05.01.2015, Miroslav Fuks

Fotbalisté přípravu zahájili ve sněhové vánici

Fotbalisté přípravu zahájili ve sněhové vániciZima dnes fotbalistům FC Vysočina neukázala vlídnou tvář. Na startu zimní přípravy je přivítala intenzivní sněhovou vánicí, teplotou kolem nuly a nepříjemným větrem. Kouč Luděk Klusáček však z náplně svého prvního jihlavského tréninku nijak neslevil a se svým realizačním týmem připravil zajímavý zahřívací trénink před velkými tréninkovými dávkami, které na hráče čekají zejména v první polovině ledna.

 

Kabina „áčka“ dnes nestačila náporu fotbalistů, kterých dorazilo devětadvacet.  Do avizované třicítky scházel nemocný Tomáš Kučera. Naopak nechyběli nováčci Augusto Batioja, Branislav Ľupták a Vojtěch Kubista, hráči z juniorky Patrik Demeter a Matej Mlakić a navrátilci z hostování Jan Kotnour, Jan Urbánek, Vojtěch Přeučil a Jakub Teplý. Ty všechny čeká tvrdý boj o místo v třiadvacetičlenném kádru, který na konci ledna odletí na herní soustředění do Turecka. Hráče v kabině tradičně přivítal úvodním slovem ředitel klubu Zdeněk Tulis, na kterého navázal sportovní manažer Josef Jinoch. Poté před kádr poprvé předstoupil nový hlavní kouč Luděk Klusáček spolu s celým trenérským týmem, který v roli konzultanta a pozorovatele doplnil zkušený Milan Bokša.

První tréninkovou jednotku tvořila půlhodinová rozcvička, po níž rekonvalescent Marek Jungr odešel klusat kolem hřiště, a jeho spoluhráči se rozdělili na tři týmy. S chutí sehráli fotbalový turnaj na zmenšeném hřišti, přičemž nehrající mančaft pod vedením trenéra Romana Kučery intenzivně pracoval s míčem. První gól roku 2015 zaznamenal Jakub Fulnek, ovšem střelecky se prosadil zejména Matúš Marcin z vítězného týmu červených.

„Dnešní první seznámení s mužstvem bylo v těchto klimatických podmínkách trošku ztížené. Nejdůležitější teď pro mne je hráče blíže poznat. Hodlám se všemi současnými členy kádru v nejbližších dnech osobně hovořit,“ uvedl po skončení tréninku kouč Luděk Klusáček, který zatím nechtěl detailněji specifikovat role jednotlivých členů jeho trenérského realizačního týmu: „Dejte nám ještě pár dní času. Už v tomto ohledu máme hrubý nástin, ale potřebujeme ještě dva až tři dny, abychom vše prokonzultovali a pevně usadili.“

Na úvod zimní přípravy FC Vysočina jsme pro vás vyzpovídali nové posily Branislava Ľuptáka a Vojtěcha Kubistu. Navíc jsme po tréninku zaznamenali slova nového kouče Luďka Klusáčka. Video najdete na Youtube kanálu Ježour TV.

  • bohatá fotogalerie ze startu zimní přípravy ZDE

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu