30.04.2014, Miroslav Fuks

Marek Zúbek: Proti Brnu potřebujeme bodovat naplno

Marek Zúbek: Proti Brnu potřebujeme bodovat naplnoJe třeba naskočit zpět na vítěznou vlnu! Fotbalisté FC Vysočina stále nemají matematickou jistotu setrvání v příštím ročníku Gambrinus ligy a především chtějí po třech zápasech půstu znovu bodovat naplno! Tuto neděli 4. května byste od 17:00 hodin rozhodně neměli chybět na stadiónu, neboť na programu je vyhecované a velmi důležité jihomoravské derby Jihlava vs. Brno!

 

Brněnská Zbrojovka měla na jaře, stejně jako FC Vysočina, do posledních kol bojovat o přežití v nejvyšší soutěži. Čtyři kola opřed koncem Gambrinus ligy se však zdá, že brněnští už jsou z nejhoršího venku. K podzimním čtrnácti bodům už na jaře přidali 16 bodů, čímž se dostali na kýženou metu 30 bodů. Navíc drží pětizápasovou sérii bez porážky, kterou nastartoval pětigólový debakl na Slovácku. Brno poté na domácí půdě přehrálo Duklu Praha i Olomouc a v posledním kole vybojovalo cennou remízu s Mladou Boleslaví. Venku svěřenci trenéra Kotala vydřeli remízu se Znojmem (hrálo se však na brněnském stadiónu) a především překvapili výhrou v Teplicích.

Co o současné formě Brna soudí Marek Zúbek, jeden z asistentů kouče Petra Rady a v minulosti dlouholetý uznávaný hráč Zbrojovky? „Brno v posledních kolech hraje opravdu dobré a pod tlakem boje o záchranu se mu daří získávat tolik potřebné body. Hlavní devízou týmu je jeho velká bojovnost a houževnatost, která dělá problémy každému soupeři.“

Na které hráče si Jihlava bude muset dát v neděli pozor? „Tvůrcem brněnské hry je středopolař Zavadil a na hrotu útoku odvádí velmi dobrou práci útočník Kroupa. Pozor si však musíme dát i na Skaláka, Paška a další fotbalisty,“ upozornil Zúbek, který v brněnském dresu nastoupil do 261 prvoligových duelů.

Jak doma proti Bohemians, tak i naposledy v Jablonci tým propadl ve druhém dějství. Čím si to vysvětlujete? „Na rozdíl od Brna jsme nyní trochu v herním útlumu. O to více potřebujeme nadcházející zápas zvládnout a bodovat naplno. Hrajeme doma, jde o přímého konkurenta v boji o záchranu a nám právě k definitivě udržení mezi elitou ještě pár bodů schází. V neděli se musíme vyvarovat chyb v defenzívě a udržet stoprocentní koncentraci po celé utkání. Proti Bohemians se nám to nepodařilo a vygradovalo to právě v utkání v Jablonci. Zde jsme měli vyhrát a místo toho jsme soupeři umožnili vstřelit tři branky během deseti minut,“ uvedl trojnásobný reprezentant Česka.

S kterými fotbalisty nemůžete počítat ze zdravotních důvodů? „Nedávná marodka se nám postupně vyprazdňuje. Mimo hru je stále Marcin a po utkání v Jablonci na ní přibyl i zraněný Kosak. Naopak Blažek, Tlustý, Jungr či Josl už trénují naplno“ informoval Marek Zúbek.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 11 – Harba, 4 - Masopust, 3 – Jungr, 2 – Tlustý, Marek, Koloušek, Vaculík, Jánoš, 1 – Šourek, Kopic, Šimonek, Kosak, Teplý, Karlík, T.Kučera, Mešanović, vlastní.

Inkasované karty: 5 – Josl, 4 - Jungr, T.Kučera, 3 - Masopust, Krejčí, 2 - Karlík, Koloušek, Jánoš, Přeučil, 1 – Kopic, Vaculík, Kliment, Harba, Mikula, Hanuš, Vepřek, Kosak.

Absence: Marcin a Kosak (zranění)

FC Zbrojovka Brno

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: předseda představenstva – Václav Bartoněk, výkonný ředitel: Ing. Vladimír Ostrý, sportovní ředitel: Zdeněk Kudela
adresa: Srbská 47a, 612 00  Brno
tel.: 541 233 582
e-mail: klub@fczbrno.cz
internet: www.fczbrno.cz
klubové barvy: červená a bílá
kapacita stadiónu: 10.785 míst k sezení (Srbská)
Juniorka: Juniorská liga
mládežnické celky: 14

POHLED DO HISTORIE

Názvy klubu: SK Židenice (1913 -  1947), Sokol Zbrojovka Židenice (1947 - 1951), Spartak ZDŠ (1952), v roce 1962 došlo ke sloučení s Rudou Hvězdou, TJ Zbrojovka Brno (1969 – 1990), FC Boby Brno (1990 – 2000), FC Stavo Artikel Brno (2000 – 2002), 1. FC Brno (2002 - 2010), FC Zbrojovka Brno

Úspěchy:
I. liga: mistr Československa (1978/77), 2. místo (1979/80), 5 x 3. místo (1934/35, 1937/38, 1945/46, 1978/79, 1994/95), 7 x 4. místo
Domácí pohár: vítěz Československého poháru (1959/60), finalista Poháru ČMFS (1992/93)
Evropské poháry: čtvrtfinále PVP (1960/61), čtvrtfinále Poháru UEFA (1963/64, 1979/80), II. liga: vítěz – 8x (naposledy 1991/92)

Vzájemná bilance: 7 utkání 4 – 1 – 2 8 : 7

Ze vzájemných zápasů:

pod. 13 - Gambrinus liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)
Gól: 71. Pašek
Sestavy: BRN: Hladký – Janotka, Pernica, Košťál, Hyčka – Fischer, Zavadil – Lutonský (76. Glaser), Pašek, Skalák (88. Avdić) - Kroupa (81. Markovič). VYS: Blažek – Tlustý, Krejčí, Šourek, Marek – Jánoš (77. Přeučil), Karlík – Masopust, Jungr (80. Teplý), Koloušek - Harba.

jaro 13 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – FC Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Góly: 28. Šourek, 56. Šimonek
Sestavy: VYS: Blažek – Marek, Tlustý, Šourek, Čvirik – Masopust (67. Kliment), Rada, Jungr, Koloušek (77. Kosak), Vaculík (88. Karlík) – Šimonek. BRN: Doležal I. – Pašek (43. Traore), Brabec, Pernica, Husár – Mezlík, Sus (59. Škoda), Zavadil, Lutonský – Markovič, Švancara (66. Kroupa).

pod. 12 – Gambrinus liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 5:1 (2:0)
Góly: 8. a 54. Švancara, 13. a 59. Škoda, 88. Pernica – 53. Tecl
BRN: Petr – Král, Brabec, Pernica, Husár – Mezlík (89. Sus), Zavadil, Šoljič, Lutonský – Škoda (78. Glaser), Švancara (85. Halaška). VYS: Blažek – Karlík, Tlustý, Šourek, Josl (83. Gavrić) – Koloušek, Rada (46. Kučera) – Masopust (59. Mešanović), Jungr, Vaculík – Tecl.

Pravděpodobná sestava: Doležal – Buchta, Pernica, Schuster, Keresteš – Zavadil, Fischer – Pašek, Skalák, Šumbera - Kroupa.

Trenér: Václav Kotal

Střelci: 6 – Marković, 4 – Pašek, 3 – Zavadil, Skalák, 2 – Buchta, 1 – Košťál, Janotka, Keresteš, Traoré, Malík, Frejlach, Hyčka, Šumbera, Schuster.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Keresteš (přestup SFC Opava), Šumbera (přestup FC Fastav Zlín), Dolný (host. FC Tatran Prešov/SK), Šisler (host. FC Hradec Králové).
Odchody: Čoupek (host. FK Blansko), Frejlach (konec host. SK Slavia Praha), Halaška (host. MFK OKD Karviná), Glaser (host. FK Baník Sokolov), Jukl, Lapeš (host. MSK Břeclav), Fall, Drbal a Šural (host. FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou), Stehlík a Kršák (host. 1. HFK Olomouc), Varaďa (host. FK Králův Dvůr), Košulič a Kugler (host. FC Dosta Bystrc-Kníničky), Husár (přestup FC Nitra/SR), Petr (konec smlouvy)

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu