04.01.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Jsme zde pro hráče a chceme z nich dostat to nejlepší

Hipp: Jsme zde pro hráče a chceme z nich dostat to nejlepšíDvaapadesátiletý fotbalový trenér a bývalý reprezentant dnes zažil perný den. Ráno se přesunul do Jihlavy, kde s vedením klubu doladil podrobnosti svého angažmá v FC Vysočina, hodinu po poledni byl představen téměř třicetičlennému kádru prvního týmu a poté vedl úvodní trénink zimní přípravy. Tečku za jeho nabitým programem učinilo setkání s novináři. Zajímá vás, co všechno jim sdělil?

 

„Jsem rád, že jsem tady. Na novou práci se velmi těším. S členy představenstva klubu, s ředitelem Zdeňkem Tulisem i majoritním vlastníkem Františkem Vaculíkem jsem se vícekrát pracovně sešel. Mile mne překvapila otevřenost, serióznost a odbornost těchto schůzek. Lze říci, že jsme se dohodli poměrně rychle. V FC Vysočina jsem podepsal kontrakt na půldruhého roku,“ řekl na úvod slovenský lodivod.

S jakými cíly nové angažmá přijímáte?
Při pohledu na ligovou tabulku je asi jasné, jaká je naše aktuální priorita – záchrana v SYNOT lize. Věřím, že minimálně navážeme na poměrně vydařený závěr podzimní sezóny, kdy se tým dotáhl prakticky na polovinu týmů prvoligového pelotonu.

Nemáte trochu strach z faktu, že prvoligová životnost trenérů v FC Vysočina není dlouhá?
Tuto bilanci jsem samozřejmě zaregistroval. Jihlava v tomto ohledu není zdaleka jediná, trenérský život už je takový. Působení v FC Vysočina beru jako výzvu a říkám si „kdo se bojí, nesmí do lesa“. Jihlava ve fotbalové špičce nefiguruje dlouho, ale za krátkou dobu dokázala vychovat mnoho skvělých hráčů, jako jsou Gebre Selassie, Vydra, Kliment, bratři Kopicové či Tecl. Z informací, které jsem si získal, vím, že představuje dobrý a zdravý klub. Skutečně mám jen pozitivní ohlasy.

Přicházíte do nového prostředí, v Česku jste dosud nepůsobil. Kolik hráčů současného kádru znáte?
Převážnou většinu hráčů podrobně neznám. Hráčům jsem to hned při prvním setkání sdělil a zároveň jsem jim zdůraznil, že by to pro ně mohla být výhoda a nový impuls, aby v nadcházející velmi krátké přípravě zabojovali o své místo v sestavě. Je na nich, zda se ukážou. Chci je teď důkladně poznat a hodlám si s každým pohovořit. Náš realizační tým je zde pro hráče a společně se pokusíme dostat z nich to nejlepší. Nutno ještě dodat, že jsem vánoční pauzu využil k intenzivnímu sledování zápasů FC Vysočina a studování herních statistik jednotlivých hráčů současného kádru.

Nakolik se mění kompetence členů realizačního týmu?
Rozhodně jsem nepřišel s tím, aby dělal palácovou revoluci. Na zařazení asistenta Romana Kučery, trenéra gólmanů Jaromíra Blažka a kondičního trenéra Jana Budějského se nic nemění. Posun však nastává v kompetencích asistenta Pavla Procházky, který se nebude denně podílet na tréninkovém procesu, ale bude se koncentrovat na pozorování našich soupeřů a analýzu jejich hráčů a herního projevu.

Můžete nám nastínit svoji trenérskou filozofii?
V první řadě musíme stabilizovat kádr, protože zde máme určité nejasnosti nejen ohledně Mešanoviće. Jak on, tak i Harba a Batioja mají platnou smlouvu v FC Vysočina a není vyloučeno, že v Jihlavě zůstanou i pro jarní část. Dále pevně věříme, že tým v brzké době doplní střední záložník Kučera. Hru budeme stavět dle typologie dostupných typů hráčů, nikoli naopak. V mé trenérské filozofii je na prvním místě tým, jeho kompaktnost a soudržnost. Tento aspekt se snažím podporovat stejným přístupem ke všem hráčům. Vyžaduji pořádek na hřišti i v kabině. Při hře od hráčů očekávám vyváženost ofenzívy a defenzívy, stejně tak i dodržování taktické disciplíny. V neposlední řadě si dávám pozor na fyzickou přípravu hráčů. I proto nás v úterý čeká soubor zátěžových testů, které nám odhalí skutečnou fyzickou připravenost jednotlivých fotbalistů, podle níž se bude odvíjet týmový i individuální tréninkový plán hráčů. Půjde o test všeobecné vytrvalosti a poté o test maximální síly.

Kompletní záznam setkání kouče Hippa s novináři přínáší Youtube kanál Ježour TV. Omluvte, prosím, zhoršenou kvalitu zvukového záznamu.


 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu