26.10.2016, Miroslav Fuks

Tlak vyrovnání nepřinesl, tudíž se z postupu raduje Brno

Tlak vyrovnání nepřinesl, tudíž se z postupu raduje BrnoPutování FC Vysočina národní pohárovou soutěží skončilo v osmifinále. Jihlavský tým se v MOL Cupu představil na půdě Zbrojovky Brno, které ve vyrovnaném utkání podlehl 2:1 (1:0). Hosté doplatili na inkasované branky v rozmezí 38. a 51. minuty. Snížení z hlavičky Antonína Rosy a následné gólové šance vyrovnání a kýžené prodloužení pohárového duelu nepřinesly.

 
BrnoBrno
Osmif., středa 26.10.2016, 17:00
2:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 38. Řezníček, 51. Škoda – 57. Rosa
ŽK: 60. Pašek, 79. Lutonský, 88. Lacko – 69. Rosa, 81. Mišůn
Rozhodčí: Váňa – Pelikán, Myška
Diváci: 1230
Brno: Veselý – Jakub Šural, Vraštil, Sedlák, Lutonský – Buchta, Lacko – Pašek, Weber (75. Krejčí), Vávra (60. Kijanskas) – Řezníček (46. Škoda). Náhradníci: Melichárek – Praks, Růsek.
FC Vysočina: Rakovan – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Hronek (80. Šamánek), Štěpánek, Urblík, Novotný (62. Batioja) – Ikaunieks (72. Rabušic), Dvořák. Náhradníci: Hanuš – Tlustý, Vaculík, Urdinov.
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti poslednímu ligovému duelu učinil řadu změn. Do prvního ostrého utkání v jihlavském dresu nastoupil na levém okraji zálohy Filip Novotný. Netradiční pak bylo rozestavení, kdy Vysočina hrála na dva útočníky, a Hronek operoval na pravém kraji zálohy.

První dějství nabídlo zajímavý fotbal se zajímavými šancemi na obou stranách. Vysočina do utkání vstoupila aktivněji, ovšem první ohrožení branky si připsalo Brno. V 8. minutě hlavičkoval mimo tři tyče Pašek. Vysočina zahrozila ve 22. minutě, kdy centr Blaiće našel před brankou Hronka, který v těžké pozici zakončoval pohotově, ale nepřesně. Ve 26. minutě se k hlavičce dostal Buchta, ale ani on branku netrefil. Ve 28. minutě se vpravo prosadil do zakončení Dvořák a na zadní tyč z úhlu levačkou vyslal pěknou střelu, která těsně minula břevno. V 33. minutě z obdobné pozice pálil Ikaunieks, jenž se předtím zbavil brněnského stopera, ovšem pouze vyprášil Veselého rukavice. O minutu později poslal nebezpečný centr před branku Weber, který Rakovan musel vyrazit a následně úspěšně zakročil i při hlavičce Řezníčka z bezprostřední blízkosti. Úvodní branku duelu se zrodila v 38. minutě, kdy milimetrový centr Webera dopadl přesně na hlavičku Řezníčka, který do protipohybu nedal Rakovanovi šanci – 1:0. Jihlava se snažila o rychlou odpověď, ovšem nakonec mohla být rád, že do přestávky neinkasovala druhou branku. V poslední minutě totiž obrovskou šanci zahodil Pašek, který dorážel už tak gólovou střelu Lacka, jihlavský gólman se však vyznamenal.

Brno mělo velkou možnost ke skórování i zkraje druhého poločasu, kdy Vávrova ofsajdová pozice zůstala nespatřena a domácí krajní záložník upaloval sám na Rakovana. Branku však minul. Domácím úvod druhé pětačtyřicetiminutovky skutečně vyšel. Hrozili z křídelních akcí a jedna z nich v 50. minutě vedla k závaru a ruce jednoho z jihlavských hráčů v pokutovém území. K penaltě se postavil střídající Michal Škoda a Rakovanovi nedal šanci – 2:0. Hosté se v této fázi do ofenzivních akcí dostávali jen zřídka. Urblíkova střela z 52. minuty byla tečovaná a Veselého nijak neohrozila. V 57. však byl faulován Dvořák, Urblík kopal z levé strany standardní situaci a ideálně našel hlavu Rosy, který míč posunul přesně k levé tyči – 2:1. V 66. minutě byli hosté blízko vyrovnání. Střídající Batioja poslal prudký střílený centr z levé strany před branku Brna, kde jej překvapivě minul stoper Kijanskas, ovšem zaskočil i Ikauniekse, jenž na výbornou možnost na malém vápně nedokázal zareagovat. Velké šance hráčů v modrém přinesla i 78. minuta, kdy se Dvořák na levé straně vápna a na malém vápně našel Rabušice. Ten však ani na několik pokusů míč do sítě přes hradbu těl nedopravil a neujala se ani rána Blaiće z dvaceti metrů. V 87. minutě zprava centroval Dvořák a hlavička Šamánka jen těsně minula zadní tyč Veselého branky. V 89. minutě si Batioja šel odvážným průnikem pro penaltu, ovšem sudího svým pádem nepřesvědčil. Jihlavský tlak vyvrcholil v 90. minutě hlavičkou Šamánka, kterou skvěle vyškrábl na roh gólman Veselý. Domácí nakonec vedení uhájili a mohli se radovat z postupu do čtvrtfinále poháru.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:1
26.kolo | FC Vysočina - Brno | 3:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu