09.10.2015, Miroslav Fuks

Vysočina chce učinit krok k postupu mezi elitní osmičku

Vysočina chce učinit krok k postupu mezi elitní osmičkuPouhých osm dní po losu osmifinále MOL Cupu čeká fotbalisty FC Vysočina jeho první dějství. Původně naplánovaný domácí přípravný duel proti Sigmě Olomouc se totiž po dohodě klubů proměnil v úvodní utkání boje o postup mezi osmičku nejlepších celků národního poháru. Vypukne tuto sobotu 10. října netradičně od 14:00 hodin a jihlavský tým do něj půjde s jednoznačným cílem.

 

„Na týmu cítíme velké odhodlání po ligových neúspěších znovu zažít pocit vítězství a zlomit stávající výsledkovou nepohodu. Do odvety si chceme vytvořit co nejlepší výchozí pozici, protože naším jednoznačným cílem je postup do čtvrtfinále MOL Cupu. Tomu jsme přizpůsobili tréninkový plán a bude z toho vycházet i naše taktiku i herní plán. K poháru skutečně přistupujeme se vší vážností,“ zdůraznil asistent trenéra Roman Kučera, jenž ještě doplnil: „Jsme rádi, že díky nadcházejícímu utkání nevypadneme během reprezentační pauzy ze zápasového režimu. V sobotu nás čeká velmi prospěšný test týmu a schopností jednotlivých hráčů. Věřím, že dokážeme navázat na pozitivní aspekty posledního ligového utkání proti Plzni.“

V Olomouci jste před necelým měsícem sehráli vyrovnané ligové utkání, které však skončilo bez bodového zisku pro Vysočinu. Budete z poznatků tohoto utkání vycházet? „Nedávný zápas pro nás bude představovat vítané vodítko. Hráčům z něj pustíme určité momenty, kterých bychom se v sobotu chtěli vyvarovat. Věřím, že na Sigmu budeme dobře připravení,“ sdělil jihlavský asistent trenéra.

Na kolika místech v sobotu hodláme pozměnit základní sestavu? Zmenšila se vám marodka? „Rozhodně nepůjdeme cestou velkých rošád v sestavě či zkoušení hráčů. V základní sestavě učiníme maximálně 2 – 3 korekce. V tomto týdnu ještě nemůžeme počítat se zraněnými Šulkem, Kukoľem a Marcinem. Naopak už s týmem začali trénovat stopeři Tlustý a Šourek, což nám nepochybně zvýši konkurenci v mužstvu. Blíže brzkého nasazení do ostrého zápasu je Tlustý,“ informoval Kučera.

Poslední vzájemné ligové utkání: 12.9.2015 - Vysočina v důležitém utkání dvou sousedů v tabulce v Olomouci neuspěla a připsala si třetí porážku v řadě. A třetí s nejtěsnějším jednobrankovým rozdílem. Nervózní a vyrovnaný duel rozhodla pasáž mezi 56. a 60. minutou, kdy domácí dvakrát skórovali. Muris Mešanović dokázal poměrně brzy snížit, jenže jihlavské příležitosti při standardních situacích kýžené vyrovnání nepřinesly. Sigma tak vydřela první výhru v sezóně - 2:1.

Poslední vzájemné pohárové utkání: 30.10.2013 - Fotbalisté FC Vysočina zúročili skvělý výsledek, kterého dosáhli v úvodním duelu osmifinále Poháru České pošty na stadiónu Sigmy Olomouc. Čtyřbrankový náskok si na domácí půdě bez větších problémů pohlídali a do čtvrtfinále postoupili po bezbrankovém průběhu utkání - 0:0. Fotbalový tým z Kraje Vysočina tak teprve potřetí v historii národního poháru postoupil mezi osm nejlepších českých celků.

SK Sigma Olomouc

Střelci v SYNOT lize: 1 – Petr, Chorý, Vašíček, Navrátil, Hála, Plšek, Malec, Ordoš

Střelci v MOL Cupu: 3 - Ordoš, 2 - Moulis, 1 -  Chorý, Rolinc, Rajnoch, Malec, Cana

Sestava v posledním utkání: Buchta - Hála, Radakovič, Hubník, Vepřek - Houska, Rajnoch (46. Plšek) - Navrátil, Ordoš, Falta (69. Petr) - Malec (46. Chorý).

Letní změny v kádru:

Příchody: R.Hubník (host. FC Viktoria Plzeň), Buchta (přestup FC Rapid Bukurešť / RUM), Dreksa a Svozil (konec host. 1.SC Znojmo), Janotka a Varadi (konec host. SK Dynamo České Budějovice), Štěpán (přestup FC Baník Ostrava), Halenár (přestup Nyíregyháza Spartacus / MAĎ), Moulis (přestup FK Jablonec).

Odchody: Bárta (přestup FK Jablonec), Dreksa (host. MFK Karviná), Javůrek (přestup FC Hradec Králové), Janotka, Kušnír, Vavřík a Schulmeister (konec smlouvy)

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu