09.10.2006, Miroslav Fuks

Milan Bokša: „O každý bod musíme tvrdě bojovat!“

Milan Bokša: „O každý bod musíme tvrdě bojovat!“S jednodenním odstupem jsme trenéra Milana Bokšu požádali o tradiční ohlednutí za posledním zápasem jeho týmu. Jak tento zápas hodnotí?

V Blšanech jsme dosáhli důležitého a cenného výsledku, Navíc nás musí těšit, že jsme v posledních třech duelech získali šest plusových bodů do tabulky pravdy. Ty však nyní musíme bezpodmínečně potvrdit doma proti Čáslavi.

 
První půle z našeho pohledu zaostávala za výkonem v Třinci či doma s Bohemians. V druhé části jsme byli daleko více nebezpeční, vypracovali jsme si mnohem více gólových příležitostí než domácí a dokonce jsme vstřelili další dva góly, které nám však rozhodčí pro údajné ofsajdy neuznali. Asi i díky tomu se k nám v závěru přiklonilo tolik potřebné sportovní štěstí a my dokázali vedení definitivně strhnout na naši stranu. Naše vítězství bylo určitě zcela zasloužené.

Jak vám bylo, když Blšany v 88. minutě srovnali na 1:1?

Byla to velmi složitá a nepříjemná situace. Asi všichni jsme si uvědomili, že po této facce můžeme ještě prohrát. Na druhou stranu jsme věřili, že využijeme euforie domácích, kteří se budou i nadále tlačit do útoku, a kýženou branku vstřelíme. Hráči na hřišti naštěstí nezačali zmatkovat, nepropadli beznaději a trpělivě se snažili dostat k soupeřově brance a k zakončení. Vstřelená branka a vítězství v zápase je samozřejmě velmi pozitivní pro psychiku mužstva.

Prakticky stejná sestava, která zaznamenala tři nepříjemné porážky v řadě, nyní zvládla tři náročné zápasy a zvítězila. Čím si to vysvětlujete?

Musíme si uvědomit, že kromě domácího duelu s Bystrcí, se na úspěších i neúspěších podílejí až na výjimky stejní hráči. A sami hráči přiznávají, že po výborném startu do soutěže z jejich strany došlo k určitému sebeuspokojení. Až po těchto porážkách si mnozí uvědomili, že o každý bod musí tvrdě bojovat a že nic nedostanou zadarmo. Věřím, že v tomto přístupu budou pokračovat i nadále.

Před zápasem v Blšanech jste musel vyřešit otazník na postu druhého středního záložníka…

Rozhodování mezi Lovětínským a Pacholíkem bylo velmi složité. Pacholík hrál proti Bohemians velmi dobře a svoji výkonnost potvrzoval i na tréninku, na druhou stranu Lovětínský v předchozích zápasech také odehrál své a obdržené žluté karty vyplynuly z bojovnosti. I vzhledem k předpokládanému vývoji utkání jsem se proto rozhodl pro Lovětínského.

Tři zápasy jsou asi dostatečné pro hodnocení nové posily týmu, kterou je na levém kraji obran Tomáš Dujka.

Dujka naznačil, že může být platným hráčem. Jsem rád, že nepotvrdil mé obavy z jeho začlenění do týmu. Naopak dokázal bystře zareagovat a přizpůsobil se naší hře.

Před námi je páteční duel s Čáslaví…

Zápas bude mít vzhledem k otevření stadiónu slavnostní ráz. Diváci samozřejmě nebudou zvědaví jen na novou tribunu, ale i naši hru. Stejně jako my budou očekávat vítězství, kterým bychom se vrátili do boje o postupové příčky. Nováčka soutěže v žádném případě nesmíme podcenit a podlehnout jakémukoliv sebeuspokojení. Dosavadní výsledky Čáslavi jasně naznačují, že se jedná o kvalitní a nebezpečný tým. Cestou k výhře bude zlepšený výkon oproti Blšanům a mnohem větší razance a důslednost v zakončování.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu