15.08.2016, Miroslav Fuks

Juniorka ve 3. kole podlehla na půdě Slavie Praha

Juniorka ve 3. kole podlehla na půdě Slavie PrahaJuniorský tým ve 3. kole své ligové soutěže nestačil na pražskou Slavii. Tradiční juniorská odveta předchozího prvoligového duelu byla ve znamení sešívaných, kteří dvě branky vstřelil v první půli a ve druhém dějství žádný obrat stavu nedopustili.

 
SlaviaSlavia
3.kolo, pondělí 15.8.2016, 15:00
2:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 17. Kocourek, 32. Veselý
ŽK: 59. Pěnkava (JIH)
Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Vít
Diváci: 100
Slavia: Řehák – Broukal, Veselý (82. Žárský), Badocha (15. Gilian), Kocourek, Antwi (75. Souček), Pelyak, Prošek, Vavrouš, Vazda, Kod (82. Žďarský).
FC Vysočina: Kolář – Pěnkava, Tlustý (46. Pedro), Vedral, Dujmović – Vitásek, Svatík - Fulnek (62. Fiala), Šerý (75. J.Novotný), Záviška - Sargsyan.
 

Komentář

Od začátku zápasu se hrálo ve vysokém tempu a na nudný fotbal si v úvodu utkání diváci rozhodně stěžovat nemohli. Jihlava se soupeře nezalekla, nepřijela na hřiště Pražanů s defenzivní taktikou. Ba naopak. Snažila se diktovat tempo hry. Jenže v tom přišla první branka zápasu, o kterou se z velké části zasloužilio aktivní napadání červenobílých. Kapitán Slavie Kocourek poté ukázal, jak vypadá sebevědomí fotbalisty. Ze pětatřiceti metrů napálil míč nechytatelně do horního růžku - 1:0. Slavia to ale měla nadále složité a její defenziva musela být pozorná. Hráči v modrém se snažili o srovnávací branku, která by je dostala zpět do boje o body. Jenže v tom nastal den otevřených dveří v obraně hostů, za kterou si naběhl Veselý a pohotovým zakončením zvýšil na 2:0.

Čekalo se, že Jihlava bude tvořit hru ve druhém poločase. Kouč Jan Kameník měl v kabině o čem hovořit, ale jeho svěřenci upadli do fotbalové deprese. Ve druhém poločase červenobílí jasně vládli na trávníku. Modří byli bezradní. Nedostali se do šance, která by volala po kontaktní brance. Jako kdyby došly síly outsiderovi utkání. Jihlava byla všude o krok pozadu. Domácí mužstvo mělo zbytek klání jasně pod kontrolou a klidně mohlo navýšit své dvoubrankové vedení. Ale nestalo se tak. Stejně jako v prvním kole, kdy Řehákovi vyvolení porazili České Budějovice 2:0, dnes stejným poměrem zdolali Vysočinu Jihlava. Po třech kolech jsou muži z hlavního města se sedmi body na druhé pozici v tabulce Juniorské ligy, a sice pouze o skóre za Jabloncem.

Ohlasy trenérů

"Utkání mělo oboustranně dobré tempo, oba celky aktivně napadaly a dostupovaly na polovině soupeře. Slavia ve svém snažení byla o něco úpěšnější, dokázala se dostat do šancí a v první půlce dvě z nich proměnila. Snaha nám nechyběla, ale naše útočné akce bohužel končily před velkým vápnem, dál už nám scházel nápad a myšlenka. Šance jsme si prakticky v celém utkání nevypracovali. Naše hra se nezměnila ani ve druhé půli, v níž domácí kontrolovali hru a chodily do rychlých kontrů. Naštěstí pro nás je nedokázali gólově dotáhnout," okomentoval porážka trenér Jan Kameník.
 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Slavia | 1:1
17.kolo | Slavia - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu