25.09.2015, Redakce

Zululand Gospel Choir vystoupí v Jihlavě!

Zululand Gospel Choir vystoupí v Jihlavě!Jihlavský kostel Povýšení Svatého kříže čeká v pátek 2. října velká událost. Vystoupí tam pětadvacetičlenný soubor Zululand Gospel Choir, což je fenomenální hudební skupina z Jižní Afriky, s kterou zazpívá také česká zpěvačka Lucie Nozizwe. Jejich společné vystoupení dostalo název „Ve jménu lásky aneb hudbou pro více tolerance“.

 

Tento naprosto výjimečný hudební zážitek plný populárních i méně známých gospelových melodií můžete zažít díky multikulturní spolupráci muzikantů z Jihoafrické republiky a ČR. Jihlavský koncert proběhne exkluzivně jako jediný na Vysočině dva dny po velkém koncertu v pražské Lucerně. Skupina se poté vrací domů, kde je čeká další série koncertů.

Zululand Gospel Choir založili v roce 2006 pánové Franklyn Mkhize a Alfred Banda a tvoří jej dvacet výjimečných zpěváků ve věku od 18 do 35 let převážně z chudých oblastí Kwazulu Natal, kterým zpěv doslova zachránil život. Společně s nimi přiletí na evropské turné také jejich pětičlenná kapela. Z původně neznámého sboru se během několika let stalo seskupení, které je dnes jedním z nejznámějších v Jihoafrické republice. Lucie Nozizwe, česká zpěvačka, která na naší scéně již mnoho let propaguje africké rytmy. V jejím repertoáru uslyšíte jak tradiční africké písně, tak i skladby zpěvačky a bojovnice za lidská práva Miriam Makeby přezdívané „Mama Africa“. Lucie Nozizwe zpívá v jazycích Zulu, Xhosa i dalších afrických nářečích a se svým dosavadním projektem „Hudba z nitra Afriky“ se snaží mimo jiné seznámit širokou veřejnost s důležitostí vzdělávání dětí v Africe.

„Tento společný projekt chce přinášet do všech otevřených srdcí lásku a úctu člověka k člověku, ať je jakéhokoli vyznání a barvy pleti,“ vysvětluje Lucie Nozizwe

Koncert proběhne za podpory Jihoafrického velvyslanectví a ostatních afrických ambasád v Praze, Úřadu vlády ČR, kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti, Národní Loterijní Komise jihoafrické republiky, nadace pro světový mír Sivananda World Peace Foundation a multikulturního portálu JahMusic.net

Koncert začne ve 20:00 hodin a vstupenky jsou k dostání za 150 Kč na recepci hotelu Gustav Mahler. Důchodci a studenti základních a středních škol si tamtéž po předložení dokladu mohou lístek pořídit pouze za 60 Kč. Část vstupného bude věnována na dobročinné účely. Koncert má také vlastní internetové stránky www.concert4peace.org, kde najdete více o projektu i ukázky vystupujících muzikantů.

Zululand Gospel Choir (JAR) & Lucie Nozizwe (CZ)

2.10.2015, Jihlava, Kostel Povýšení Svatého / otevřeno od 19:30 / start 20:00

Vstupenky jsou v předprodeji za 150 Kč, pro důchodce a studenty za 60 Kč na recepci hotelu Gustav Mahler. V den konání na místě pak za 200 Kč.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu