16.04.2014, Miroslav Fuks

Klucký: Musíme se vyrovnat s bojovnou a agresivní hrou Bohemians

Klucký: Musíme se vyrovnat s bojovnou a agresivní hrou BohemiansNa Vysočině vládne fotbalová euforie a namlsaní fanoušci se už těší, jak si Harba a spol. v pátek večer poradí se sestupem ohroženými Klokany. Vždyť FC Vysočina porazil Olomouc a Mladou Boleslav, vyhrál na Dukle a na Slavii a sehrál tři vyrovnané duely s Plzní, tudíž by Bohemians Praha 1905 neměli představovat problém. Jenže pozor, zdání mnohdy klame!

 

Vršovický celek po nástupu kouče Luďka Klusáčka vyválčil v pěti zápasech osm bodů, když naposledy na svém stadiónu porazil evropské poháry atakující Teplice. Sebevědomí našeho nadcházejícího soupeře navíc zvyšuje pohled na vzájemnou bilanci obou celků. Bohemians s Jihlavou naposledy prohráli před sedmi a půl lety, navíc už čtyři zápasy v řadě od Vysočiny nedostali branku. I podzimní duel v Ďolíčku byl jasně v režii Klokanů a tým kouče Komňackého tehdy za bodík děkoval štěstí a skvěle chytajícímu Blažkovi. Co si o současné formě Bohemians myslí asistent trenéra Zdeněk Klucký? „Bohemians v poslední době poměrně pravidelně sbírají body a zaznamenali určitý herní vzestup. Jsou v přímém ohrožení sestupem, tudíž od našeho pátečního soupeře můžeme očekávat bojovný, agresivní, poctivý a kolektivní výkon. Ostatně toto jsou atributy, které ve hře Bohemians nikdy nechyběly a byly hráčům vždy vštěpovány. Klokanům navíc neschází ani fotbalová kvalita. S tím vším se budeme muset vyrovnat. Půjde o jiný duel, než byly zápasy s Plzní, Olomoucí, Duklou či Mladou Boleslaví,“ zdůraznil Klucký.

Jihlavské fotbalové jaro mělo být o záchranářských bojích. Platí to i poté, co se Vysočina po 24 odehraných kolech dostala na tradičně vzývaných 30 bodů? Sledujete i dění v tabulce před sebou? „Chceme samozřejmě uspět a zvítězit v každém zápase. Následný bodový zisk nás přirozeně může posunout na vyšší příčky tabulky. Rádi bychom využili stávající úspěšné vlny a dobré formy hráčů, abychom v tabulce zaútočili třeba i na 6. příčku tabulky. Zároveň však musíme zůstat nohama na pevně zemi a být pokorní. Je třeba mít na paměti, že jsme do jara vstupovali s jednoznačně záchranářským cílem a k definitivě udržení Gambrinus ligy nám ještě pár bodů zbývá. Doufáme, že po zápase s Bohemians budeme k tomuto základnímu cíli ještě blíže,“ řekl asistent trenéra Rady.

Změnila se nějak situace na marodce FC Vysočina? Nemůže některý z fotbalistů nastoupit kvůli karetnímu trestu? „Začnu kartami. V tomto ohledu po jednozápasovém trestu zase můžeme počítat s Jungrem, naopak nám bude scházet jiný střední záložník Kučera. Situace na marodce se pomalu lepší. K dispozici by už mohl být Marek a s týmem začínají trénovat i Tlustý a Masopust. Jejich případné zařazení však závisí na stanovisku lékařů. Mimo hru jsou stále Blažek a Marcin, navíc na marodku po pohárovém duelu s Plzní přibyl i Josl,“ informoval Zdeněk Klucký.

Duel proti Bohemians má výkop stanoven na netradičních 20:15 hodin, neboť ho přímým přenosem přenáší Fanda TV. Nemáte obavy o počet diváků, kteří se v pátek večer sejdou na tribunách? „Moc bychom si přáli, aby se tribuny stadiónu v pátek zaplnily stejně, jako v předchozích jarních domácích zápasech. Věříme, že důležitost nadcházejícího utkání a poslední výkony našich hráčů jsou pro fanoušky tou nejlepší pozvánkou k duelu proti Bohemians. Skvělá atmosféra, která na stadiónu panuje, představuje velké povzbuzení pro naše hráče a snad též motivaci k tomu, aby diváci dali přednost návštěvě utkání před jeho pasivním sledováním v televizi. Fanoušci jsou dvanáctým hráčem FC Vysočina a zaslouží velké poděkování od hráčů, realizačního týmu i celého klubu. Snad je v pátek znovu potěšíme,“ věří asistent Klucký.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 11 – Harba, 3 – Masopust, Jungr, 2 – Tlustý, Marek, Koloušek, Vaculík, Jánoš, 1 – Šourek, Kopic, Šimonek, Kosak, Teplý, Karlík, T.Kučera, Mešanović, vlastní.

Inkasované karty: 5 – Josl, 4 - Jungr, T.Kučera, 3 - Masopust, Krejčí, 2 - Karlík, Koloušek, Jánoš, 1 – Kopic, Přeučil, Vaculík, Kliment, Harba, Mikula, Hanuš, Vepřek.

Absence: Blažek, Marcin a Josl (zranění), Kučera trest za ŽK)

Bohemians Praha 1905

prezident: Antonín Panenka, předseda představenstva: Dariusz Jakubowicz, ředitel klubu: Ladislav Valášek, předseda dozorčí rady: Petr Svoboda
adresa: Vršovická 31, 101 00 Praha 10
tel.: 245 005 014
e-mail: info@bohemians1905.cz
internet: www.bohemians.cz
klubové barvy: zelená a bílá
kapacita stadiónu: Ďolíček – 9.000
mládežnické celky: 14
Juniorka: Juniorská liga

POHLED DO HISTORIE

zal. 1905 - AFK Vršovice
1927 - AFK Bohemians Vršovice
1948 – Sokol Železničáři Bohemians Praha
1953 – DSO Spartak Stalingrad Praha
1962 – TJ ČKD Praha
1965 - Bohemians ČKD Praha
1990 - FC Bohemians Praha
1999 - CU Bohemians Praha
2002 - FC Bohemians Praha
2005 – Bohemians 1905
2013 – Bohemians Praha 1905

Úspěchy:

Liga: 1x mistr ligy (1983), 1x druhé místo, 11x třetí místo
Český pohár: Vítěz (1982), trojnásobný finalista
Pohár UEFA: 8x start, semifinále v roce 1983 Pohár mistrů: 1x start

Vzájemná bilance: 8 utkání 1 – 3 – 4  6 : 9

Ze vzájemných zápasů:

pod. 13 - Gambrinus liga:    Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava  0:0
Sestavy: BOH: Berkovec – Kalina, Šmíd, J.Štochl, Kolář - Jindřišek, Nerad – Moravec, Hora (83. Ndiaye), Bartek – M.Štochl (77. Budínský). VYS: Blažek – Mikula (83. Tlustý), Krejčí, Šourek, Vaculík (46. Koloušek) – Marek, Jánoš (73. Karlík) – Masopust, Jungr, Kosak – Harba.

jaro 09 – FNL:    FC Vysočina Jihlava – Bohemians Praha 1905  0:1 (0:1)
Gól: 29. Morávek
Sestavy: VYS: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Karlík - Vyskočil (63. Veselý), Urban, Lovětínský (82. Kaplan) - Vydra (65. Tecl), Faldyna. BOH: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza (63. Růžička), Adam, Morávek, Róth - Škoda, Strnad (80. Ibragimov).

pod. 08 – FNL:    Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava  2:0 (0:0)
Góly: 46. a 51. Morávek
BOH: Sňozík - Janek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Bartek (46. Slezák), Adam, Morávek, Róth - Ibragimov (81. Moravec), Hartig (69. Škoda). VYS: Vojáček - Veselý (53. Urban), Tlustý, Kadlec, Vepřek - Gabriel, Gába (68. Lovětínský), Schneider, Cihlář (53. Kaplan) - Faldyna, Rabušic.

Pravděpodobná sestava: Berkovec – Pauschek, Krch, Brabec, Kalina – Jindřišek, Rada – Nerad, Hora, Bartek - Lietava.

Trenér: Luděk Klusáček

Střelci: 4 - Jindřišek, 3 – Bartek, 2 – Hora, Moravec, M.Štochl, 1 – Rada, Šírl, Kalina, Lietava, J.Štochl, Nerad.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Brabec (bez angažmá), Lietava (přestup SK Sigma Olomouc), Pauschek (host. AC Sparta Praha), Kuklys a Vaitkunas (oba host. Žalgiris Vilnius/LOT).

Odchody: J. Štochl (konec host. FK Baumit Jablonec), M. Štochl (konec host. 1.FK Příbram, NH), Ndiaye (konec host. FC Slovan Liberec).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu