10.08.2006, Miroslav Fuks

Vladimír Peška bude hostovat v Sigmě Olomouc

Vladimír Peška bude hostovat v Sigmě OlomoucAvizovaný možný poslední pohyb v kádru FC Vysočina se stal skutečností. Ředitel klubu Zdeněk Tulis dotáhl s vedením Sigmy Olomouc jednání o hostování dvacetiletého útočníka Vladimíra Pešky na Hané. Jihlavský hráč, který má na Vysočině smlouvu do 31.12.2008, sem odchází na roční hostování s případnou opcí na přestup, kterou Sigma musí uplatnit nejpozději do 30. dubna příštího roku. Mezi kluby proběhlo finanční vyrovnání.

 
„Peškův odchod mne mrzí. Lze říci, že všichni členové klubu jsme za sestup z nejvyšší soutěže spoluodpovědní a mělo by být naší povinností udělat maximum pro okamžitý návrat do ligy. Zejména od odchovanců klubu bych tento cíl jednoznačně očekával. Vláďa měl zůstat, klubu pomoci a porvat se o místo v základní sestavě. Myslím si, že i ve II. lize, ve které zatím nastoupil pouze jednou, měl co dokazovat,“ neskrýval určité zklamání ředitel klubu Zdeněk Tulis.

„Olomouc o mne projevila zájem prakticky od mé účasti na reprezentačním turnaji. Celá věc se táhla docela dlouho a já toho měl popravdě řečeno plnou hlavu. Letní příprava proto z mého pohledu nebyla ideální, což asi bylo na mých výkonech vidět. Původně zamýšlená výměna ztroskotala a nyní se řešilo pouze finanční vyrovnání. Jsem moc rád, že se celá věc dotáhla do konce, já mám nyní 100% klid na fotbal a mohu se pokusit o prosazení v nejvyšší soutěži. O tomto víkendu v žádném případě nečekám, že bych byl k dispozici „áčku“. Spíše půjdu za juniorku hrát II. ligu,“ řekl nám k dnešnímu přestupu Vláďa Peška. „A co bude za rok? To je strašně dlouhá doba a já to neřeším. Určitě bych se nebránil tomu vrátit se zpátky do kádru opět prvoligové Vysočiny.“

Peška je odchovancem žďárského fotbalu odkud se v roce 1998 přesunul do tehdejšího FC PSJ Jihlava. Zde prošel jednotlivými mládežnickými kategorie a přes juniorku se dostal do prvního týmu. Výrazně na sebe upozornil na jaře letošního roku, když zaznamenal 8 prvoligových zápasů a vstřelil v nich 2 branky. Jednu z nich mimochodem do sítě olomouckého Lovásika. Důvěra trenéra Večeři ho dokonce vynesla do kádru reprezentační jedenadvacítky, v níž nastoupil na prestižním mezinárodním turnaji v Toulonu.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu