10.08.2006, Deník Vysočina - Ondrej Dudáš

Baník chce za Zúbka 1,5 milionu korun

Baník chce za Zúbka 1,5 milionu korunJIHLAVA - Kauza Marek Zúbek nebere konce. Baník Ostrava si svého kmenového hráče cení na 1,5 milionu korun. Na to Jihlava nechce přistoupit. Definitivní rozhodnutí o budoucnosti zkušeného fotbalisty by mohlo padnout příští týden.

 
„Baník stanovil cenu hodně vysoko. My jsme ochotni zaplatit tak polovinu,“ tvrdí ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis.
Roční smlouva je málo

Klub by šel podle něj v případě vyplacení tak vysoké částky do rizika. „Marek je hráč, který má ambice jít do zahraničí a smlouvu déle jak na rok nepodepíše. V tom případě by byl na konci sezony volný hráč a my bychom z jeho případného odchodu neprofitovali,“ vysvětluje nejvyšší představitel jihlavského fotbalu.

Služeb Zúbka se ovšem nevzdává. „V Ostravě budeme ještě jednat. Nastavili cenu vysoko, ale já stále doufám, že se nějakým způsobem domluvíme,“ dodal Tulis.

Právě on přivedl loňské léto Marka Zúbka na roční hostování. Od jeho skončení se jednatřicetiletý záložník nedohodl s ostravským Baníkem na vyvázání ze smlouvy. Spor skončil u arbitrážní komise, která před dvěma týdny rozhodla v Zúbkův neprospěch.

„Teď mi nezbývá nic jiného než čekat, kdo za mě zaplatí požadovanou částku,“ konstatoval včera Zúbek.

Nehraje už tři měsíce

Zápasovou zátěž naposledy absolvoval v květnu proti Slavii. Od té doby se kvůli nejasné budoucnosti pouze připravoval s Jihlavou. „Určitě to není nic příjemného. Zápas žádný trénink nenahradí a vím, že čas běží,“ uznává defenzivní záložník, který v loňské prvoligové sezoně patřil k nejlepším hráčům Vysočiny.

Sám si v Jihlavě přeje zůstat. „Určitě bych tady hrát chtěl, ale bohužel nezáleží jen na mě,“ ví. O jiných případných nabídkách se bavit nechce. „K tomu nemám co říct,“ dodal.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu