09.04.2015, Miroslav Fuks

Roman Kučera: Proti Dukle sehrajeme zlomový zápas

Roman Kučera: Proti Dukle sehrajeme zlomový zápasFotbalisté FC Vysočina proti pražské Dukle nastoupili už do 13 zápasů v SYNOT lize nebo II. lize, ovšem zatím dosáhli jediné výhry. Památný tříbodový zisk se zrodil na jaře 2014, kdy Jihlava na Julisce zvítězila 0:3 díky dvěma trefám Harby a jednom zásahu Jánoše. Na podzim se pražskému celku povedla odveta, když svěřenci trenéra Luboše Kozla zvítězili 4:1. Přichází právě nyní čas první domácí výhry FC Vysočina nad Duklou? Nejen na toto téma jsme si povídali s asistentem trenéra Romanem Kučerou.

 

„Všichni si moc přejeme, abychom sobotní zápas zvládli jak herně, tak i výsledkově. Moc dobře víme, že případná výhra by nás posunula k metě 30 bodů, což by 7 kol před koncem tohoto ročníku SYNOT ligy prakticky znamenalo záchranu v soutěži. Zároveň by nám to přineslo klid pro další práci a prostor k vyzkoušení dalších hráčů z našeho kádru. Zároveň bychom nabrali tolik potřebné sebevědomí a mohli bychom atakovat pozice kolem 5. místa tabulky. Z výše uvedeného vyplývá, že je před námi zlomové utkání. Věříme, že nám v něm pomůže zaplněný stadión,“ apeluje na fanoušky asistent trenéra.

Díky zdravotní indispozici kouče Klusáčka jste asi prožíval náročný a netradiční týden. „Luděk nás krátce navštívil po opuštění nemocnice. V pátek se připojí k týmu a v sobotu by rozhodně neměl chybět na ligové lavičce. Po celý týden s námi byl v intenzivním telefonickém kontaktu a vše s námi konzultoval. S jeho absencí se snad náš trenérský realizační tým dokázal vypořádat. Tréninkový proces byl v normálu,“ uvedl Kučera k absenci hlavního trenéra.

Dukla už čtyři zápasy čeká na výhru, přičemž v těchto duelech si připsala pouze 2 body za bezbrankové remízy. Jaká je aktuální forma tohoto pražského celku? Na které hráče byste upozornil? „Dukla je velice sebevědomá v kombinaci a rozehrávce akcí, v tomto ohledu náleží k nejlepším celkům SYNOT ligy. Nebojí se hrát po zemi, nenakopávají balóny. Poslední výsledky Dukly by nás neměly mást, pořád jde o velice kvalitního protivníka, který po zásluze dlouhodobě působí v horní polovině tabulky. Musím též upozornit na skutečnost, že Dukla je úspěšná na hřištích soupeřů, když v tomto ročníku vyhrála v Mladé Boleslavi, v Hradci Králové a v Brně. Co se týče jednotlivců, tak se hra Dukly opírá o silný střed pole s Gedeonem, Hanouskem a Považancem, které na krajích doplňují nebezpeční Berger, Mareš a Přikryl. Otázkou je, zda na hrotu útoku nastoupí Blažek nebo Beauguel, který na podzim vstřelil 7 branek a vrací se po zranění,“ doplnil Roman Kučera.

S jakou taktikou do zápasu nastoupíte? Hodláme oproti předchozím duelům něco změnit? „Chceme přispět ke kvalitě zápasu, tudíž hrát útočně a kombinačně. Duklu hodláme zaskočit naší ofenzivní aktivitou a vstřelit první branku. Rozhodně půjdeme za vítězstvím a budeme chtít navázat na vítězství proti Hradci Králové,“ zdůraznil Kučera.

Které fotbalisty budete v sobotu postrádat? Už máte jasno, kdo nahradí na dva zápasy vykartovaného pravého beka Kukoľa? „Dlouhodobě absentuje zraněný Marcin a též stoper Šourek, který se sice zapojil do tréninkového procesu, ale došlo u něj k obnovení zranění. Momentálně přemýšlíme nad dvěma variantami, jak Kukoľa nahradit,“ informoval asistent trenéra.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu