14.09.2016, Miroslav Fuks

Trenérské změny: Michal Bílek hlavním koučem, Michal Hipp do role asistenta

Trenérské změny: Michal Bílek hlavním koučem, Michal Hipp do role asistentaPředstavenstvo FC Vysočina se rozhodlo zareagovat na nepodařený vstup do aktuálního ročníku ePojisteni.cz ligy. Po šesti odehraných kolech, kdy má Jihlava na kontě pouhé dva body, přistoupilo ke změně ve složení trenérského týmu, když jmenovalo nového hlavního kouče – jednapadesátiletého Michala Bílka. Jeho angažováním se Michal Hipp posouvá do pozice asistenta, čímž dojde k vytvoření silného dua exreprezentačních trenérů.

 

Bílek první tým FC Vysočina poprvé povede na dnešním odpoledním tréninku. Na jihlavskou lavičku usedne tuto sobotu 17. září v domácím utkání proti Jablonci, které se uskuteční před kamerami České televize od 19:15 hodin. Pro bývalého kouče českého národního týmu půjde o návrat na českou prvoligovou scénu po více než osmi letech.

„Angažováním Michala Bílka reagujeme na neuspokojivý vstup do ligové sezóny. Jsme přesvědčeni, že současný tým je dobře trénovaný, vhodně doplněný a má kvalitu na to, aby působil na vyšších příčkách tabulky. Věříme, že změna ve složení realizačního týmu napomůže výsledkovému obratu FC Vysočina. Na post hlavního kouče přichází osobnost, která má za sebou řadu hráčských i trenérských úspěchů. Zároveň mne těší, že Michal Hipp u týmu nadále setrvá a přijal pozici asistenta trenéra,“ okomentoval trenérskou rošádu František Vaculík, majoritní vlastník klubu.

Michal Bílek (nar. 13.4.1965) většinu své hráčské kariéry strávil v pražské Spartě, s níž získal devět mistrovských titulů. Za rok 1989 je držitelem ocenění československý Fotbalista roku a v roce 1990 se zúčastnil MS v Itálii a. Oblékal i dres Chebu, Betisu Sevilla, Viktorie Žižkov a Teplic. Právě ne severu Čech zahájil v roce 2011 svoji trenérskou kariéru. Po svém odvolání odešel trénovat do kostarického CS Cartaginés. Odtud se po roce vrátil a v letech 2002 – 2003 vedl českou fotbalovou reprezentaci U19, s níž vybojoval bronz na mistrovství Evropy v roce 2003. V letech 2003 – 2006 trénoval Chmel Blšany. V červnu 2006 přešel ke kormidlu plzeňské Viktorie, kde však vydržel pouze několik úvodních kol, než si ho odtud vytáhla pražská Sparta, s níž 1. září 2006 podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Se Spartou získal v roce 2007 jako první trenér v Gambrinus lize double. Vedení Sparty jej odvolalo po prohře s Baníkem Ostrava v květnu 2008. Po zvolení Ivana Haška do funkce předsedy FAČR a jeho současném převzetí funkce trenéra českého národního mužstva, se Bílek stal Haškovým asistentem u národního týmu. Po neúspěšné kvalifikaci o mistrovství světa v roce 2010 byl Bílek 20. října 2009 jmenován hlavním trenérem české reprezentace, se kterou postoupil na Mistrovství Evropy 2012. Na šampionátu ji dovedl až do čtvrtfinále, kde prohrála s Portugalskem 0:1. Na svou funkci rezignoval 10. září 2013 po prohraném kvalifikačním utkání s Itálií, jehož výsledek znamenal prakticky konec postupových nadějí na MS 2014 v Brazílii. V květnu 2014 přijal nabídku od gruzínského mistrovského klubu FC Dinamo Tbilisi, kde však byl odvolán po vyřazení z červencového druhého předkola Ligy mistrů.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu