17.10.2016, Vojtěch Fuks

Starší dorost prohrál s Olomoucí

V 10. kole I. Celostátní ligy staršího dorostu čelili domácí prvnímu týmu tabulky Sigmě Olomouc, se kterou prohrála 0:2 (0:1). Po neproměněné šanci Průši padla první branka po individuální chybě brankáře a druhý gól zaznamenali hosté až v závěru utkání, když dokázali využít jeden z brejků.

 
FC VysočinaFC Vysočina
10.kolo, sobota 15.10.2016, 11:00
0:2
(0:1)
OlomoucOlomouc
 

Góly: 35. Spáčil, 90. Matoušek
Diváci: 0
FC Vysočina: Jágrik – Pavlík (81.Šteffl), Řezáč (86.Trojánek), Svoboda, Malár, Fikar (66.Časta), Křišťál, Matulka, Karmazín (76.Polcar), Vrzal, Průša (56.Smejkal) Náhradníci: Konrád
 

Komentář

„Od začátku utkání bylo vidět, že k nám dnes přijel vynikající soupeř. Sigma se výborně pohybovala, snažila se o rychlou kombinaci a po ztrátě míče nás okamžitě dostávala pod tlak, díky čemuž si během chvilky zase míč vybojovala zpět. My jsme však v defenzívě fungovali organizovaně a Olomouc jsme do žádné vyložené šance nepustili. Naopak jsme ve 30. minutě měli gólovou příležitost my. Po centru Řezáče bohužel mířil Průša nad branku. V 35. minutě šla Sigma do vedení po standardní situaci od půlící čáry. Dlouhý nákop do brankového území Jágrik nezvládl a nechal si míč projít mezi rukama. Pro vývoj utkání byla tato situace naprosto zásadní. V poslední minutě první půle měl ještě možnost Průša, který po rychle rozehrané standardní situaci mohl jít sám na brankáře. Naneštěstí však zvolil jiné řešení a zkusil brankáře zhruba z pětadvaceti metrů přelobovat, což se mu však nepodařilo. O poločasové přestávce jsme si řekli, že je naše situace řešitelná a že je v našich silách minimálně vyrovnat. Kousek od tohoto byl střídající Smejkal, který bohužel těsně minul pravou tyč branky. Myslím, že se hra celkově ve druhé půli vyrovnala. Hrálo se však již bez dalších šancí. V samotném závěru, kdy už jsme hráli na tři obránce, jsme nezvládli rychlý protiútok hostí a inkasovali jsme tak druhou branku. Z pohledu snahy nemohu hráčům nic vytknout. Hráli na hraně svých možností. Kvalita v práci s míčem, hry tělem v osobních soubojích, rychlosti a schopnosti rozhodování však byla na straně Olomouce, která vyhrála naprosto zaslouženě. Pokud bychom se dnes vyvarovali individuálního selhání a dokázali vstřelit jednu branku ze dvou velkých možností, tak bychom nebyli bez bodu. Škoda. Situaci jsme si tak zkomplikovali ještě více. Navíc nás čekají nesmírně těžké další zápasy. Hráčům však vždy říkám, že kdo poctivě pracuje, tak za toto musí být odměněn. Kluci v tréninkovém procesu makají opravdu kvalitně. Za přístup jim nemohu nic vytknout. Proto věřím, že se vše obrátí, budeme mít také štěstí my a začneme bodovat. Situace je těžká, ale určitě řešitelná. Zbraně rozhodně neskládáme, nic nebalíme a bojujeme dál!!" řekl trenér Kamil Průša.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu