05.10.2015, Miroslav Fuks

Juniorka předčila Plzeň a bere tři body

Juniorka předčila Plzeň a bere tři bodyJuniorský tým dosáhl zasloužené domácí výhry nad Viktorií Plzeň. V duelu proti 11. celku soutěže byl lepším celkem a díky brankám Marka Šerého a Bojana Spirkoskiho si připsal druhé vítězství v tomto soutěžním ročníku. Klidně o něj však mohl přijít, neboť hosté v 88. minutě snížili na 2:1 a v samotném závěru byli blízko vyrovnání.

 
FC VysočinaFC Vysočina
10.kolo, pondělí 5.10.2015, 13:00, Na Stoupách
2:1
(1:0)
PlzeňPlzeň
 

Góly: 36. Šerý, 59. Spirkoski – 88. Matějka
ŽK: Piroch, Kulhánek (PLZ)
Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Šafránková
Diváci: 70
FC Vysočina: Vejmola – Hron, Rychetník, Kriegsmann, Mlakić – Spirkoski (88. Kolčava), Opluštil – Fiala (55. Maruš), Šerý (85. Bajer), Klusák – Klíma (74. Vitásek).
Plzeň: Šampalík – Petr (46. Kule), Doležal (46. Kulhánek), Piroch, Sedláček (54. Matějka), Pavlík (88. Novák), Ruml, Brožík, Čihák, Glazer, Mlynařík.
 

Komentář

První půle nabídla vyhecovaný a bojovný duel, v němž se však urodilo jen pomálu šancí. Ty plzeňské dokázala eliminovat jihlavská obrana či gólman Vejmola a podobě si na druhé straně dlouho vedla i defenzíva Viktorie. Dvakrát se do nadějné koncovky dostal útočník Klíma, ale vstřelení branky mu v tomto duelu nebylo souzeno. Mnohem více štěstí měl v 36. minutě Šerý, jenž byl ve správnou chvíli na správném místě. Po průniku a stříleném centru Fialy z pravého křídla vyrazil gólman Šampalík míč jen k Šerému na malé vápno, kde už se jihlavský ofenzivní záložník dobře zorientoval a chladnokrevně otevřel skóre utkání.

Zkraje druhé půle mohl vyrovnat hostující Matějka, který po závaru ve vápně pálil pohotově, ale nad břevno. Další minuty už náležely hráčům ve žlutém. V 59. minutě se k rozehrání standardní situaci u levé postranní čáry postavil Spirkoski a technickou střelou na první tyč překvapil plzeňského gólmana – 2:0! O tři minuty později mohl po akci Klímy zvýšit domácí náskok Maruš, ale nemířil přesně. Tentýž útočník v 68. minutě napálil břevno po rozehrané standardce. Neujaly se ani další nadějné příležitosti jihlavské juniorky, což domácí mladíky mohlo v závěru hodně mrzet. V 88. minutě totiž gólmana Vejmolu prostřelil Matějka, což spustilo velkou snahu Plzně o vyrovnání. V poslední minutě si před brankou Vysočiny vytvořila velký závar, kdy branka doslova visela ve vzduchu. Vysočina se však dokázala i s přispěním štěstí ubránit a připsala si tak cennou výhru.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Plzeň byla lepší v úvodní čtvrthodině, kdy se na našem výkonu možná podepsala jedenáctidenní zápasová pauza. Postupně jsme se ale dostali do zápasu a poctivým fotbalem jsme šli za vítězství. Myslím si, že jsme na něj dosáhli zaslouženě. Pravdou je, že jsme si duel v závěru pořádně zkomplikovali," řekl k zápasu trenér Josef Vrzáček, jehož tým postrádal nemocné Soukupa a Ujčíka, dále Dubu, jenž trénuje individuálně, a Zábrodského, který nastoupil vysokoškolské studium.
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 2:4
23.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu