10.02.2017, Miroslav Fuks

Vysočina v Liberci odehraje generálku na jarní ligu

Vysočina v Liberci odehraje generálku na jarní liguZimní fotbalová příprava je u konce. FC Vysočina v sobotu 11. února sehrají generálku na jarní boje v ePojisteni.cz lize. Na stadiónu U Nisy je čeká důkladná prověrka proti jednomu z řady týmů, které na jaře též budou usilovat o udržení elitní soutěže. Utkání proti Slovanu Liberec vypukne v 16:00 hodin.

 

Duel proti Liberci se nabízel s ohledem na fakt, že jihlavský tým jarní odvetu proti Slovanu absolvoval v rámci předehrávaného 16. kola ePojisteni.cz ligy. Utkání, které všichni ještě máme v paměti i zásluhou vydařeného celotribunového chorea domácích fanoušků, proběhlo 3. prosince 2016 a Vysočina v něm díky brance Petra Hronka vybojovala důležité vítězství 1:0. Zajímavé je též připomenutí posledního přípravného utkání mezi Libercem a Vysočina. Událo se 29. ledna 2012 na neutrální půdě v Berouně a bylo jím finále Tipsport ligy. Měření sil kombinovaných sestav obou celků tehdy vyšlo lépe pro druholigovou Jihlavu, která tak mohla oslavit překvapivý triumf v české zimní lize – 1:3.

Vraťme se však do reality, která z hlediska výsledků FC Vysočina v zimním přípravném bloku není rozhodně růžová. S jakým očekáváním jde jihlavský tým do předligové generálky a zároveň do prvního utkání na přírodní trávě od zmíněného 3. prosince loňského roku? „Jsme moc rádi, že konečně můžeme sehrát přípravný duel na přírodní trávě. Stejně tak nás těší, že jsme v tomto týdnu mohli trénovat na velmi dobře připraveném trávníku našeho stadiónu. V sobotní kvalitní konfrontaci proti Liberci si chceme ověřit některé prvky, na nichž pracujeme v tréninku,“ řekl pro klubový web asistent trenéra Jan Kameník.

Pojmete duel jako modelaci úvodního jarního utkání na Slavii? Nebo se bude taktika i sestava v Liberci lišit od toho, s čím chcete vyrukovat o týden později v Edenu? „Pracujeme s více variantami. Základní sestava pro úvodní jarní duel vykrystalizuje až v příštím týdnu a odvíjet se bude i od zdravotního stavu,“ sdělil asistent kouče Michala Bílka.

Nelze se nezeptat na zdravotní stav kádru. S kterými fotbalisty v sobotu nemůžete počítat? „Marodka se postupně vyprazdňuje. Mišůn a Zoubele už trénují, ale do nadcházejícího duelu ještě nejsou plně připraveni. Jako dlouhodobější se bohužel jeví zranění Vitáska a s chřipkou zkraje tohoto týdne ulehl Rabušic. Naopak už jsou k dispozici Rosa, Hronek či Kryštůfek,“ informoval Kameník.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu