28.04.2015, Redakce

FAČR a KFS Vysočina podporují nábory mladých fotbalistů

FAČR a KFS Vysočina podporují nábory mladých fotbalistůV měsíci květnu a září 2015 proběhne po celé České republice další "Měsíc náborů" mladých fotbalistů a fotbalistek ve spolupráci s projektem Můj první gól, Fotbalovou asociací České republiky, Českou televizí, kluby Synot ligy, Fotbalové Národní ligy a krajskými a okresními fotbalovými svazy. Rodiče nyní mají jedinečnou šanci přihlásit své dítě do jakéhokoli fotbalového klubu ve svém okolí a zaregistrovat ho jako člena FAČR. Dnešní tisková konference představila podobu projektu v Kraji Vysočina.

 

Krajský fotbalový svaz Kraje Vysočina ji uspořádal ve VIP zázemí stadiónu FC Vysočina, přičemž před přítomnými zástupci médií promluvili a projekt blíže představili Miroslav Vrzáček, předseda KFS Vysočina, Stanislav Duben, profesionální trenér mládeže KFS Vysočina a Tomáš Kučera, regionální patron projektu a opora prvoligového FC Vysočina. Pozvání přijali též Milan Kastner, vedoucí oddělení mládeže a sportu Kraje Vysočina, a Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Statutárního města Jihlavy. V závěru vystoupil ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis, jenž média informoval o stavu příprav na vznik krajské fotbalové akademie.

Projekty „Měsíc náborů“ a „Můj první gól“

Projekt „Měsíc náborů“ se pod záštitou Fotbalové asociace České republiky ve fotbalovém prostředí objevuje již poněkolikáté a i díky němu získá členství ve FAČR tisíce nových členů, mladých fotbalistů a fotbalistek. V září roku 2014 proběhla tato akce v 74 klubech po celé republice. Účastnilo se jí 11.300 dětí. Jenom v Kraji Vysočina proběhlo 5 akcí, do kterých se zapojilo skoro 900 dětí. Celkový počet nových fotbalistů (od 5 do 19 let) v době kampaně (září až říjen 2014) činil 9.100.

V roce 2015 proběhnou akce v měsíci květnu a v září, na něž FAČR přispěje částkou ve výši 4 milionů korun. V každém okrese se uskuteční jeden „Měsíc náborů“ ve vybraném klubu, přičemž konkrétně v Kraji Vysočina půjde o pět akcí. Na Jihlavsku se uskuteční pod patronací FC Vysočina Jihlava (25.5.), na Pelhřimovsku jí bude pořádat FK Pelhřimov (14.5), na Žďársku místní FC Žďas Žďár nad Sázavou (19.5.), na Havlíčkobrodsku se konání chopí FC Slovan Havlíčkův Brod (28.5.) a na Třebíčsku bude garantem náboru HFK Třebíč (15.5.). V měsíci září bude vybráno dalších pět regionálních oddílů vždy po jednom z každého okresu. Celkem tedy v Kraji Vysočina proběhne 10 náborových akcí pod záštitou FAČR.

Díky projektu „Měsíc náborů“ opět získáte skvělou příležitost přihlásit své dítě do jakéhokoli fotbalového klubu ve vašem okolí a zaregistrovat ho jako člena Fotbalové asociace České republiky. Stačí si vybrat pro vás nejvhodnější klub, přivést malého fotbalistu nebo malou fotbalistku na nábor nových dětí a dát jim tím možnost začít oficiálně hrát tento nejrozšířenější, nejpopulárnější a pohybově nejvšestrannější sport na světě. Kluby vám poté vyřídí členství FAČR, díky kterému získává každý člen i mnoho zajímavých možností a výhod.

Nedílnou součástí projektu je též aktivita „Můj první gól“, díky kterému měli zaregistrovaní hráči ročníku 2007 možnost požádat o fotbalový balíček (taška na fotbal, lahev, míč, reprezentační dres, podpisové kartičky). Těchto balíčků bylo v roce 2014 distribuováno 5.675 kusů. Stejnou možnost mají malí fotbalisté ročníku 2007 i letos na jaře. Na podzim 2015 se balíček „Můj první gól“ bude týkat výhradně hráčů narozených v roce 2008.

  • Další informace naleznete na webu mujprvnigol.cz
  • Záznam dnešní tiskové konference naleznete ZDE
  • Fotografie z tiskovky si můžete prohlédnout TADY

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu