07.08.2006, iDnes.cz - Jan Salichov

Kanonýr hned potvrdil svou pověst

Kanonýr hned potvrdil svou pověstJIHLAVA - Debut jako hrom! Fotbalový útočník Petr Faldyna se jihlavským fanouškům v úvodním ligovém zápase představil přesně tím, co od něj vedení FC Vysočiny při jeho příchodu očekávalo. Brankami v síti soupeře. Ve 35. minutě duelu s Ústím nad Labem pohotově dorazil míč do odkryté branky, ve 43. pak zamířil přesně k pravé tyči.

 
Během osmi minut tak otočil průběh zápasu z nepříznivých 0:1 na 2:1. "Je jedno, kdo dá gól. Hlavní jsou tři body," říká třicetiletý forvard, jemuž nechybělo mnoho k tomu, aby v úvodním utkání dosáhl i na hattrick.

Jenže jeho první zásah ve 3. minutě nemohl sudí Jára uznat. "Myslím si, že jsem stál v ofsajdu. Takže to asi rozhodčí posoudili správně," sportovně uznává nejlepší druholigový střelec minulé sezony.

Obávaný kanonýr měl před utkáním nepříjemné pocity. "V poslední době byl hrozně nervózní a začal být až rozhozený," všiml si jihlavský trenér Milan Bokša.

Ke spokojenosti Faldynovi chybělo více přesných zásahů. V přípravných zápasech se prosadil pouze dvakrát. Podruhé, v rámci Poháru ČMFS na hřišti Velkého Meziříčí, dokonce "jen" z penalty.

"Přitom každý, kdo naše zápasy sleduje, vidí, že je to typ hráče, který má schopnost dávat góly v genech. Člověk proto věří, že to v tu pravou chvíli přijde. A dnes to prostě přišlo," okomentoval Bokša zdařilý Faldynův start.

"Teď jde hlavně o to, aby takhle pomáhal mužstvu v průběhu celého podzimu," dodal zkušený kouč.

O tom, kolik gólů dokáže během svého půlročního hostování z Českých Budějovic za Jihlavu nastřílet, nechtěl Faldyna před sezonou příliš spekulovat. "Věřím, že jich bude co nejvíce," usmíval se pouze.

V minulém ročníku jich za celou sezonu nasbíral 14, po prvním letošním zápase má na svém kontě už 2. "Jestli je tohle jeho standard, pak se máme na co těšit," doufá jeden z jihlavských fanoušků. Ty si nový střelec ihned získal na svou stranu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu