26.04.2017, Miroslav Fuks

Michal Kadlec: Chceme navázat na výkon proti Spartě

Michal Kadlec: Chceme navázat na výkon proti SpartěJiž tento pátek se fotbaloví fanoušci mohou těšit na atraktivní utkání, které nabízí přímý záchranářský souboj a vždy mělo náboj jihomoravského derby! V pátek 28. dubna se na stadiónu FC Vysočina představí Zbrojovka Brno. Duel 26. kola ePojisteni.cz ligy bude součástí ligového projektu Víkend otců a nabídne řadu lákadel pro rodiče s dětmi.

 

Především však půjde o velice důležité fotbalové utkání! Vždy velice ošidná historická statistika tentokrát hovoří výrazně ve prospěch FC Vysočina. Zatímco z hlediska utkání hraných v Brně je vzájemná bilance skoro vyrovnaná, tak jihlavský stadión je pro hráče Zbrojovky dosud zakletý. Z pěti posledních zápasů zde vždy prohráli. Bodovat dokázali pouze v jediném utkání, v němž byl FC Vysočina uveden jako domácí celek. Hrál se 18. února 2006, skončil bez branek, ovšem uskutečnil se na pražském Strahově. Zbrojovce se v Jihlavě nedaří ani střelecky, neboť zde dokázala skórovat pouze jedinkrát.

V pátek na sebe narazí celky, které si před startem ročníku jistě představovaly, že zažijí úspěšnější sezónu. Domácí Vysočina sice před necelými dvěma týdny vybojovala historické vítězství se Spartou, ovšem po prohře na Julisce klesla až na poslední příčku tabulky. Na 14. pozici, která znamená záchranu v soutěži, nyní Jihlava ztrácí jeden bod. Od dvanáctého Brna dělí Jinochův tým šest bodů, ovšem případná jihlavská výhra by tento odstup snížila na tři body, navíc by pro FC Vysočina hovořila vzájemná bilance. Brno tak v pátek bude hrát pod velkým tlakem. Přitom Habancův tým do jara vstoupil velmi dobře, když remizoval v Teplicích a porazil Liberec. Poté následovala málo vídaná série čtyř bezbrankových duelů na Slovácku, s Bohemians, v Hradci Králové a s Duklou Praha. Po těsné porážce na Spartě Habancův tým na svém stadiónu porazil Jablonec a v posledním kole prohrál s Mladou Boleslaví.

Vysočinu čeká velmi těžký a ze záchranářského hlediska zásadní duel. S jakou hrou chcete na Brno vyrukovat? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Michala Kadlece: „Rádi bychom navázali na domácí utkání proti Spartě, kdy jsme podali kompaktní a poctivý výkon. Důležité bylo, že jsme se vyvarovali chyb v defenzívě, což se nám ale nepodařilo zopakovat v posledním utkání na Dukle. Víme, jak důležitý duel nás proti Zbrojovce čeká a že v něm musíme zvítězit. Tomuto cíli samozřejmě přizpůsobíme i naši hru.“

Kde vidíte silné stránky současného brněnského týmu? Můžete upozornit na opory tohoto mužstva? „Zbrojovka disponuje zkušeným mužstvem, které se prezentuje vyrovnanými výkony. Jde o kvalitního a nepříjemného soupeře, který se opírá o velmi silnou hráčskou osu Melichárek – Pavlík – Polák – Zavadil – Řezníček. V posledním duelu proti Mladé Boleslavi, kdy pro karty nehrál útočník Řezníček a s ohledem na zranění absentoval středopolař Polák, se absence těchto klíčových fotbalistů projevila. Proti nám by však měli být v pořádku,“ uvedl asistent trenéra Josefa Jinocha.

Které hráče budete postrádat? „V různé fázi individuálního tréninku či procesu rehabilitace se nacházejí dlouhodobě zranění Urblík, Mišůn a Novotný. Do tréninku se pomalu zapojil Kryštůfek, ale ještě s ním do zápasu počítat nemůžeme. Bohužel, po utkání na Dukle na marodku přibyli i brankář Hanuš a středopolař Hronek. Proti Brnu nebudou k dispozici. Naopak věříme, že do branky bude připraven Rakovan, který zápasil s virózou. Normálně už trénují Tlustý a Rosa a doufáme, že zcela fit bude i Zoubele,“ uzavřel svůj komentář Michal Kadlec.

Vzájemná bilance: 13 utkání   7 – 3 – 3   18:13 / doma: 6 utkání   5 – 1 – 0   9:1 / venku: 7 utkání   2 – 2 – 3   9:12

Ze vzájemných zápasů:

od. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:1)
Góly: 79. Michal Škoda – 42. Dvořák
Sestavy: BRN: Melichárek – Sedlák, Kijanskas, Vraštil (76. Růsek), Lutonský – Polák, Lacko (62. Krejčí) – Hyčka, Michal Škoda, Vávra (46. Pašek) – Řezníček. VYS: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík (87. Ikaunieks) – Vaculík (78. Hronek), Dvořák, Batioja (82. Zoubele) – Rabušic.

jaro 16 - SYNOT liga:    FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:0)
Góly: 76. Michal Škoda – 54. Urdinov
Sestavy: BRN: Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Jovanovic, Lutonský – Pašek, Chrien (65. Brigant), Zoubele (86. Košťál), Lacko (61. Malík), Michal Škoda – Řezníček. VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Mišůn, Urdinov – Šulek, Kučera – Bazal, Hronek, Vaculík (82. Kukoľ) – Voltr (86. Dvořák).

pod. 15 - SYNOT liga:    FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno  2:0 (0:0)
Góly: 60. Vaculík (pen.), 71. Batioja
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – Jánoš, Marek – Batioja (72. Fulnek), Nerad, Vaculík (87. Jungr) – Mešanović (89. Dvořák). BRN: Melichárek – Keresteš, P. Buchta, Košťál, Lutonský (74. Vávra) – Zavadil, Malík – Lacko (82. Weber), Michal Škoda, Brigant (67. Zoubele) – Řezníček.

Zkušenosti z týmu soupeře:

FC Vysočina:
Zdeněk Tulis (ředitel klubu) – odehrál 14 zápasů
Petr Čuhel (asistent trenéra) – odehrál 28 zápasů, v letech 2010-2013 působil jako asistent trenéra a hlavní kouč
Lukáš Zoubele (18 záp. / 3 góly) a Michael Rabušic (61 záp. / 10 gólů)
Jakub Fulnek – dorost v ročníku 2010/11

Zbrojovka Brno:
Jan Štohanzl – odchovanec FC Vysočina (I. liga: 13 záp., II. liga: 35 záp. / 3 góly)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 - Ikaunieks, 4 – Dvořák, 3 - Hronek, 2 – Rabušic, 1 - Urdinov, Zoubele, Urblík.

Žluté karty: 6 – Rosa, Urdinov. 5 – Batioja. 4 – Štěpánek. 3 – Urblík, Hronek. 2 – Hanuš, Zoubele, Rabušic, Vaculík, Krejčí,  Ikaunieks. 1 – Tlustý, Dvořák, Kryštůfek.

Absence: Urblík, Kryštůfek, Mišůn, Novotný, Hronek a Hanuš (zranění).

FC Zbrojovka Brno

Pravděpodobná sestava: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - R.Buchta, Zavadil – Ashiru, Tašči, Přichystal - Řezníček.

Trenér: Svatopluk Habanec

Střelci: 10 - Škoda, 5 – Řezníček, 3 - Přichystal, 2 – Polák, Tašči, 1 – Zavadil, Hyčka, Vraštil.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Jablonský (konec host. SK Slavia Praha), Ashiru (přestup FC Tatran Prešov / SK), Pavlík (přestup Spartak Myjava / SK), Tašchy (host. VfB Stuttgart / NĚM), Rybička (konec host. 1. FK Znojmo).

Odchody: Michal Škoda (Lilleström SK / NOR), Brigant (host. FK Senica), Hyčka (přestup FK Teplice), Jovanović (host. MFK Karviná), Pašek (přestup Karmiotissa / KYP), Lacko (přestup Retz / RAK),  Vávra (host. FK Třinec), Weber (přestup MFK Karviná).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu