21.09.2016, Redakce

Představujeme partnery FCV: POSPÍCHAL ČALOUNĚNÝ NÁBYTEK CZ a.s.

Představujeme partnery FCV: POSPÍCHAL ČALOUNĚNÝ NÁBYTEK CZ a.s.Firma POSPÍCHAL ČALOUNĚNÝ NÁBYTEK CZ a.s. vyrostla ze skromných počátků v roce 1992 mezi největší výrobce čalouněného nábytku v České republice. Firma, jejíž sídlo naleznete v Hladově, již řadu let náleží mezi reklamní partnery a podporovatele FC Vysočina. Velký dík za to náleží panu Ladislavu Pospíchalovi, zakladateli a předsedovi představenstva firmy, kterého jsme oslovili s žádostí o představení jeho podnikatelských aktivit. Ty se dnes neorientují výhradně na nábytkářský průmysl.

 

Jaká je historie značky POSPÍCHAL ČALOUNĚNÝ NÁBYTEK CZ? Kdy jste své podnikání v Hladově nastartoval?
V roce 1992 jsem v Hladově založil firmu Ladislav Pospíchal – Truhlářství a začal jsem vyrábět dřevěné kostry čalouněného nábytku pro přední české nábytkáře. Brzy potom byla vybudována i čalounická dílna, kde začala produkce vlastních čalouněných sedacích souprav, pohovek, křesel a lůžek.

Co představuje nosnou náplň vaší výroby? Na jaký sortiment se zaměřujete?
Již od počátku je filozofií firmy obsáhnout výrobu čalouněného nábytku od pořezu kulatiny, přes výrobu dřevěné kostry a ostatních dřevěných částí až po kompletní čalounění a dodávku zákazníkům po celé České republice. Postupem času byl vybudován a rozvíjí se sortiment sedacích souprav, křesel a čalouněných lůžek vlastní značky.

Co považujete za mezníky vývoje firmy? Jak důležitá pro rozvoj firmy byla investice do nových výrobních hal a administrativního zázemí?
V roce 2007 došlo k transformaci na akciovou společnost POSPÍCHAL ČALOUNĚNÝ NÁBYTEK CZ.a.s. Během roku 2013 prošla výroba významným rozšířením díky výstavbě nových výrobních a skladovacích hal  pro čalounickou výrobu, nového zázemí pro zaměstnance i administrativu. Stávající haly byly kompletně modernizovány a dostatečný prostor v nich má truhlářský provoz.

Jaký je roční obrat firmy Nábytek Pospíchal? Kolik pracovníků zaměstnáváte?
Roční obrat firmy se pohybuje kolem 70 mil. Kč. V současnosti máme okolo 100 zaměstnanců.

Do kterých řetězců své výrobky dodáváte? Kde mohou zákazníky vaše výrobky zakoupit?
V České republice dodáváme v současnosti  asi do 150 prodejen nábytku, v Německu pak do řetězců jako Höffner, Finke, Porta a dalších.

V posledních letech v rámci svých podnikatelských aktivit spojuje zdánlivě neslučitelné – nábytek a pivo. Kde hledat kořeny ve Vašem záměru vybudovat ve Vašem výrobním areálu minipivovar?
Velmi kvalitní pramenitá voda ze studny v areálu firmy mne vedla k nápadu navázat na tradici vaření piva a vybudovat vlastní rodinný pivovar. Od srpna 2015  tak v areálu v Hladově vyrábíme nejen čalouněný nábytek, ale vaříme i vlastní pivo. Roční kapacita pivovaru je 3.500 hektolitrů piva s možností rozšíření až na 20.000 hektolitrů. Při výrobě používáme výhradně žatecké chmely a nejlepší český slad. Pivo je nefiltrované a nepasterizované, čímž si zachová ty nejlepší chuťové vlastnosti. Od července 2016 pak nabízíme i filtrované pivo.

Jak vnímáte podporu FC Vysočina?
FC Vysočina vnímám jako významného reklamního partnera a jsem rád, že mohu touto formou podpořit místní sportovní klub.

Belina křeslo

Sedací souprava Betty s polštáři

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu