04.01.2016, Miroslav Fuks

Nový hlavní kouč FC Vysočina: Michal Hipp

Nový hlavní kouč FC Vysočina: Michal HippPředstavenstvo FC Vysočina Jihlava rozhodlo, že pro jarní boje v SYNOT lize nezůstane jen u změn v hráčském kádru. Uzavřelo překlenovací období, kdy pozici hlavního trenéra zastával sportovní manažer Milan Bokša, a angažovalo nového kouče – dvaapadesátiletého dlouholetého asistenta slovenské reprezentace Michala Hippa. Dalších změn realizační tým nedoznal.

 

Hippův kontrakt v FC Vysočina byl oficiálně potvrzen v pondělí 4. ledna, aby se slovenský kouč odpoledne mohl ujmout prvního tréninku zimní přípravy. „Se zářijovým nástupem pana Bokši do role hlavního kouče jsme vyřešili nutnost mít na tomto postu trenéra s požadovanou licencí. Zároveň jsme si uvědomovali, že tím oslabujeme řídící složku sportovního úseku našeho klubu, tudíž jsme toto řešení nepovažovali za trvalé. Přestože existovala varianta, že realizační tým zůstane pro jaro v nezměněné podobě, tak majitel i představenstvo klubu preferovali angažování nového kouče. Ve hře bylo několik jmen, přičemž jako nejvhodnějšího kandidáta jsme vyhodnotili pana Hippa. Přichází k nám bývalý výborný fotbalista, který se prosadil jako trenér, když dlouhodobě působil u slovenské reprezentace nebo v Petržalce. Věříme, že díky svým bohatým zkušenostem, náročnosti a odbornosti posune výkonnost našeho týmu a dovede ho k záchraně v SYNOT lize,“ okomentoval nástup nového kouče Zdeněk Tulis, ředitel FC Vysočina.

Michal Hipp (nar. 13.3.1963) náležel mezi nejlepší stopery ve federální lize. Nejvyšší soutěž hrál v dresu Nitry, Slavie Praha a 1.FC Košice, připsal si 10 startů za Československo a později za Slovensko. Po ukončení hráčské kariéry působil především jako asistent hlavního kouče v mateřské Nitře, Petržalce či v ruském týmu Saturn Moskevská oblast. Byl prodlouženou rukou hlavního kormidelníka slovenské reprezentace Dušana Galise (v letech 2003 - 2006) a následně hlavně Vladimíra Weisse (od roku 2008 do ledna 2012), s nímž Slovensko dovedl k premiérové účasti na MS v roce 2010. Jako hlavní kouč vedl Artmedii Petržalka (2006 a 2008 - 2009), Slovan Bratislava (2009) a krátkodobě samostatně na počátku roku 2012 i slovenský národní tým. Jeho poslední angažmá v druholigové Nitře ohraničilo období od června 2014 do září 2015.

  • fotografie z nástupu kouče Hippa k prvnímu týmu - ZDE

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu