30.09.2014, Miroslav Fuks

Kučera: Musíme zastavit výsledkový a herní pád týmu

Kučera: Musíme zastavit výsledkový a herní pád týmuPo Karlu Večeřovi, Františku Komňackém a Petru Radovi se čtvrtým hlavním koučem v prvoligové historii FC Vysočina stal „trenérský odchovanec“ klubu Roman Kučera. Svůj dnešní velmi hekticky a překotný den završil setkáním se zástupci médií, na kterém měl rozhodně co říci.

 

Měl jste nějaké náznaky, že byste mohl první tým převzít?
Zaregistroval jsem, že se vedení od soboty intenzivně zabývalo situací prvního týmu. Určité věci se mnou byly konzultovány a já věděl, že představuji jednu několika z uvažovaných variant. Na žádost pana Vaculíka, abych nastalou situaci řešil, jsem odpověděl, že jsem klubu připraven pomoci. S tímto klubem jsem spojený dvanáct let a záleží mi na tom, aby se zde hrála první liga. Až dnes ráno kolem osmé hodiny jsem se ale dozvěděl, že se klubové představenstvo po intenzivních pondělních jednáních rozhodlo pro mne. O půl desáté jsem za doprovodu členů představenstva vstoupil do kabiny „áčka“ a byl jsem týmu představen jako hlavní kouč. Dostal jsem určitou důvěru a doufám, že ji nezklamu a cíle, které máme před sebou, splníme.

Jak byste tyto cíle definoval?
Hlavní úkol představuje nadcházející sobotní utkání proti Slavii. Usilovně připravujeme mužstvo a snažíme nalézt recept k tomu, aby mužstvo v tomto duelu zvítězilo. Musíme zastavit výsledkový a herní pád týmu.

Máte jasno o složení realizačního týmu?
Já jsem hlavní kouč, Michal Kadlec bude první asistent a druhým bude Marek Zúbek. Kondičním trenérem zůstává Jan Budějský.

Nevadí Vám role dočasného kouče?
Takto vůbec neuvažuju. I kdyby to mělo být na jeden zápas, tak svůj úkol naplním. Udělám maximum pro to, aby moje mise byla úspěšná. Svoji osobu vůbec neřeším a jsem přesvědčený, že mé rozhodnutí bylo správné. V tuto chvíli jde o klub a já mu musím v rámci svých možností pomoci. Co bude dál, v jaké pozici poté budu v FC Vysočina případně pokračovat, to v tento moment není vůbec důležité. Dostali jsme se do mimořádné situace, která od nás všech v klubu vyžaduje mimořádný přístup a řešení.

Na jaký fotbal se mají fanoušci těšit?
Budeme chtít hrát ze zajištěné obrany a na rychlé brejky. Důraz musíme klást na organizovanou defenzivní hru, protože tým v tomto ligovém ročníku inkasoval příliš mnoho branek. Musíte vyjít z toho, jaké máte hráče a jaké je současné postavení týmu v tabulce. Vysočina dostala strašně moc gólů. Bohužel nejsme v situaci, abychom si mohli dovolit experimentovat. Jakýkoliv experiment by vedl ještě k většímu propadu a skepsi. Přinesl by daleko větší problémy.

Co na Vaše jmenování hlavním trenérem říkal syn Tomáš?
Už jsem ho vedl ve starším dorostu a předtím mladších žácích. Zatím jsme se o tom nebavili, sám byl jistě překvapen. Je mi jasné, že radost z toho nemá. Umíte si představit odezvu diváků? Když bude hrát dobře, bude to bráno jako samozřejmost. A když se mu dařit nebude, bude to spojované s tím, že se jmenuje Kučera. Stejnou pozici má v klubu Lukáš Vaculík. Je to profesionál, který si musí uvědomit, že klub nyní potřebuje toto řešení. I on musí, stejně jako já, udělat všechno pro to, abychom tuto situaci zvládli.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu