09.08.2016, Miroslav Fuks

Vysočina do MOL Cupu vstoupí utkáním proti Klatovům

Vysočina do MOL Cupu vstoupí utkáním proti KlatovůmPo úvodních dvou kolech ePojisteni.cz ligy startuje pro fotbalisty FC Vysočina i druhá soutěž – národní pohár, jenž se již druhou sezónu hraje pod názvem MOL Cup. Jihlavský tým v něm narazí na netradičního soka, když premiérově nastoupí na půdě divizního SK Klatovy 1898. Utkání je na programu ve středu 10. srpna od 17:00 hodin.

 

Před prvoligovými fotbalisty FC Vysočina je náročná tříhodinová cesta na západ Čech, do 256 kilometrů vzdálené „brány Šumavy“ – Klatov. Okresní město, v němž žije přes 22 tisíc obyvatel, v roce 2014 oslavilo návrat do divizní soutěže. V uplynulém ročníku divizní skupiny „A“ klatovský celek získal 55 bodů a umístil se na příjemné 4. příčce tabulky. Do nového ročníku tým trenéra Martina Lepešky, který pochází z Humpolce a v dorostu oblékal jihlavský dres, vstoupí až během nadcházejícího víkendu.

Klatovům se daří i v národním poháru. V roce 2014 vyřadily tehdy druholigový Most a vypadly ve 2. kole s Dobrovicemi. O rok později vyřadily třetiligovou Viktorii Žižkov, v dalším kole Most v říjnu 2015 tak do Klatov mohla zavítat v rámci 3. kola MOL Cupu prvoligová Mladá Boleslav, která zvítězila 0:5. Klatovům se daří i v aktuálním ročníku MOL Cupu. Po předkole v Sušici (5:0) si klatovští připsali další výrazný skalp, když doma udolali exdruholigový Vyšehrad 4:2.

V jakém rozpoložení vyrazí fotbalisté FC Vysočina do Klatov? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Romana Kučery: „Uvědomujeme si ošidnost a specifika poháru, v němž není o překvapení nouze. My však žádné rozhodně nechceme dopustit. Jednoznačně chceme postoupit, tudíž k utkání přistupujeme maximálně koncentrovaně a zodpovědně. Připravujeme se na něj jako na mistrovský zápas.“

Hodláte ve středu využít hráče, kteří v úvodních dvou ligových kolech odehráli méně minut? Budou už k dispozici někteří ze zraněných hráčů? „Nadále nemůžeme počítat s pěticí Záviška, Novotný, Zoubele, Vaculík a Kryštůfek. Pohár je pro nás vítanou možností dát herní příležitost těm, kteří v lize dosud nastoupili minimálně či vůbec. Věříme, že si tito čekatelé řeknou o větší vytížení. Sportovním výkonem chceme navázat na ligové utkání v Liberci a zároveň nám pohárové utkání může posloužit jako dobrá příprava na nedělní domácí bitvu proti Slavii,“ uvedl Kučera.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu