09.04.2015, Miroslav Fuks

Vysočina ocení příslušníky Integrovaného záchranného systému

Vysočina ocení příslušníky Integrovaného záchranného systémuPo vzoru zámořské NHL či hokejové Sparty se fotbalový klub FC Vysočina rozhodl otevřeně poděkovat všem hrdinům všedního dne, kteří za nás nasazují své životy - hasičům, policistům, záchranářům a městským policistům. Jako projev velkých díků jim věnuje utkání 23. kola SYNOT ligy mezi FC Vysočina vs. FK Dukla Praha hrané v sobotu 11. dubna od 16:00 hodin, které se tak stane úvodním ročníkem projektu „VYSOČINA DĚKUJE!“.

 

FC Vysočina pro nadcházející důležitý duel proti Dukle Praha uvolnil jihlavským městským policistům a dále pak hasičům, záchranářům a policistům z Kraje Vysočina vstupenky v hodnotě více než 80.000 korun. Před utkáním hodlá věnovat finanční dar Nadaci policistů a hasičů. V poločasové přestávce pak na hrací ploše vzdá hold vybraným hrdinům z řad složek Integrovaného záchranného systému.

Ocenění příslušníci Integrovaného záchranného systému

Mgr. Roman Lysý - zdravotnický záchranář

Roman Lysý se 4. září 2014 zúčastnil velmi složitého zásahu – pádu rozestavěného mostu ve Vilémově. Na místo byla jeho výjezdová skupina rychlé lékařské pomoci z Havlíčkova Brodu vyslána v 14:43 hodin a výjezd byl ukončen v 20:50 hodin. Na zásahu tak strávil celkem přes 6 hodin. Pan Lysý na místě zpočátku zajišťoval komunikaci mezi zavaleným dělníkem a lékařem Letecké záchranné služby. Velmi dobře si uvědomoval, že zavalenému dělníkovi je zima a špatně se mu dýchá. Vytvořil kyslíkový „most“ k zavalenému dělníkovi, což představovalo přes 2 metry závalu. Pravidelně měnil kyslíkové bomby a zajišťoval i další distribuci kyslíku k závalu z jiného stanoviště. Dále zajistil ohřátí zavaleného dělníka improvizovanou přikrývkou, která byla velmi složitě k zavalenému dělníkovi přisunuta. V závěru vyproštění připravil stanoviště k ošetření vyproštěného ve spolupráci z HZS. Za velmi nestandardních podmínek zajistil pro strádajícího zavaleného dělníka co nejlepší podmínky pro přežití, od závalu až do vyproštění.

Jiří Bříza – strážník městské policie

Městská policie Jihlava obdržela 5. března 2015 v odpoledních hodinách oznámení o podezřele se chovající ženě na mostě nad silničním obchvatem v ulici Vrchlického. Na místo byl ihned vyslán strážník Jiří Bříza s kolegou, kteří zde spatřili ženu nahýbající se přes zábradlí mostu. Využili chvíle, kdy měla žena obličej v dlaních, opatrně se k ní přiblížili a oslovili jí. Současně ji zajistili proti případnému skoku mezi projíždějící vozidla. Poté byla žena odvedena na bezpečné místo. Strážníci zjistili, že má žena pořezané zápěstí a z komunikace s ní vyšlo najevo, že měla v úmyslu skočit z mostu. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byla žena předána pracovníkům zdravotnické záchranné služby.

por. Ing. Hana Doležalová a pprap. Martin Zadina - příslušníci HZS Kraje Vysočina

V červenci 2014 na dovolené ve Francouzských Alpách při vysokohorské túře poskytla tato dvojice první pomoc italskému turistovi, který spadl ze skály a způsobil si vážná poranění. Volání zraněného turisty dvojice zaslechla při sestupu a přibližně po hodinovém hledání se jim podařilo muže nalézt. Hana Doležalová díky jazykové vybavenosti se zraněným mužem neustále komunikovala. Společně s Martinem Zadinou zraněnému ošetřili nejhlubší tržná poranění a značně vysíleného muže zabalili do izotermických fólií. Do příjezdu zdravotníků u muže zajišťovali protišokový komfort a po jejich příjezdu pomohli s transportem zraněného do vrtulníku. Svojí účinnou a rychlou pomocí zachránili muži život.

Na Youtube kanálu Ježour TV si můžete prohlédnout zdařilou videopozvánku k úvodnímu ročníku projektu VYSOČINA DĚKUJE! Pozvání na utkání proti Dukle Praha se v ní ujal gólman Jan Hanuš.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu