26.08.2014, Miroslav Fuks

Kádr FC Vysočina posílili Bello Babatounde a Peter Šulek

Kádr FC Vysočina posílili Bello Babatounde a Peter ŠulekVedení FC Vysočina se rozhodlo významně zareagovat na velice špatný vstup prvoligového týmu do nového ročníku SYNOT ligy a též na poměrně rozsáhlou marodku v kádru. Dnes proto byly dotaženy přestupy dvou fotbalistů ze slovenské ligy – ofenzivního záložníka Bella Babatoundeho a univerzála Petera Šuleka. Oba hráči se hned zapojili do tréninku jihlavského týmu pod vedením kouče Petra Rady. Klub navíc testuje útočníka Christiana Irobisa. Změny v kádru by měly v tomto týdnu pokračovat.

 

Beninský ofenzivní záložník Bello Babatounde (nar. 6. září 1989) svou fotbalovou kariéru začal v beninských klubech FC Robo a Soleil FC. V létě 2006 si ho zde vyhlédl tehdejší žilinský trenér Pavel Vrba a Bello už v šestnácti letech zamířil na starý kontinent sbírat první zkušenosti v nejvyšší slovenské soutěži. Na podzim 2008 odešel sbírat zkušenosti do druholigové Dukly Praha, ale jeho působení zabrzdila zranění. Ta se mu ostatně v kariéře nevyhýbala ani v dalších sezónách. Přesto stihl nastoupit do více než stovky zápasů v Corgoň lize, kde vstřelil 11 branek, a do 18 utkání v evropských pohárech. V ročníku 2009/10 se jako spoluhráč Ondřeje Šourka podílel na mistrovském titulu pro Žilinu a patřil mezi žilinské hrdiny, kteří na podzim 2010 vybojovali postup do Ligy mistrů. V základní skupině této elitní soutěže odehrál celé duely proti Spartaku Moskva, Marseille a hned dvakrát proti Chelsea. Už nikdo mu neodpáře fakt, že svým gólem otevřel duel na Stamford Bridge (video ZDE). Dres žilinského „áčka“ naposledy oblékl na konci září loňského roku, kdy se zranil v duelu proti Ružomberoku. Po uzdravení se v létě letošního roku zapojil do přípravy žilinského „béčka“ a v srpnu nastoupil do několika zápasů druhé nejvyšší soutěže. V beninské reprezentaci dosud nastoupil v šesti duelech a vstřelil dvě branky.

Smlouvu s FC Vysočina dnes podepsal i Peter Šulek (nar. 21. září 1988), jenž představuje prototyp uviverzálního levonohého fotbalisty, který může nastoupit na postu levého obránce, krajního záložníka či ve středu zálohy. Svou fotbalovou kariéru začal v TJ Kriváň, odkud přešel do mládežnických týmů Dukly Banská Bystrica. Zde v roce 2007 debutovalv  Corgoň lize. V roce 2009 zamířil na hostování do Podbrezové, a poté v létě přestup do Dubnice, kde následně odehrál první kompletní sezónu v nejvyšší slovenské soutěži. O dva roky později přestoupil za velkou výzvou do MŠK Žilina, kde se však v nabitém kádru neprosadil a trápila jej též zranění. Zlepšení jeho pozice v žilinském kádru přinesla až sezóna 2012/13. V létě 2013 o jeho hostování mimo jiných usiloval FC Vysočina, ovšem Šulek nakonec zvolil přestup do  Spartaku Myjava, kde náležel k pilířům sestavy. Ve své kariéře dosud nastoupil ve 147 utkáních nejvyšší slovenské soutěže, ve kterých zaznamenal 13 branek. Třikrát zasáhl do duelů evropských pohárů.

Urostlý nigerijský útočník Christian Irobiso (nar. 28. května 1993) se k jihlavskému kádru připojil ve formě zkoušky. Je majitelem portugalského občanství, kde také zahájil v FC Paços de Ferreira svoji fotbalovou kariéru. Prošel všemi mládežnickými kategoriemi a na jaře 2012 si připsal první starty v portugalské nejvyšší soutěži. V létě 2012 odešel na půlroční hostování do druholigového portugalského klubu CF União Madeira. Na jaře 2013 do kádru mateřského FC Paços naplno nepropracoval, neboť jeho klub bojoval o nejvyšší příčky a nakonec skončil třetí za Portem a Benficou. Irobiso poté na podzim v Primeira Liga nastupoval častěji a připsal si 4 starty v evropských pohárech. Přesto v únoru 2014 přestoupil do slovenské Senice, která se pro něj stala prvním zahraničním angažmá. Nastoupil do 11 duelů Corgoň ligy, vstřelil jednu branku a za čtyři měsíce jeho působení na Slovensku skončilo, neboť Senica se rozhodla stavět na svých odchovancích.

Petr Šulek

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu