25.08.2016, Miroslav Fuks

Útočník Haris Harba odchází do Zlína

Útočník Haris Harba odchází do ZlínaJihlavské angažmá bosenského útočníka Harise Harby se podle všeho definitivně uzavírá. Zítra bude administrativně zpečetěno jeho čtyřměsíční hostování ve Zlíně. V týmu prvoligového rivala setrvá do konce letošního roku, kdy zároveň vyprší jeho profesionální kontrakt v FC Vysočina.

 

„Harbovo uvolnění vyplývá z faktu, že mu v našem klubu na konci roku končí smlouva, a z velké konkurence, která panuje v našem útoku. Bohužel, Haris se v probíhající sezóně do sestavy prosadil jen minimálně. Přitom je typem hráče, který potřebuje pravidelně nastupovat, ideálně v základní sestavě,“ okomentoval Harbův odchod do Zlína sportovní manažer Milan Bokša.

Jihlavská bilance Harise Harby se tak zastavila na 58 odehraných zápasech a 17 vstřelených brankách, čímž drží pozici historicky nejlepšího střelce FC Vysočina v nejvyšší české soutěži. Na Vysočinu přišel v létě 2013 z Hradce Králové, čímž nastartoval dosud nejúspěšnější sezónu ve své fotbalové kariéře. V ročníku 2013/14 ve 29 duelech nastřílel 13 branek, stal se 4. nejlepším střelcem ligy, byl zařazen do ideální ligové jedenáctky a byl vyhlášen 2. nejlepším zahraničním hráčem soutěže. Bohužel, v následujícím ročníku 2014/15 zůstal se čtyřmi vstřelenými brankami za velkým očekáváním. Loňská sezóna tak byla ve znamení snahy o restart Harbovy kariéry, o nějž se na podzim pokoušel na hostování v Trnavě a na jaře v bosenském NH Sarajevo. V létě se vrátil do Jihlavy odhodlán bojovat o místo v sestavě, ovšem ve čtyřech odehraných kolech zasáhl do jediného utkání.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu