04.10.2015, Miroslav Fuks

Milan Bokša: K úspěchu chyběl ještě kvalitnější výkon

Milan Bokša: K úspěchu chyběl ještě kvalitnější výkonVítězství fotbalové kvality. I tak bylo možné označit bitvu 9. kola SYNOT ligy, v níž se FC Vysočina snažil čelit síle mistrovské Plzně. Ta po roce nedopustila senzaci a v Jihlavě zvítězila. Domácím hráčům nebylo možné upřít nasazení a snahu, ovšem fotbalový um byl o něco více na straně Viktorie. Potvrdila to i slova trenérů na tiskové konferenci.

 

„Viděli jsme dramatické utkání s velkým nábojem. Myslím, že se nám nepodařil jen vstup do zápasu, kdy jsme prvních patnáct minut hráli trošku bojácně a nedokázali bránit tak, jak jsme původně chtěli. Poté se hra více vyrovnala a hráči si začali více věřit. Dobrá byla z naší strany zejména poslední čtvrthodina první půle. Klíčový moment představoval obdržený gól. Ostatně, už před zápasem jsme si byli vědomí, že případný první obdržený gól bude znamenat velkou komplikaci. Čím déle bychom drželi nerozhodný stav, tak by se zvyšovaly naše šance na branku z brejku, protože pro Plzeň by remíza byla málo a stále více by se tlačila do útoku. Bohužel, první gól jsme dostali. Přesto bylo na našich hráčích v následujících minutách vidět, a toho si oproti duelu v Příbrami cením, že se s výsledkem nechtěli smířit a o výsledek se rvali do posledních minut. Závěrem musím říci, že naši hráči se určitě snažili uspět, nechyběla jim bojovnost, ale přeci jenom k tomu, abyste takového soupeře přehráli, potřebujete ještě kvalitnější výkon,“ hodnotil duel jihlavský kouč Milan Bokša.

Zkušený lodivod ještě doplnil: „Klíčovou první branku jsme inkasovali po individuální chybě. Další góly v naší síti pramenily spíše ze snahy něco udělat s nepříznivým vývojem zápasu. Tlačili jsme se dopředu, což jsme podpořili i změnami v sestavě. Naše střídání nebyla o tom, že by daní hráči podali špatné výkony, ale šlo o snahu podpořit ofenzivní úsilí a o body zabojovat,“ řekl Bokša.

Kouč Karel Krejčí na plzeňském webu uvedl: „Jsme rádi, že jsme zvítězili, protože po pohárových zápasech přepnout hned zpátky na ligu není jednoduché. Čekal jsem těžké utkání, protože k Jihlavě mám velký respekt. Je to mužstvo, které má na víc než na místa, kde se momentálně pohybují. V současnosti zažívají menší krizi, ale věřím, že se z ní brzy dostanou a budou se pohybovat výše v tabulce,“ uvedl Krejčí a v hodnocení utkání pokračoval: „V prvním poločase, přestože jsme drželi míč a soupeře daleko od naší branky, jsme se pomaleji rozjížděli. Gólových situací tam moc nebylo, a když už jsme se do nějaké dostali, tak místo toho, abychom si dovolili něco navíc a dali akci myšlenku, zbavovali jsme se míče. Druhému poločasu určitě pomohl gól, který jsme vstřelili po brejkové situaci. Diváci následně viděli určitě atraktivní fotbal, mě ale trochu mrzí, že jsme za stavu 2:0 a 3:1 soupeře zbytečně pustili do hry. O výsledek jsme se tak strachovali až do konce, ale v závěru jsme po brejku zápas rozhodli,“ okomentoval atraktivní duel plzeňský trenér.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Karla Krejčího z tiskové konference přinášíme i slova útočníka Murise Mešanoviće a jihlavského středopolaře v plzeňských službách Tomáše Kučery.


 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu