10.04.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Pohár opouštíme se vztyčenou hlavou

Petr Rada: Pohár opouštíme se vztyčenou hlavouTento tým měl na postup do semifinále národního poháru! S tímto pocitem musela opouštět stadión většina fanoušků FC Vysočina po středeční odvetě poháru České pošty. Cenná výhra nad letošním účastníkem Champions League a Evropské ligy bohužel k postupu nestačila. Jak průběh duelu s Plzní hodnotili jeho aktéři?

 

„Už po zápase v Plzni jsem upozorňoval na ošidnost prohry 1:0. Dnešní duel to bohužel potvrdil, neboť ve chvíli, kdy jsme inkasovali úvodní zbytečný gól, jsme museli vstřelit tři branky takto silnému týmu. Nakonec jsme je dali, bohužel jsme navíc jeden dostali. Myslím si, že oba týmy před skvělou kulisou předvedli zajímavé pohárové utkání ve velkém nasazení. Jsem rád, že jsme z něj vydolovali cenné vítězství nad silným a renomovaným soupeřem, který před pár týdny porazil Šachtar Donětsk. Takové vítězství je prospěšné pro sebevědomí hráčů, kteří si takto ověří, že mohou hrát s každým. Chtěl bych ocenit jejich přístup, nasazení a hlavně za fotbalovost. Z Poháru České pošty jsme vypadli se vztyčenou hlavou a určitě jsme navázali na naše jarní výkony. Teď už ale musíme za pohárem učinit tlustou čáru a soustředit se na ligu, kde nás čeká ještě hodně práce,“ řekl na tiskovce kouč Petr Rada, který ještě dodal: „Zápas sledovalo hodně diváků, kterým chci touto cestou poděkovat za atmosféru a též za to, že na jaře na naše zápasy chodí v hojném počtu.“

Šéf jihlavského týmu se vyjádřil i k sestavě svého týmu pro pohárové utkání proti Plzni: „V kádru máme nějakých dvacet rovnocenných profesionálních hráčů a do zápasů nastupují všichni. Rozhodně to nebylo o šetření hráčů, sil mají po zimní přípravě dost. Na jaře toho zatím moc neodehráli. Už v Plzni jsme protočili mančaft, neboť bylo cítit, že někteří hráči nedostávají takovou herní příležitost. Nechtěli jsme, aby klesla jejich motivace. Šanci si zasloužili a rozhodně nezklamali,“ zdůraznil Rada.

Co řekl k zápasu hostující kouč Dušan Uhrin mladší? „Zápas jsme začali dobře, vedli jsme 1:0. Bohužel poté jsme udělali dvě hrubé chyby. Druhý poločas jsme mohli rozhodnout hned v jeho počátku, bohužel Tecl neproměnil jasnou tutovku. Konec zápasu jsme opět zkomplikovali úplně zbytečně, nedokázali jsme využít tlak, který jsme měli po většinu druhé půle a v závěru jsme inkasovali, naštěstí už tu bylo pozdě," hodnotil plzeňský lodivod utkání, který byl dotázán i na spornou penaltu v 50. minutě: „K penaltě se vyjadřovat nechci, rozhodčí ji odpískal, podle mého názoru asi byla. Ale viděl jsem to z velké dálky, proto k jistému verdiktu budu potřebovat vidět situaci na videu.“

Domácí trenér provedl v sestavě Vysočiny oproti víkendovému zápasu čtyři změny. „Už v prvním utkání hráli s pozměněnou sestavou, proto jsem to tak trochu očekával. A jak jsme viděli, málem se jim to vyplatilo." Hned v neděli čeká dnešní soupeře utkání 24. kola Gambrinus ligy. „Věřím, že to bude úplně jiné utkání a hlavně úplně jiný výsledek," zakončil svůj komentář trenér Viktorie.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Petra Rady a Dušana Uhrina z tiskové konference přinášíme i názory tří střelců branek – Stanislava Tecla, Murise Mešanoviće a Michala Vepřeka.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu