20.09.2016, Miroslav Fuks

Vysočina o pohárovém postupu rozhodla v první půli

Vysočina o pohárovém postupu rozhodla v první půliVelmi dobrý výkon FC Vysočina v první půli rozhodl o jihlavském vítězství nad druholigovými Pardubicemi 1:3 (1:3) a zaslouženém postupu do osmifinále MOL Cupu. Pod něj se brankami podepsali Pavel Dvořák, Lukáš Vaculík proměněnou penaltou a druhý gól v pardubické síti byl vlastní.

 
PardubicePardubice
3. kolo, úterý 20.9.2016, 16:30
1:3
(1:3)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 13. Rosa vlastní - 4. Dvořák, 21. Jeřábek vlastní, 36. Vaculík z pen.
Rozhodčí: Rejžek – Urban, Vodrážka
Diváci: 595
Pardubice: Knobloch - Přibyl, Kudrna, Pospíšil, Jedlička - Kovář (75. Bláha), Řezníček, Jeřábek, Fousek (46. Kim) – Ladra, Petráň (67. Kayamba). Náhradníci: Hrnčíř – Prokopec, Zavadil, Valenta.
FC Vysočina: Rakovan – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Hronek (72. Šamánek), Vaculík – Ikaunieks, Batioja, Urdinov (64. Záviška) – Dvořák (80. Rabušic). Náhradníci: Hanuš – Zoubele.
 

Komentář

Vysočina do utkání vstoupila s netradičním složením středové trojice, kde v pozici stažených středních záložníků hráli Hronek a Vaculík, přičemž před nimi operoval Batioja.

První šanci měli ve 2. minutě domácí, neboť Rakovan vyběhl před vápno na míč za obranu, ovšem velmi špatně jej odkopl přímo na kopačku Kováře, jenž ze 40 metrů netrefil odkrytou branku. To Vysočina první příležitost velmi dobře zužitkovala. Ve 4. minutě Ikaunieks kolmici Vaculíka pustil na Dvořáka, který se dostal za stopery a přízemní střelou skóroval – 0:1. O minutu později mohl po centru Ikauniekse zvýšit jihlavské vedení, ovšem hlavou na míč nedosáhl. V 9. minutě se ke střele z osmnácti metrů dostal Vaculík, ale přestřelil. V 11. minutě po centru Mišůna hlavičkoval Ikaunieks a jeho pokus jen těsně minul levou tyč Knoblochovy branky. Ve 12. minutě byla nedůrazná Hronkova střela na konci vydařené jihlavské kombinace. Herní převaha a tlak Jihlavy však druhou brankou neskončily, naopak domácí ve 13. minutě vyrovnali. Do přízemního centru Ladry z pravé strany se ve skluzu položil Rosa, kulatý nesmysl nabral oblouk a rotaci a šťastně zapadl k zadní tyči Rakovanovy branky – 1:1. V 21. minutě Batioja našel na vápně Urdinova, který přiťukl Vaculíkovi, jenž si zasekl míč a krásně vypálil. Knobloch jeho ránu vyrazil. Jenže z následného rohu domácí vrátili Vysočině vlastní gól – jeho autorem byl Jeřábek – 1:2. Vysočina pokračovala v aktivitě a o dvě minuty později velmi dobrou šanci prováhal Batioja, který se neodhodlal ke střele a poté nepřesně přihrál. V 32. minutě po přihrávce Urdinova z osmnácti metrů vypálil Ikaunieks a trefil přesně spojnici! V 36. minutě Hronek našel ve vápně Batioju, jenž byl u míče dříve, než domácí obránce, který ho vzápětí fauloval – penalta! K té se postavil Vaculík a bezpečně skóroval – 1:3. Další nadějné akce Jihlavy už zužitkovány nebyly, tudíž se do kabin šlo za téhož gólového stavu.

První nebezpečnou příležitost druhého dějství měli domácí, když se ve 47. minutě dostal za obranu Petráň a střelou z úhlu minul branku. Na druhé straně se chvíli později odhodlal k pohotové ráně Dvořák, ale přestřelil. Pardubice zkraje druhé půle vyrovnali hru a začali hrozit. V 53. minutě pohotově pálil Petráň, ale vysoko přestřelil. To Řezníček v 63. minutě zařízení trefil, ale Rakovan si připsal dobrý zákrok a míč lapil. Další nebezpečnou střelu pardubických vyslal v 80. minutě kapitán Jeřábek. Technicky vypálil metr nad břevno. Vysočina o sobě dala znovu po delší době vědět v 82. minutě, kdy Ikaunieks nadějný brejk gólem nezakončil. Hosté poté zbytek druhé půle ovládli a Pardubicím prakticky nepůjčili míč. Nadějné akce a šance, které si Jihlava vypracovala, však brankou neskončily.

Fotogalerie

       
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu