28.10.2015, juniorskaliga.cz - Nikol Kuncová

Hráč kola Jiří Klíma: Srážely nás chyby, nyní jsme se herně i výsledkově zvedli

Hráč kola Jiří Klíma: Srážely nás chyby, nyní jsme se herně i výsledkově zvedliJihlava v předešlých třech ročnících Juniorské ligy patříla k lepším mužstvům, ale letošní sezonu nezahájila úplně podle představ. V úvodních sedmi zápasech ani jednou nevyhrála a zlom přišel až v 9. kole proti Mladé Boleslavi. Od té doby se Vysočině daří a pátou výhru v sezoně přidala proti Českým Budějovicím. V tomto utkání se navíc dvěma góly blýskl reprezentant do 19 let Jiří Klíma, který přispěl k výhře 4:1.

 

Jak byste zhodnotil utkání na půdě Českých Budějovic?

Do zápasu s Budějovicemi jsme šli s jasným cílem zvítězit. V posledních zápasech se nám herně hodně dařilo a na rozdíl od začátku sezony máme i dobré výsledky. Vstup do zápasu nám nevyšel, hned v úvodu jsme udělali několik chyb, které vedly k první brance domácích. Poté jsme začali hrát náš fotbal a Budějovice do žádné vážnější šance nepustili, naopak my jsme si vytvořili pár gólových příležitostí, které bohužel brankou neskončily. Ve druhém poločase se nám hned povedlo vyrovnat a za pár minut už jsme vedli. Následně jsme přidali třetí branku a zápas měli pod kontrolou až do samého závěru, načež čtvrtá branka Budějovice úplně zlomila a už se jen dohrávalo.

Proč úplně nevyšel první poločas? A co zaznělo v kabině o poločase?

Jak už jsem říkal, nevyšel nám vstup a Budějovice byly i vlivem našich chyb všude dříve. Po inkasované brance se obraz hry změnil a do konce poločasu jsme to byli my, kdo hrál fotbal a snažil se o rychlé vyrovnání, ale bohužel i přes nějaké šance jsme vyrovnat nedokázali. O přestávce jsme si jasně řekli, že musíme pokračovat v tom, co hrajeme a že góly určitě přijdou, což se také potvrdilo.

Druhá část duelu byla jasně ve vaší režii a vy jste si připsal polovinu gólů vašeho týmu...

Do druhé poločasu jsme vstoupili velice dobře a začali Budějovice napadat. Hned po pěti minutách jsme dokázali vyrovnat, když přišel míč z pravé strany do vápna, kde jsem si ho zpracoval a obstřelil gólmana. Tato branka nám určitě hodně pomohla, protože se nám naplnilo přesně to, co jsme si o poločase řekli v kabině. O několik minut později už jsme vedli 2:1 po krásné kombinaci. Gól na 3:1 padl po našem rohu, kdy míč proletěl celým pokutovým územím a byl vrácen do vápna na přední tyč, zde jsem míč prodloužil přesně k tyči, to už Budějovice položilo a nás bylo plné hřiště. Poslední branku jsme dali opět z rohového kopu a zápas jsme si v tu chvíli užívali.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu