05.05.2017, Miroslav Fuks

Fulnek: Těší mne, že se moje pozice v týmu zlepšila

Fulnek: Těší mne, že se moje pozice v týmu zlepšilaAnketa o Hráče měsíce FC Vysočina za měsíc duben zná svého vítěze. Šňůru sedmi vítězství gólmana Jana Hanuše, který nyní skončil „až“ třetí, přerušil krajní záložník Jakub Fulnek, jenž za sebou na druhém místě nechal útočníka Davise Ikauniekse. Fulnek se stal teprve čtvrtým hráčem, který v tomto hlasování fanoušků FC Vysočina zvítězil. Tradičně vám nabízíme aktuální rozhovor s vítězem ankety.

 

Jaký z tvého pohledu byl jihlavský prvoligový měsíc duben?
Důležité pro nás bylo, že jsme vítězně zvládli domácí zápasy se Spartou a hlavně s Brnem. Škoda, že jsme tyto výsledky znehodnotili výkonem na Dukle. Osobně jsem moc rád, že jsem v těchto pěti utkáních odehrál prakticky všechny minuty. Navíc se mi podařilo vstřelit první gól v lize a byl jsem u velkého zážitku v podobě historického vítězství nad Spartou.

Jak moc ti „chutnal“ premiérový gól v lize, který si zaznamenal do sítě Brna?
Čekal jsem na něj hrozně dlouho. Vždyť jsem se branky dočkal až ve 49. zápase v lize. Moje radost a euforie po vstřelení gólu tomu ostatně odpovídala. Je to samozřejmě super pocit, ale nijak extra ho neprožívám. Soustředím se hlavně na své výkony a na to, abychom vyhrávali jako tým a naše snažení dotáhli ke kýžené záchraně.

Na Bohemians si nastoupil na netradiční pozici pravého beka. Jak ti tento post vyhovuje?
Nemám s ním problém, jsem rád, že hraju v základní sestavě. Jedno na jakém postu. Už v reprezentaci U20 mi trenér Hoftych prorokoval, že v budoucnu skončím na pravém beku. V zimní přípravě se mnou na toto téma hovořil kouč Bílek a též mi tuto možnost nastínil i sportovní manažer Bokša.

Na podzim jsi hostoval v druholigovém Táborsku, v lednu ses na přípravu vrátil do Jihlavy a na konci dubna tě fanoušci vyhlásili Hráčem měsíce. Docela slušný vzestup, ne?
Jsem za to samozřejmě rád, ale rozhodně aktuální stav nepřeceňuji. Těší mne, že se moje pozice v týmu zlepšila, což se snad pozitivně projevuje i na mém herním sebevědomí.

Jak nyní vidíš aktuální šance FC Vysočina na záchranu?
Určitě vzrostly. Je to klišé, ale my teď musíme jít od zápasu k zápasu, přičemž do každého musíme jít bez spekulací a s cílem zvítězit. A je jedno, kdo zrovna vstřelí branku, nebo jak ten gól padne.

Výhrou nad Brnem jste se dostali na nesestupovou 14. příčku tabulky. Projevil se tento fakt na náladě v týmu?
Vítězství atmosféře v kabině vždy pomůže. Na druhou stranu si nemyslím, že by nálada v mančaftu někdy byla vyloženě špatná či poraženecká. Vždy jsme věřili tomu, že máme kvalitu na to, abychom se dokázali v nejvyšší soutěži udržet.

Před vámi je zápas proti Mladé Boleslavi a tebe čeká zajímavá konfrontace proti svému kamarádovi v brance soupeře – Luďku Vejmolovi...
Je to tak. Na utkání se z tohoto důvodu moc těším. S Luďkem jsme do Jihlavy přišli společně a hodně jsme toho spolu prožili nejen v FC Vysočina, ale i v reprezentačních výběrech. Určitě si před zápasem napíšeme. Doufám, že nám v neděli pomůže :-)

Pořadí ankety Hráč měsíce za duben 2017:

1. Fulnek Jakub 258 b., 2. Ikaunieks Davis 223 b., 3. Hanuš Jan 202 b., 4. Hronek Petr 138 b., 5. Vaculík Lukáš 77 b., 6. Urdinov Yani 59 b., 7. Štěpánek David 47 b., 8. Rosa Antonín 41 b., 9. Tlustý Petr 40 b.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu