl gólman Hrubý, ale bosenský útočník si poradil na jedničku a poslal svůj tým do vedení – 0:1. Na druhé straně se snažil ve 13. minutě o vyrovnání exjihlavský Helísek, jenž si dobře narazil s protihráčem, dostal se až do pokutového území, ovšem zde napálil vybíhajícího brankáře Hanuše. V 15. minutě se Marek dostal do dobré střelecké pozice na pravé straně vápna, bránu ale těsně minul. Ve 24. minutě měl kolem sebe více prostoru Haurdić a tak se nakonec rozhodl pro střelu. Jeho pokus zpoza vápna však mířil vedle tyče. V téže minutě na branku Hrubého vypálil i Teplý, jehož uvolnění však mělo lepší parametry, než střela, která byla příliš slabá. To jeho parťák z útoku Muris Mešanović měl lepší den, neboť ve 28. minutě vsítil svoji druhou branku. Vysočina zahrávala standardní situaci a po závaru v pokutovém území se k míči dostal právě k němu a on poslal míč do sítě – 0:2. O pět minut později byl v obdobné příležitosti Buchta, ale odražený balón poslal vysoko nad bránu. V 36. minutě znojemská obrana opět zapomněla na Mesanoviće, který šel z úhlu sám na bránu stíhaný Hudcem. Nakonec právě úhel střely znemožnil Mesanovićovi případný gólový úspěch.

I úvod druhé dějství byl ve znamení znojemské snahy, kterou však opět otupil Mešanović. V 52. minutě dostal pěknou kolmici za obranu a z levé strany poslal podél brankáře Dolečka míč do brány – 0:3. Po hodině hry však Znojmo dokázalo snížit a přidalo zápasu na dramatičnosti. Pěkný centr za obranu si zpracoval Crnkić a poslal míč před bránu, kde ho tečoval do brány Faouzi – 1:3. V 67. minutě zahrávali domácí přímý kop a předvedli signál, po kterém pálil chytře Crnkić. Jeho ukrytá střela mířila ke vzdálenější tyči, ale postrádala větší razanci. Hanuš byl u své tyče včas. V 69. minutě Gal pálil zpoza vápna Anderzly, ale jeho nadějná střela byla zblokována. V 73. minutě letěl na Vašíčka pěkný centr, ale znojemský útočník hlavičku nestihl přesně umístit a Hanuš ji dokázal zkrotit. Tentýž fotbalista neuspěl ani v 78. minutě po centru z rohového kopu, kdy svou hlavičku posla vedle tyče. To vzápětí na druhé straně měl Jakub Teplý více štěstí, když zaznamenal velmi kuriózní gól. Hudec odvracel pas do vápna tak, že nechtěně ohrozil brankáře Dolečka. Ten stihl reflexivně zasáhnout, míč však poté doslova dotlačil do brány pohotový Teplý – 1:4. O vítězi zápasu tak bylo rozhodnuto, ovšem domácí ještě mohli v závěru utkání snížit. V 89. minutě jihlavská obrana nepřesně rozehrála a před vápnem se k míči dostal Lacko, který vybídl do šance Crnkiće. Ten chtěl ještě udělat brankáři kličku místo zakončení a Hanuš se oklamat nenechal. O minutu později byl Crnkić v další šanci. Tentokrát zakončoval, ale Hanuš mu střelu lapil. Následná dorážka mířila vysoko nad.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu