21.08.2014, Miroslav Fuks

Klucký: Musíme se vyvarovat individuálním chybám

Klucký: Musíme se vyvarovat individuálním chybámFotbalisté FC Vysočina stále čekají na první bodový zisk v novém ročníku SYNOT ligy a už by tento půst nechtěli dále protahovat. Splnění této touhy však bude velice složité, neboť v nadcházejícím kole na jihlavský tým čeká velice silný a ambiciózní soupeř na své půdě – FK Baumit Jablonec. Duel je na programu tuto sobotu 23. srpna od 17:00 hodin.

 

Jablonec na uplynulý ročník nejvyšší soutěž nerad vzpomíná. Tým podával nepřesvědčivé výkony a nakonec se musel spokojit až s konečnou 11. příčkou s tříbodovou ztrátou na 8. pozici FC Vysočina. Není divu, že klubový šéf Miroslav Pelta zavelel k velké letní revoluci v hráčském kádru. Média přinesla úvahy, kteří hráči jsou v hledáčku severočeského klubu, a promptně nově tvořený tým překřtila na „galacticos“. Možná, že ani novináři nečekali, jak zvučná jména nakonec v letním termínu jablonecký dres oblečou. Do české ligy se po dlouhých letech vrátil velezkušený reprezentant Hübschmann, ofenzivní sílu zvýšil neméně ostřílený Jun, kreativitě týmu by měl pomoci olomoucký Pospíšil, do branky přišel znojemský Hrubý a defenzívu důkladně vyztužila trojice Mišůn, Pernica a Romera. Navíc tým převzal nový kouč Jaroslav Šilhavý. Taková rozsáhlá proměna kádru samozřejmě přináší i úvodní těžkosti. Nesehraný Jablonec na úvod vydřel výhru nad Brnem, ale poté nestačil na Plzeň a na svém stadiónu pouze remizoval se Slováckem. Poslední výhra v Ďolíčku však dává tušit, že forma Baumitu jde nahoru. „Je to tak. Výkon Jablonce na Bohemians byl velice dobrý. Zdá se, že tým si po poměrně velké přestavbě „začíná sedat,“ uvedl jihlavský asistent Zdeněk Klucký. Ten má k jabloneckému klubu velice blízko, neboť se zde narodil, je odchovancem Jablonce, za muže zde kopal II. ligu a celkem osm let strávil na jablonecké lavičce jako asistent.

Vysočina se v Jablonci naposledy představila poměrně nedávno. Na konci dubna zde po vyrovnané půli prohrála 3:0. Lze z této poměrně čerstvé zkušenosti vycházet? Nebo je současný jablonecký celek tolik rozdílný? „Jablonecké vedení se rozhodlo vydat cestou Viktorie Plzeň. Tedy vybudovat silný tým, který bude schopen stabilně působit v evropských soutěžích. I proto lze jarní a podzimní týmy Jablonce těžko porovnávat, přičemž ten současný je nepochybně silnější. Hrozí z protiútoků, které táhne hlavně po pravém křídle Kopic, a velice nebezpeční jsou ze standardních situací, kde hrozí nejen Doležal, Pernica či Mišun,“ upozornil Klucký.

Jaké zbraně by na Jablonec mohly platit? Lze vycházet ze solidního výkonu na Slovácku? „Hlavně se musíme vyvarovat individuálním chybám, které nás velmi srážely v dosavadních zápasech. Bodového úspěchu v Jablonci dosáhneme jen poctivým přístupem a maximálním nasazením každého hráče. Konečně bychom potřebovali udržet nulu na kontě obdržených branek. V poli dobře kombinujeme, daří se nám udržet míč, dokážeme si vytvořit gólové šance, ale horší to zatím je s jejich proměňováním,“ popisuje příčinu dosavadního nulového bodového zisku jablonecký rodák.

Vysočinu sužuje rozsáhlá marodka. S kterými fotbalisty s určitostí nebudete moci počítat? Budou k dispozici středopolaři Kučera a Jungr, kteří byli vyloučení v duelu na Slovácku? „Věříme, že v případě Kučery a Jungra zůstane u jednozápasového trestu, který si odseděli v pohárovém duelu na Žižkově. Chytřejší budeme po čtvrtečním zasedání disciplinární komise. Pohled na marodku není vůbec příznivý. Ke zraněným Masopustovi, Klimentovi, Šourkovi a Marcinovi se v posledním duelu přidal i Kryštůfek. Musíme se s touto nepříznivou situací vypořádat. Budeme tvrdě pracovat a bojovat. Už ale dost slov, za tým musí hovořit výkony na hřišti,“ věří asistent trenéra Zdeněk Klucký.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FK Baumit Jablonec: 6 utkání  1 – 3 – 2  2 : 6

Poslední vzájemné utkání: Fotbalisté FC Vysočina na severu Čech přišli o svoji sedmizápasovou sérii bez prohry a zároveň okusili první jarní porážku na hřišti soupeře. Jablonec totiž na třetí pokus dokázal zdolat Jihlavu na své stadiónu a vyšla mu odveta za podzimní porážku na Vysočině. Přitom v první půli byli hosté nebezpečnějším celkem, ovšem druhé dějství náleželo domácím hráčům, kteří v rozmezí 64. až 72. minuty dokázali vstřelit tři vše rozhodující branky - 3:0 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 - Kučera

Inkasované karty: 2 – Kučera, 1 – Marek, Vidlička, Jungr, Hanuš, Kukoľ.

Absence: Masopust, Marcin, Kliment, Šourek a Kryštůfek (zranění)

FK Baumit Jablonec

Trenér: Jaroslav Šilhavý

Střelci: 1 – Kopic, Čížek, Pospíšil, Novák, Doležal, Rossi.

Sestava v posledním ligovém utkání: Hrubý - Romera, Pernica, Mišůn, Novák - Hübschman, Rossi - Kopic (90. Moulis), Pospíšil (74. Čížek), Crnkić (81. Kubista) - Doležal.

Letní změny v kádru:

Příchody: Fendrich (konec host.FK Varnsdorf), Hrubý (přestup 1. SC Znojmo), Hronek (konec host. FC Graffin Vlašim), Mišůn (přestup 1. FK Příbram), Pernica (přestup FC Zbrojovka Brno), Romera (přestup FK Dukla Praha), Crnkić (konec host. 1. SC Znojmo), Hübschman (přestup Šachtar Doněck/UKR), Jurča (konec host. FK Varnsdorf), Pospíšil (přestup SK Sigma Olomouc), Jun (přestup FK Austria Wien/RAK), V.Vukadinović (konec host. FK Viktoria Žižkov).

Odchody: Fendrich a Štochl (oba host. FC Graffin Vlašim), Jablonský (přestup ŠK Slovan Bratislava), Okleštěk a Pázler (oba přestup 1. SC Znojmo), Třešňák (konec smlouvy), V.Vukadinović (host. SK Slavia Praha).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu