16.09.2015, Miroslav Fuks

Marek Zúbek: Musíme se zlepšit v útočné fázi

Marek Zúbek: Musíme se zlepšit v útočné fáziJe nejvyšší čas bodovat naplno! Hráči i fanoušci FC Vysočina si to moc dobře uvědomují bez ohledu na skutečnost, že jihlavský tým tento pátek 18. září v domácím prostředí čeká velmi silný tým, který to proti Vysočině umí – Dukla Praha. Je před námi důležitá a nepochybně zajímavá fotbalová bitva, při níž vás fotbalisté FC Vysočina budou potřebovat!

 

Pražská Dukla se skutečně může pochlubit skvostnou bilancí proti FC Vysočina. Ze čtrnácti duelů v I. nebo v II. lize podlehla v jediném na jaře 2014 a šestkrát zvítězila, přičemž uspěla i v dubnovém utkání v Jihlavě. Ve prospěch týmu z Julisky hraje i postavení v tabulce a aktuální forma, kterou z pohledu „vojáků“ nejlépe dokumentuje pondělní vítězství 4:1 nad Baníkem. Co si o těchto výchozích okolnostech myslí asistent trenér Marek Zúbek? „V naší situaci musíme bez ohledu na jméno soupeře myslet jedině na výhru. Pravdou je, že Dukla pro nás v této fázi nepředstavuje optimálního soupeře. Je na tom velmi dobře takticky, její tým je sehraný, v pohodě a dokáže střílet branky.“

Zatímco venku Vysočina předvádí nepřesvědčivou hru, tak na domácím stadiónu mohou výkony týmu v této sezóně těšit. Potvrdíte v pátek tuto tendenci? „Pevně tomu věříme. Doma se nám proti silným soupeřům vždy dařilo. Chceme v těchto dobrých výkonech pokračovat a především být gólově a bodově efektivní,“ věří týmu Zúbek.

V jakých aspektech se hra mužstva musí zlepšit oproti zápasu v Olomouci? „S našim výkonem na Sigmě jsme rozhodně nebyli spokojení. Zatímco v poli byl zápas vyrovnaný, tak v ofenzivní fázi jsme byli málo nebezpeční, důrazní a přesní. To nám duel v Olomouci prohrálo. Naši gólovou efektivitu musíme zlepšit,“ zdůraznil bývalý český reprezentant.

Hodláte nějak proměnit sestavu? Jste kompletní? „O změnách sestavy přemýšlíme. Jsme rádi, že se nám do týmu po zranění vrací někteří hráči, tudíž nyní disponujeme dostatečnou konkurencí a variabilitou sestavy. Otazník visí nad startem Šuleka, který po zranění z Olomouce teprve začal trénovat. S určitostí je mimo hru Šourek, který zatím trénuje jen individuálně,“ upřesnil asistent trenéra.

Vzájemná bilance: 14 utkání 1 – 7 – 6  19 : 25

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 15 – SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 1:2 (1:1)
Góly: 13. Jánoš – 40. Polom, 53. Čajić
VYS: Hanuš – T. Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Jánoš (65. Harba), Kučera – Fulnek, Šulek, Vaculík (65. Jungr) – Mešanović (80. Kliment). DUK: Rada – Karavajev, Polom, Štetina, Mat. Hanousek (86. Jeřábek) – Považanec, Mar. Hanousek – Přikryl, Čajić, Berger (70. Beauguel) – Mareš (61. Gedeon).

Pod. 14 – SYNOT liga: FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 4:1 (2:0)
Góly: 13. a 47. Krmenčík, 36. Beauguel, 71. Považanec – 73. Kovář
DUK: Rada – Karavajev, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek – Považanec (86. Čajić), Marek Hanousek, Hlinka – Berger (76. Néstor), Beauguel, Krmenčík (64. Mareš). VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Kučera, Jánoš (81. Vidlička) – Kukoľ (75. Fulnek), Jungr, Vaculík (57. Kovář) – Harba.

Jaro 14 – Gambrinus liga: FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)
Góly: 54. a 68. Harba, 51. Jánoš
DUK: Rada – Romera, Vorel, Božič, Hanousek Matěj – Hlinka, Gedeon (60. Hanousek Marek), Kovaľ – Berger (60. Černý), Pospěch, Engelmann (76. Kalouda). VYS: Blažek – Mikula, Šourek, Krejčí, Josl – Marek (28. Jánoš), Kučera – Masopust (84. Kosak), Jungr, Vaculík – Harba (79. Přeučil).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Jungr, Kukoľ, Mešanović.

Inkasované karty: 2 – Kukoľ, 1 – Krejčí, Dvořák, Jánoš, Mišůn, Hanuš, Šulek

Absence: Šourek (po zranění)

FK Dukla Praha

Pravděpodobná sestava: Rada – Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal – Považanec, Tetour – Berger, Mar.Hanousek, Přikryl - Beauguel.

Trenér: Luboš Kozel

Střelci: 6 – Berger, 1 – Tetour, Krmenčík, Přikryl, Vrzal, Mar.Hanousek.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Milošević (přestup FK Rad / SRB), Engelmann (konec host. Bohemians Praha 1905), Hlinka (konec host. FC Spartak Trnava / SK), Jurendić (přestup NK Záhřeb / CRO).

Ochody: Engelmann (přestup FC Baník Ostrava), Hašek (host. Bohemians Praha 1905), Děrgačev a Karavajev (konec host. CSKA Moskva / RUS), Polom (konec host. AC Sparta Praha), Vorel a Blažek (konec smlouvy), Manzia (host. FK Baník Sokolov)

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu