30.03.2017, Miroslav Fuks

Připravíme Slovácku první jarní porážku?

Připravíme Slovácku první jarní porážku?Před jihlavskými fotbalisty je obzvlášť důležité utkání. V bitvě dvou regionů – Vysočiny a Slovácka – nutně potřebují vybojovat vítězství, aby znovu výrazně oživili své šance na udržení mezi českou elitou. Zápas 22. kola ePojisteni.cz ligy proti 1.FC Slovácko vypukne v sobotu 1. dubna od 17:00 hodin.

 

Slovácko trpělivě a systematicky sbírá body, což tým kouče Stanislava Levého po 21 odehraných kolech vyneslo na 10. příčku se ziskem 25 bodů. Mančaft z Uherského Hradiště v jarních pěti zápasech dosud nepoznal pachuť porážky, když remizoval s Jabloncem, na Bohemians, s Brnem a ve Zlíně. A hlavně - v posledním kole na svém stadiónu brankou ze závěru utkání přetlačil Mladou Boleslav. Širší pohled na výsledky Slovácka ukazuje, že v tento tým posledních deseti prvoligových duelech prohrál pouze jednou – v listopadu s Hradcem Králové.

Co si jihlavský kouč Michal Bílek myslí o síle a přednostech nadcházejícího soka FC Vysočina? „Slovácko se díky poslední výhře nad Mladou Boleslaví dostalo z bojů o záchranu a je nyní v herní pohodě. Navíc na jaře dosud neprohrálo. Velkou sílu má v ofenzívě, kde jsou velmi nebezpeční Navrátil, Havlík a Zajíc. Navíc si musíme dát pozor i na zkušeného Šumulikoskiho, který hru dokáže zrychlit dlouhým míčem.“

Jak Váš tým strávil reprezentační pauzu? Podařilo se naplnit její hlavní smysl, tedy dosáhnout zdravotní a psychické konsolidace týmu? „Věřím, že jsme se připravovali kvalitně, abychom zvládli nadcházející nesmírně náročný závěr sezóny. Bohužel, zdravotní stav týmu nás nadále velmi trápí. Mezi dlouhodobě zraněné Urblíka a Kryštůfka přibyl po utkání v Jablonci Mišůn. Fit stále ještě není Hronek a s angínou marodí Zoubele. Navíc je nejistý start u Rosy a Rabušice. Situace v kádru má tedy do ideálu hodně daleko, nicméně moc dobře víme, v jak složité situaci se nacházíme a že v nadcházejícím zápase musíme zabrat,“ zdůraznil kouč FC Vysočina.

V posledních dvou zápasech vás trápilo množství inkasovaných branek? Znamená to, že jste se v tréninkovém procesu více zaměřili na defenzivní práci? „Devět obdržených branek - to je opravdu špatná bilance. Je jasné, že jsme se teď v tréninku na defenzívu více zaměřili. Jenže v zápasech, které jsou teď před námi, musíme jít za vítězstvím. Rozhodně tedy nebude stačit jen kvalitní bránění. Musíme být nebezpeční a jít za ziskem tří bodů,“ řekl trenér Bílek.

Vzájemná bilance: 15 utkání   3 – 3 – 9   11 : 24

Ze vzájemných zápasů:

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:1)
Góly: 67. Havlík – 45. Ikaunieks
Sestavy: SLO: Heča – Reinberk, Košút, T. Rada, Šimko – Daníček, Šumulikoski – Diviš, Kalouda (59. Tetteh), Havlík – Koné. VYS: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Vaculík (83. Batioja), Štěpánek, Zoubele (90. Tlustý), Ikaunieks (79. Šamánek) – Dvořák, Rabušic.

jaro 16 - SYNOT liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  3:1 (1:1)
Góly: 16. Šumulikoski, 86. Koné, 90+2. Havlík - 15. Hronek
Sestavy: SLO: Heča - Reinberk, Košút, Rada, Chyla - Havlík, Šumulikoski - Biolek (56. Chvátal), Sadílek (56. Kone), Kerbr (75. Civić) - Došek. VYS: Rakovan – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek – Fulnek (55. Kukoľ), Hronek, Vaculík – Voltr (61. Dvořák).

pod. 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko  0:2 (0:2)
Góly: 49. Kukoľ – 33. Valenta, 45. Hlúpik
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Marek, Šulek (82. Vaculík) – Batioja, Jungr (46. Mešanović), Fulnek (73. Nerad) – Dvořák. SLO: Heča – Chvátal, Rada, Košút, Reinberk – Daníček, Valenta – Diviš, Havlík (90. Břečka), Hlúpik (89. Hofmann) – Došek (85. Kovář).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Ikaunieks, 4 – Dvořák, 2 – Rabušic, Hronek, 1 - Urdinov, Zoubele, Urblík.

Žluté karty: 5 – Rosa, Batioja, Urdinov. 4 – Štěpánek. 3 – Urblík, Hronek. 2 – Hanuš, Zoubele, Rabušic, Ikaunieks. 1 – Krejčí, Tlustý, Dvořák, Vaculík, Kryštůfek.

Absence: Urblík, Kryštůfek, Mišůn a Hronek (zranění), Zoubele (nemoc), Rosa a Rabušic (nejistý start).

1.FC Slovácko

Pravděpodobná sestava: Heča – Reinberk, Hofmann, Břečka, Civić – Šumulikoski – Navrátil, Daníček, Machalík, Havlík - Zajíc.

Trenér: Stanislav Levý

Střelci: 4 - Zajíc, 3 – Havlík, Koné, 2 – Daníček, 1 – Civić, Rada, Ťok, Navrátil, Tetteh.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Navrátil (přestup FC Slovan Liberec).

Odchody: Kerbr (přestup FC Slovan Liberec), Diviš (přestup FK Jablonec), Hlúpik (přestup Černomorec Varna / BUL).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu