30.10.2006, iDnes.cz - Jakub Mezlík

Rzeszoto vychytal sedmou nulu

Rzeszoto vychytal sedmou nuluJihlava - Gólman Branislav Rzeszoto byl hlavní hvězdou Jihlavy v pátečním utkání proti Opavě. Zlikvidoval všechny střelecké pokusy hostujícího mužstva a svým již sedmým čistým kontem v letošní sezoně přispěl k těsnému jednogólovému vítězství.

 
Slovenský brankář se v průběhu zápasu rozhodně nenudil, útoky soupeře často končily až u něj. „Měl jsem spoustu práce, ale je to lepší, než když na mě jde střela jen občas. Takhle jsem rozchytaný a zahřátý,“ říká Rzeszoto.

Fotbalisté Vysočiny sice vstřelili velmi rychlý gól, od 20. minuty však začali více hrozit hosté. „Trošku jsme přestali hrát, vytvářet si šance, a z toho vyplynuly jejich příležitosti,“ vidí gólman příčinu opavského tlaku.

Své nejvydařenější zákroky vytáhl proti střelám Janoviaka či Kolínka, skvělé reflexy předvedl také při hlavičce Půdy. „Nejde říci, který zákrok byl nejtěžší. Velmi obtížná byla Janoviakova střela z dálky , která by ale možná stejně šla do tyčky,“ popisuje pokus hostujícího útočníka Rzeszoto.

Veselý: Rychlejší gól jsem nedal

Jihlava - Jihlavským fotbalistům se povedlo dokonale zaskočit Opavu gólem už v první minutě. Na konci povedené akce stál záložník Michal Veselý.

Šestadvacetiletý fotbalista zásluhu na gólu připisuje zejména svému spoluhráči: „Osmdesátipětiprocentní podíl na gólu má Ivo Svoboda.“

Veselý dostal od spoluhráče ideální přihrávku. „Ivoš to udělal výborně a já už jsem se jen soustředil, abych nebyl v ofsajdu a dobře se trefil. Někdy se to zdá jednoduché, ale dokud míč není za čárou, gól není.“

Veselý nepatří k typickým střelcům, přesto už několik branek ve své kariéře zaznamenal. „Rychlejší gól jsem ale určitě nikdy nedal,“ usmívá se fotbalista, který se po pondělní trefě do sítě olomouckého béčka prosadil ve stejném týdnu již podruhé.

Páteční souboj byl však o poznání těžší, což ví i Veselý: „Vítězství je hodně vydřené. Po gólu jsme se stáhli dozadu a Opava zjistila, že může hrát. Mají kvalitní mančaft uprostřed s Barteskou, který výborně rozděluje míče. Navíc nás dobře zatlačili ze standardek a z rohů.“

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu