04.08.2016, Redakce

Kučera: Liberec v létě nijak neoslabil

Kučera: Liberec v létě nijak neoslabilTěžký vstup FC Vysočina do ligové soutěže, kdy mu los přisoudil 3 duely proti českým pohárovým účastníkům, pokračuje druhým dějstvím. V neděli 7. srpna se tým kouče Michala Hippa postaví Slovanu Liberec. Bitva proti 3. celku uplynulé sezóny a účastníkovi Evropské ligy vypukne v 17:00 hodin.

 

Vysočina v neděli narazí na tradičně silného soupeře, jehož kvalitu podle všeho nesnížil ani poměrně velký kádrový pohyb, jenž v létě nastal v kádru Slovanu. V čem asistent trenéra Roman Kučera spatřuje největší rozdíl mezi současným Libercem a týmem, jenž v uplynulé ligové sezóně vybojoval bronzovou příčku? „V libereckém kádru už sice nepůsobí Koubek, Shala či Bakoš, ovšem hráči, kteří je v létě nahradili, splňují vysoké fotbalové nároky. I díky tomu Liberec nijak neoslabil a nadále představuje velice silný kompaktní celek, který má na to, aby bojoval o nejvyšší ligové příčky. Je jasné, že se po letní obměně ještě potřebuje více sehrát, aby se nevyhnul výkyvům, což ukázal i úvodní ligový duel v Mladé Boleslavi.“

Na které hráče ze současného kádru si Jihlava bude muset dát v neděli pozor? „Těžko vypíchnout jednotlivé hráče. Liberec disponuje velice kvalitní základní sestavou. Ve středu obrany nastupují sehraní stopeři Hovorka a Pokorný, jenž dokáže zahrozit při standardních situacích. Silný je střed zálohy s Breitem, Folprechtem a šikovným Ševčíkem. Benezpečné jsou oba kraje sestavy – vpravo Coufal s Bartlem a vlevo Sýkora a s Vůchou. V útoku můžeme očekávat, že nastoupí buď velezkušený Baroš nebo ruský mladík Komličenko, který je rozeným střelcem,“ upozornil asistent kouče Michala Hippa.

Nakolik se podle Vás do liberecké sestavy či hry promítne středeční vítězný pohárový duel proti Admiře Wacker? „Myslím si, že Slovan proti nám nasadí to nejsilnější, co má k dispozici. Od středečního pohárového duelu má dostatek času na přípravu a regeneraci,“ uvedl Roman Kučera.

Hodláte pozměnit jihlavskou sestavu oproti ligové premiéře proti Plzni? Už víte, kdo nahradí zraněného kapitána Lukáše Vaculíka? Zvažujete nasazení nové akvizice – exlibereckého útočníka Michaela Rabušice? „Variant složení základní sestavy máme více. Jedenáctku složíme i s ohledem k síle soupeře a jeho předpokládané sestavě. Trochu starosti nám dělá zdravotní stav týmu, neboť krom Vaculíka nejsou k dispozici zranění mladíci Novotný a Záviška. Nejistý start je u Zoubeleho. Naopak už naplno trénují obránci Tlustý a Mišůn“ uzavřel svůj komentář Kučera.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Slovan Liberec: 10 utkání  1 – 5 – 4   10 : 12

Poslední vzájemné utkání: 16.4.2016 - Fotbalová Vysočina svoji příznivou bilanci v Liberci nepotvrdila. Zatímco ze čtyř dosavadních duelů na stadiónu U Nisy dokázala třikrát remizovat, tak nyní na půdě favorita tahala za kratší konec provazu. Rozhodně ostudu neudělala a předvedla bojovný výkon, ale v přímém přenosu ČT Sport po zásluze prohrála 2:0 (2:0), když dvakrát skóroval albánský reprezentant Shala.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Ikaunieks.

Inkasované karty: 1 - Urdinov, Rosa.

Absence: Vaculík, Záviška a Novotný (zranění)

FC Slovan Liberec

Trenér: Jindřich Trpišovský

Střelci: -

Sestava v posledním utkání: Dúbravka – Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák – Navrátil, Ševčík (59. Komličenko), Folprecht, Breite (74. Sýkora) – Baroš (67. Lesniak), Hadaščok.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Ševčík a Navrátil (přestup SK Sigma Olomouc), Hadaščok (konec host. Vlašim), Komličenko (host. FK Krasnodar), Nitrianský (přestup US Avellino / ITA), Lesniak (host. Tottenham Hotspur / ANG), Baroš (přestup FK Mladá Boleslav), Ekpai (host. Maccabi Haifa / IZR), Dúbravka (přestup Esbjerg fB / DAN), Kubyškin (přestup Zenit Petrohrad / RUS).

Odchody: Bakoš (přestup FC Viktoria Plzeň), Koubek, Shala a Pulkrab (konec host. AC Sparta Praha), Ljulka a Karišik (konec smlouvy), Jefremov (konec host. CSKA Moskva / RUS), Michael Rabušic (konec host. Hellas Verona / ITA), Luckassen (přestup SKN St. Pölten / RAK), Obročník (host. Zlaté Moravce / SK), Sackey (přestup Alanyaspor / TUR).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu