16.08.2014, David Zeman

Vysočina na Slovácku doplatila na neproměňování šancí

Vysočina na Slovácku doplatila na neproměňování šancíFotbalisté FC Vysočina i po 4. kole SYNOT ligy marně čekají na první bodový zisk v novém soutěžním ročníku. Na Slovácku přitom podali solidní výkon a vypracovali si řadu velkých příležitostí. Žádnou však neproměnili a naopak pykali hned za dvojí laciná vyloučení Tomáše Kučery a Marka Jungra. Domácí kanonýr Došek v přesile trestal dvakrát - 2:0 (0:0).

 
SlováckoSlovácko
4.kolo, sobota 16.8.2014, 17:00
2:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 64. a 90. Došek
ŽK: 37. Košút, 66. Šumulikoski, 77. Došek – 32. Kučera, 43. Jungr, 76. Kukoľ
ČK: 62: Kučera, 79. Jungr
Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Kříž
Diváci: 4248
Slovácko: Heča – Kuncl, Košút, Rada, Reinberk – Šumulikoski – Havlík (59. Kalouda), Valenta, Trávník, Diviš – Došek.
FC Vysočina: Hanuš – Vidlička, Kryštůfek, Krejčí, Marek – Kučera, Jánoš - Kukoľ, Jungr, Vaculík – Harba (83. Mešanović). Náhradníci: Blažek – Tlustý, Kosak, Koloušek, Fulnek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Vysočina udělala oproti domácímu utkání s Bohemians změnu v sestavě, kdy Murise Mešanoviće nahradil záložník Marek Jungr.

Začátek utkání byl vyrovnaný, ale v sedmé minutě domácí tým zahrozil ze standardky z dvaceti metrů a poté Slovácko Vysočinu zamklo sérií centrů ve vlastním vápně. V 10. minutě si ale naskočil na roh zahrávaný Vaculíkem Kryštůfek a trefil břevno Hečovy brány. V 18. minutě vyslal tvrdou ránu z přímého kopu Valenta, ale Hanušovi se jí podařilo vytěsnit nad břevno. Trávník poté neproměnil ani obrovskou šanci, kdy míč projel celým pokutovým územím. Ve 33. minutě napřáhl aktivní Valenta za vápnem a prudkou ránou vyděsil Hanuše, který jeho projektil vytěsnil. Další větší šance už se v první půli nezrodila a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Hned po přestávce se po nahrávce Kukoľa zjevil před Hečou Marek Jungr, ale nedokázal levou nohou zamiřít mezi tři tyče. Poté Slovácko zahrozilo střelou Šumulikoskiho a hned z protiútoku se do zakončení dostal Harba, ale vystřelil nad. Po dalších třech minutách šla Vysočina do přečíslení, po kterém se ke střele dostal opět Jungr, ale ani on nedokázal zamířit přesně. Aktivita jihlavského celku byla i nadále patrná, ale ani v další šanci Lukáš Vaculík neuspěl. V 62. minutě dostal po druhém „žlutém“ zákroku červenou kartu Tomáš Kučera a Vysočina musela dohrávat v deseti. Netrvalo dlouho a Slovácko svojí výhodu využilo – v 64. minutě se prosadil Libor Došek a bylo to 1:0. Hra poté trochu ztratila tempo, ovšem v 76. minutě se po chybě domácí obrany hnal na Heču Kukoľ, ale přehodil jak bránu, tak gólmana domácích. Vysočině se nakonec skórovat podařilo, ale rozhodčí viděl ruku Marka Jungra, kterému udělil druhou žlutou kartu a s posledními nadějemi Vysočiny bylo zle. Na konečných 2:0 zvyšoval na konci utkání Libor Došek.

Vysočina tak zůstává nadále bez bodu a na poslední příčce tabulky.

 
Zápasy
4.kolo | Slovácko - FC Vysočina | 2:0
18.kolo | FC Vysočina - Slovácko | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu