17.04.2016, Juniorskaliga.cz

Juniorka blamáž proti Znojmu odvrátila v závěru

Juniorka blamáž proti Znojmu odvrátila v závěruJuniorský tým se na svoji druhou jarní výhru musel pořádně nadřít. Očekávané vítězství proti poslednímu celku tabulky se totiž rodilo velmi těžce. Domácí Jihlava sice měla po celou dobu utkání více ze hry, ale Znojmo se v 15. minutě dokázalo ujmout vedení, které drželo až do 77. minuty. To vyrovnal Marek Jungr a o zaslouženém tříbodovém zisku rozhodla penalta, kterou v 84. minutě proměnil Patrik Demeter.

 
FC VysočinaFC Vysočina
26.kolo, neděle 17.4.2016, 11:00, Na Stoupách
2:1
(0:1)
ZnojmoZnojmo
 

Gól: 77. Jungr, 84. Demeter (pen.) – 15. Yilmaz
ŽK: Kriegsmann, Kryštůfek, Fiala, Vitásek - Odehnal, Yilmaz
Rozhodčí: Antoníček – Caletka, Horák
Diváci: 70
FC Vysočina: Kolář – Kryštůfek, Kriegsmann, Rychetník, Mišůn (61. Mlakić) – Šerý, Jungr, Demeter, Fiala (80. Vitásek) - Maruš (68. Pěnkava), Duba (88. Beseda).
Znojmo: Veselý – Bělíček, Bogner, Garcic, Kolařík, Odehnal, Pelán (61. Hříbek), Stehlík, Svozil, Vavřík, Yilmaz (80. Tofl).
 

Komentář

První tutová příležitost přišla hned v 7. minutě, kdy Jihlava zahrozila z rohového kopu, ale hlavičku mířící na bližší tyč dokázal brankář Veselý chytit doslova na brankové čáře. To znojemští fotbalisté skórovali hned ze své první šance. Yilmaz si navedl míč na střed hřiště a nádherným obstřelem zamířil přímo do šibenice - 0:1. Jihlava ihned vrhla všechny své síly do útoku, ale hosté posíleni vstřelenou brankou hravě odolávali tlaku domácích. Ve 24. minutě spadl ve vápně jeden z jihlavských hráčů, ale sudí Antoníček zůstal v klidu a penaltu neodpískal. Nehrál se divácky atraktivní fotbal. Jihlava měla míč na svých kopačkách a obléhala hosty, kteří se však bez menších problémů bránili. K žádným střelám nedocházelo ani na jedné straně a první poločas tak skončil lépe pro Znojmo.

Druhá půle byla na vlas stejná jako ta první. Těsně po začátku poločasu měla Jihlava slušnou šanci na srovnání, ale míč zamířil mimo zařízení. V 59. minutě se musel činit také domácí brankář Kolář, který zmařil samostatný brejk hostujícího útočníka. Hráči Vysočiny utahovali šrouby a v 73. minutě napřáhl ke střele Šerý. Jeho pokus byl ukázkový, ale Veselý jej dokázal vyškrábnout na břevno. O čtyři minuty později se domácí přece jenom dočkali vyrovnání. Jungr obdržel míč od stopera vzduchem přes celé hřiště, převedl kvalitní zpracování a přesnou křižnou střelu - 1:1. Další pohroma pro hostující celek přišla šest minut před koncem, kdy rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Demeter a poslal kulatý nesmysl neomylně na druhou stranu, než se vrhl znojemský brankář - 2:1.

Ohlasy trenérů

"Zápas jsme chtěli zvládnout a připsat si vítězství. Znojmo, které stejně jako my přijelo posíleno hráči z kádru "áčka", se prezentovalo dobře organizovanou defenzívou, přes kterou jsem se jen těžko dostávali do šancí. Navíc se hosté dokázali z brejku ujmout vedení. Po marném dobívání branky jsme v poločase změnili naši taktiku směrem k jejímu zjednodušení, rychlému překonávání středu hřiště a přenášení hry do křídel. Nakonec jsem hlavně silou vůle dokázali nepříznivě se vyvíjející duel v závěru zvrátit. Nutno dodat, že zaslouženě," okomentoval utkání trenér Josef Vrzáček.
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu