28.04.2016, Juniorskaliga.cz

Juniorka nestačila na Hradec Králové

Juniorka nestačila na Hradec KrálovéJuniorský tým nepotvrdil výhru z Bohemians a v domácím prostředí nestačil na Hradec Králové. Votroci k výhře učinili velký krok již v první půli, když se ujali vedení 0:2. Zkraje druhého dějství navíc zvýšili na 0:3, tudíž branka Patrika Fialy pouze zkorigovala skóre na konečných 1:3.

 
FC VysočinaFC Vysočina
28.kolo, čtvrtek 28.4.2016, 11:00, Na Stoupách
1:3
(0:2)
Hradec KrálovéHradec Králové
 

Gól: 55. Fiala – 34. Vobejda, 37. Shejbal, 49. Javůrek
ŽK: 70. Rychetník, 76. Fiala, 88. Mlakić – 66. Bederka
Rozhodčí: Berka – Paták, Kubr
Diváci: 80
FC Vysočina: Kotnour – Marek (60. Vitásek), Rychetník (74. Beseda), Kriegsmann, Mlakić – Šerý, Fulnek (60. Bajer), Demeter, Fiala - Maruš (46. Pěnkava), Duba.
Hradec Králové: Stejskal – D. Drozd, Černý (46. Nworah), Bederka, P. Drozd, Shejbal (86. Dědeček), Kraják (90. Zbudil), Hlavsa, Javůrek, Zezula, Vobejda.
 

Komentář

Milovníci kombinačního fotbalu by asi příliš nejásali. Od úvodních minut bylo jasné, že tenhle zápas přinese všechno, jen ne nádhernou kombinační fotbalovou podívanou. Do první vážnější šance zápasu se v šestnácté minutě dostal domácí navrátilec po zranění Maruš, branku ale minul. S postupujícím časem se snižovala snaha a pohyb jihlavských fotbalistů, naopak růžky začali vystrkovat hosté. Kraják ještě síť za Kotnourem nerozvlnil, ale  Vobejda ve 34. minutě přeloboval Kotnoura tak šikovně, že mohl slavit - 0:1. Uběhly sotva tři minuty od prvního gólu a rozhozená Jihlava lovila míč z vlastní branky podruhé. Shejbal výstavním projektilem pod břevno nedal vyběhnutému Kotnourovi šanci - 0:2. Po zbytek poločasu se hrálo vyrovnané utkání především na prostředku hřiště, další branka už nepadla.

O poločase došlo ke střídání na obou stranách a zvlášť Jihlava musela směrem dopředu přidat. Jenže se stal přesný opak. Ve 49. minutě aktivní  Javůrek utekl po levé straně, míč k němu přiletěl výstavní „uličkou“ od obránců a on se jako blesk z čistého nebe zjevil před gólmanem Kotnourem. Nezaváhal ani na chvilku, zkusil ho obstřelit a mohl zvedat ruce nad hlavu, Hradec právě vedl 3:0. Schylovalo se k debaklu. Prochladlé diváky na tribuně zahřál v 55. minutě Fiala. Inspiroval se svými soupeři a stejně krásnou ranou k tyči snížil na 1:3. Jenže od té doby už to příliš koukatelný fotbal nebyl. Místo šancí bylo k vidění spíš neustálé střídání, přerušování hry kvůli zranění či udělování karetních trestů. Hradec si byl dobře vědom svého luxusního vedení. A protože hrál zodpovědně odzadu, inkasovat prakticky nemohl. Když v 60. minutě vystřídal jihlavský mozek hry Fulnek, nevymysleli hráči z Vysočiny už skoro nic. Jejich hra byla místy nemastná, neslaná. Zápas tedy skončil výsledkem 1:3 a „votroci“ se mohli radovat. Tahle výhra jim tabulkově pomůže. Jihlavská série dvou výher je u konce.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Řada hráčů dnes podala špatné individuální výkony, tudíž jsme duel těžko mohli dovézt kolektivní hrou do úspěšného konce. Náš výkon ve druhé půli už byl lepší, ovšem to nic nemění na tom, že Hradec Králové v Jihlavě zvítězil zaslouženě," okomentoval nevydařený duel trenér juniorky Josef Vrzáček.
 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu