22.02.2017, Miroslav Fuks

První klíčová bitva: v pátek proti Hradci Králové

První klíčová bitva: v pátek proti Hradci KrálovéFotbalové jaro v pátek 24. února otevře svoji bránu i v Kraji Vysočina. Jihlavský prvoligový tým od 18:00 hodin nastoupí do jednoho z řady těžkých zápasů, které budou rozhodovat o udržení FC Vysočina mezi českou elitou. Věříme, že důležitou roli v této bitvě sehraje podpora domácích fanoušků. Nabízíme vám tradiční předzápasový pohled do obou fotbalových táborů.

 

.Hradec Králové se po ročním působení ve Fortuna národní lize v létě loňského roku vrátil do nejvyšší soutěže. Přestože byli Votroci nuceni odehrát první čtyři domácí utkání v exilu v Mladé Boleslavi, tak během podzimní části dokázali vybojovat cenných šestnáct bodů. Navíc je před nimi ještě dohrávka odloženého utkání na půdě Jablonce. Tým trenérů Pilného a Frimmela na úvod zvítězil na Bohemians, porazil FC Vysočina a Příbram a závěru sezóny vyhrál v Teplicích a na Slovácku. Bod navíc bral z duelu v Brně. Hradečtí přezimovali na 12. příčce tabulky na dohled sestupovému ohrožení. To se přiblížilo hned po prvním jarním dějství, kdy Votroci na Všesportovním stadiónu podlehli Dukle Praha. V případě jihlavského vítězství v pátečním utkání tak dojde ke srovnání obou celků na 16 bodech.

Jak enormní důležitost nadcházející bitvy vnímá asistent trenéra Jan Kameník? „Z hlediska důležitosti rozhodně nerozlišujeme, zda hrajeme na Slavii nebo doma s Hradcem. Ke každému duelu přistupujeme maximálně zodpovědně a koncentrovaně. Před námi je domácí duel, v němž chceme a musíme zvítězit. Tříbodový zisk by představoval velkou psychickou vzpruhu a mohli bychom se v tabulce dotáhnout právě na Hradec Králové.“

Můžete charakterizovat hru Hradce Králové? Kde vidíte opory tohoto mužstva? „Hradec jsme samozřejmě sledovali a informace o jeho způsobu hry máme. Velkou silou tohoto týmu jsou rychlé protiútoky, které táhnou křídelníci Malinský a Martan. V útoku jsou nebezpeční Pázler a Žondra, který kvůli kartám nemohl nastoupit v úvodním zápase proti Dukle. Právě on má fyzické předpoklady k tomu, aby byl nebezpečný při standardních situacích. To stejné lze říci i o stoperovi Chlebounovi, jenž je zároveň organizátorem hradecké defenzívy. Zimní posilou, stmelovacím prvkem a tvůrcem hry je středopolař Jirsák,“ uvedl Kameník.

Vysočina v úvodním kole na Slavii podala hlavně ve druhé půli dobrý výkon. Znamená to, že v pátek dostane důvěru obdobná sestava a že opět vsadíte na hru se třemi stopery a dvěma halfbeky? „V Edenu jsme skutečně mohli být poměrně spokojení s výkonem ve druhé půli, kdy jsme vyrovnali hru, a byli jsme schopní ohrozit branku Slavie. Nelze tedy vyloučit, že se na tento způsob hry budeme snažit navázat i v pátečním utkání,“ blíže nespecifikoval asistent trenéra Michala Bílka.

S ohledem na trest za čtyři obdržené žluté karty budete postrádat Batioju a Štěpánka. Už víte, kým je nahradíte? Registrujete zdravotní problémy u některých hráčů? „Těší nás, že ze zdravotních důvodů budeme postrádat pouze Vitáska, který zatím nemůže trénovat naplno. Věřím, že do sestavy zařadíme hráče, kteří budou schopní vyžlucené fotbalisty nahradit a podat kvalitní výkon. Navíc už můžeme počítat s Rosou, který právě v Edenu pykal za žluté karty. Jeho zařazení rozhodně představuje jednu z variant, nad nimiž uvažujeme,“ uzavřel svůj komentář Kameník.

Vzájemná bilance: 19 utkání 5 – 8 – 6 19 : 18

Ze vzájemných zápasů:

Pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 25. Holeš
Sestavy: H.K.: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Mareš, Trubač (62. Zorvan) – Malinský, Vlkanova (68. Schwarz), Martan (80. Černý) – Žondra. VYS: Hanuš – Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (77. Harba), Urblík – Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks – Rabušic (73. Dvořák).

Jaro 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové  2:0 (1:0)
Góly: 31. Vaculík (pen.), 55. Šulek
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Tlustý, Krejčí, Hybš – Marek, Kučera – Fulnek (46. Šulek), Harba, Vaculík (83. Jungr) – Mešanović (72. Kliment). H.K.: Koubek – Holeš, Rolko, Chleboun, Mareš (38. Shejbal) – Černý, Trubač (57. Petrus) – Štípek (79. Tito), Čermák, Malinský – Vaněček.

Pod. 14 - SYNOT liga: FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava  0:3 (0:1)
Góly: 31. a 83. Harba, 89. Kukoľ
Sestavy: H.K.: Koubek – Holeš, Chleboun, Rolko, Mareš – Križko, Kotiš (57. Prokeš) – Štípek (45. Malinský), A.Čermák, Halilović (71. Šultes) – Dvořák. VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Kučera (90. Šourek), Jánoš - Kovář (76. Kukoľ), Jungr (87. Irobiso), Vaculík – Harba.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 2 - Rabušic, Dvořák, 1 – Hronek, Urdinov, Zoubele, Urblík.

Inkasované karty: 4 – Rosa, Batioja, Štěpánek. 3 – Urdinov, Urblík. 2 – Hanuš, Rabušic, Šulek. 1 – Tlustý, Zoubele. Vaculík, Hronek, Ikaunieks, Kryštůfek.

Absence: Štěpánek a Batioja (4 ŽK), Vitásek (zranění).

FC Hradec Králové

Pravděpodobná sestava: Ottmar – Plašil, Chleboun, Hůlka, Mudra – Schwarz, Jirsák – Malinský, P.Černý, Martan - Pázler.

Trenéři: Milan Frimmel a Bohuslav Pilný.

Střelci: 4 – Schwarz, Malinský, 3 – Pázler, 1 – Holeš, Plašil, Mareš, Janoušek, Černý.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Jirsák (přestup Irtyš Pavlodar FK / KAZ), Súkenník (konec host. FC Slovan LIberec), Shejbal (konec host. FC Nitra), Bederka (konec host. SK Dynamo České Budějovice), Hůlka (host. FK Mladá Boleslav).

Odchody: Shejbal (host. FK Pardubice), Zorvan (host. FK Baník Sokolov).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu