13.04.2014, Miroslav Fuks

Vysočina veze velmi cenný bod z Plzně!

Vysočina veze velmi cenný bod z Plzně!Fotbalisté FC Vysočina pokračují v úspěšné jarní jízdě! Na půdě mistrovské Viktorie Plzeň před televizními kamerami a deseti tisíci diváky vybojovali remízu 1:1 (0:0)! Po pár sekundách druhé půli inkasovali úvodní gól zápasu, ovšem v 82. minutě dokázal vyrovnat Muris Mešanović po centru Harise Harby! Cenný zisk znamená, že jihlavský tým má po 24 kolech Gambrinus ligy 30 bodů!

 
PlzeňPlzeň
24.kolo, neděle 13.4.2014, 15:00
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 46. Ďuriš - 82. Mešanović
ŽK: Limberský, Hejda – Vepřek, Krejčí, Kučera
Rozhodčí: Královec – Wilczek, Jiřík
Diváci: 10846
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Ďuriš (70. Kolář), Hořava, Hrošovský, Kovařík - Wágner (83. Tecl), Bakoš (62. Štípek). Náhradníci: Bolek – Končal, Petržela, Rezek. Trenér Dušan Uhrin ml.
FC Vysočina: Hanuš – Mikula (56. Mešanović), Šourek, Krejčí, Vepřek – Jánoš, Kučera - Kukoľ (88. Karlík), Koloušek, Vaculík (49. Kosak) - Harba. Náhradníci: Vejmola - Přeučil. Trenér Petr Rada.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada oproti poháru zamíchal sestavou. Zraněného Josla nahradil Vepřek a na lavičce zůstali Kosak, Karlík, Přeučil a Mešanović. Naopak v základní jedenáctce vyběhli Kučera, Vaculík, Harba a uzdravený Mikula. Místo vyžluceného Jungra zaujal dle očekávání Koloušek.

Už ve 2. minutě čelila defenzíva Vysočiny nebezpečné standardce Hrošovského, která skončila odraženým míčem a pohotovou střelou Wagnera, kterou Hanuš bez potíží lapil. Stejně tak neměl v 9. minutě problémy s přízemní střelou Ďuriše z 20 metrů. V 17. minutě Vysočina odpověděla nebezpečně zahrávanou standardní situací, kdy Vaculíkův centr jen těsně nenašel hlavu jednoho ze spoluhráčů. Ve 20. minutě se ke střele na hranice vápna proháčkoval Harba, ale napálil jen hradbu plzeňských těl. Ve 21. minutě z pětadvaceti metrů vyslal přízemní projektil Kučera, ale branku těsně minul. V 26. minutě byli domácí dvakrát blízko gólu, ale vždy narazili na skvěle reagujícího Hanuše. Nejprve zprava odcentroval Řezník přesně na hlavu Wagnera, jehož pokus Hanuš bravurně vyrazil na roh. Z něj po odraženém míči nebezpečně pálil Hejda, ale ani on proti jihlavskému gólmanovi neuspěl. V 30. minutě Vysočina předvedla krásnou akci po ose Kučera – Kukoľ, která bohužel přinesla jen rohový kop. V 36. minutě znovu zahrozila Plzeň, když z pravého křídla napřáhl Kovařík a trefil „prokletou“ levou tyč před plzeňským kotlem. Ve 42. minutě se do šance dostal Harba, kterému do vápna přiťukl míč Kučera a bosenský kanonýr pohotově pálil těsně vedle tyče. Úvodní dějství kvalitního a zajímavého duelu tak skončilo bez branek.

Vstup Vysočiny do druhé půle byl katastrofální. Už po 18ti sekundách přišel centr z levé strany Kovaříka, minely hostujících beků a lehká dorážka Ďuriše – 1:0. V 50. minutě Kovařík dostihl dlouhý nákop, poslal míč na Hrošovského, který ve velké šanci vyprášil rukavice Hanuše, z dorážky pak neuspěl Ďuriš. V 55. minutě měla obrovskou šanci i Vysočina. Po rohu Kosaka se k hlavičkám postupně dostali Kučera i Krejčí a Plzeň musela děkovat Kozáčikovi. V 56. minutě zahrozila i Plzeň, ovšem Hejdova hlavička mířila pouze do země nikoho. V 57. minutě měl jubilant Koloušek na kopačkách vyrovnání! Ve vápně prošel mezi plzeňskými obránci, ale zakončení se mu tolik nevyvedlo. V 65. minutě Kosak vysunul do Křídla Kučeru, který ve vápně našel Harbu, ovšem jeho střela nebyla dostatečně důrazná a Kozáčik ji bez potíží chytil. Vysočina hrála dobře a bojovala o vyrovnání. V 68. minutě po rozehraném rohovém kopu doskákal balón ve vápně ke zcela volnému Jánošovi, který tvrdou ranou nastřelil jen některého z plzeňských hráčů ve vápně. V 73. minutě dostal balón za obranu Wagner, ovšem souboj s Hanušem prohrál. Jihlavský gólman zůstal stát a jeho lob lehce sebral. V 78. minutě se po narážečce s Limberským dostal do vápna Kovařík, místo přihrávky vypálil a trefil jen boční síť. V 80. minutě Jihlavě zatrnulo při standardní situaci, která nebezpečně proskákala malým vápnem. Naštěstí se od Hořavy odrazila jen k Hanušovi. Velmi dobře hrající Vysočina se vyrovnání dočkala v 82. minutě! Záloha ve středu hřiště vybojovala míč, Jánoš jej posunul na křídlo Harbovi, který na malém vápně přesným centrem našel hlavu Mešanoviće, jenž vstřelil svůj první gól v Gambrinus lize – 1:1! Domácí se v závěru snažili o tlak, ovšem do velkých příležitostí už se nedostali. Naopak se museli mít na pozoru před brejky Vysočiny. Na cenném bodovém importu z Plzně se tak už nic nezměnilo!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 1:2
24.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu