10.10.2015, Redakce

Výhodnější pozici do odvety MOL Cupu získala Olomouc

Výhodnější pozici do odvety MOL Cupu získala OlomoucFotbalisté FC Vysočina do úvodního dějství MOL Cupu vykročili s touhou uspět a spravit si chuť po ligových neúspěších. Snahu jim nebylo možné upřít, ovšem přes olomouckou stoperskou dvojici se neprosadili. Naopak Sigma v 30. minutě otevřela skóre utkání a stav 0:1 již udržela. Do odvety MOL Cupu si tak odvezla výhodnější pozici.

 
FC VysočinaFC Vysočina
osmif., sobota 10.10.2015, 14:00
0:1
(0:1)
OlomoucOlomouc
 

Gól: 30. Plšek.
ŽK: Demeter, Jungr, Přeučil – Zahradníček, Houska.
Rozhodčí: Pechanec – Dobrovolný, Kříž.
Diváci: 550
FC Vysočina: Hanuš – Vaculík, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Jungr (70. Nerad), Jánoš, Demeter, Batioja – Dvořák, Mešanović (46. Přeučil). Náhradníci: Kotnour - Opluštil, Klusák, Tlustý.
Olomouc: Reichl – Hála, Radakovič, Hubník, Vepřek – Houska, Plšek – Petr (86. Navrátil), Ordoš, Moulis (90. Rajnoch) – Vašíček (75. Zahradníček)
 

Komentář

Vysočina se v pohárovém duelu proti Olomouci musela obejít řady bez zraněných a nemocných fotbalistů. Navíc reprezentační povinnosti plnili Štěpánek, Fulnek a Vejmola.

První šanci zápasu měl ve 13. minutě Petr po špatném odehrání Krejčího, ale jeho střela šla vysoko nad. Vzápětí na druhé straně si odražený míč po rohovém kopu ve vápně našel Jungr, dokázal se uvolnit, jenže Reichl jeho tečovanou střelou na první tyči vyrazil. V 15. minutě do vápna prokličkoval Batioja, ale už neměl sílu na pořádnou střelu, a tak Reichl neměl příliš práce jeho pokus chytit. V 17. minutě Jánoš hezky viděl Dvořáka, který byl na chvilku osamocen na vápně, ale špatné zpracování balónu jej o šanci připravilo. Skóre se měnilo po půlhodině utkání, kdy se Sigma prokombinovala do vápna. Zmatky v obraně Vysočiny ještě dvakrát dokázal uhasit Hanuš, ale na tvrdou střelu osamoceného Plška z vápna již neměl nárok – 0:1. O tři minuty později pozornost gólmana Reichla vyzkoušel Krejčí, ale jeho střela nenadělala brankáři hostí problémy. V 34. minutě Demeter zahrával z levé strany rohový kop, k míči se dostal Jungr, ale jeho střela byla zablokována na další roh. Ten z pravé strany rozehrál Vaculík, ale hlavičku Dvořáka si gólman hostí pokryl. Hosté os sobě dali vědět ve 41. minutě, kdy ź pravé strany rozehrál roh Petr, který svým centrem našel Ordoše, ale jeho hlavičku k tyči chytil Hanuš.

První šanci vypracoval ve 48. minutě centrem z pravé strany Vaculík. Hlavu střídajícího Přeučila však těsně minul a Dvořák na míč nedokázal adekvátně reagovat. Výsledkem byl rohový kop. V 50. minutě vyslal Vaculík další zajímavý centr, ovšem Dvořák přetlačovanou se stoperem prohrál – další roh. V 54. minutě kopal Moulis přímý kop z velmi dobré pozice dva metry za vápnem, ale jeho technický pokus letěl metr nad břevno. V 57. minutě se ve vápně špatně zorientoval Krejčí a hlavou poslal malou domů na útočníka Vašíčka, který z první střílel vedle tyče. V 58. minutě odražený míč rychle rozehrál Demeter vpravo do vápna na volného Jungra, ale jeho střelu z úhlu Reichl vyrazil. V 62. minutě si za obranu naběhl Moulis, postupoval sám na Hanuše, který si však na jeho pohyb počkal a olomoucké křídlo vytlačil až na rohový kop. V 66. minutě se k překvapivé střele ze 40 metrů odhodlal Dvořák, jenže letěla metr vedle. V 69. minutě Sigmě vyšel brejk, po kterém se ve vápně ocitl volný Houska. Vypálil a Hanuš jeho ránu dokázal vyrazit. V 70. minutě v defenzivní rozehrávce chyboval Kryštůfek, který tak velkou příležitost nabídl Vašíčkovi. Ten se odhodlal ke střele, ale minul branku. Vysočina držela míč, kombinovala a tlačila se do šancí. Zároveň se však nedokázala vyvarovat chybám a ztrátám míče. Výsledkem byly nebezpečné brejky Olomouce. V 74. minutě jeden z nich skončil nepřesným zakončením Ordoše, jehož střelu vykopl Kryštůfek. V 82. minutě se po narážečce dostal do šance Přeučil, jenže gólman Reichl proti němu stačil vyběhnout a následný odražený balón Batioja do sítě nedotlačil. V 90. minutě mohl po akci Nerada a Vaculíka vyrovnat Dvořák, ale jeho rána z hranice šestnáctky letěla do Reichlovy náruče. V nastaveném čase mohl Vysočině zajistit remízu Nerad, ale odražený míč napálil z patnácti metrů nad břevno. Olomouc tak nejtěsnější výhru uhájila a na Hanou odvezla nadějný výsledek.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 2:1
20.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu