13.05.2017, Miroslav Fuks

Josef Jinoch: Hodně nám pomohl šťastný gól do šatny

Josef Jinoch: Hodně nám pomohl šťastný gól do šatnyVysočina ve Zlíně odvalila velký balvan v podobě čtrnáctiměsíčního čekání na prvoligové venkovní vítězství! Tříbodový import se zrodil v důležitý moment a dvě kola před koncem nejvyšší soutěže představuje nesmírně důležitý krok k záchraně mezi českou fotbalovou elitou. Jak duel na zlínské Letné zhodnotil hostující lodivod Josef Jinoch?

 

„Máme ohromnou radost, že se nám konečně povedlo vítězně zvládnout utkání venku. Ve Zlíně se tak stalo vůbec poprvé v tomto ligovém ročníku. V první půli jsme přežili obrovskou šanci domácích, kteří si vypracovali vlastně tři příležitosti v jedné. Kdyby v daný moment dokázali skórovat, tak by to pro nás poté bylo hodně složité. Hodně nám pomohl šťastný gól do šatny, po němž jsme se ujali vedení. Díky tomu musel Zlín ve druhém poločase trochu otevřít hru a více se tlačit dopředu. To nám vyhovovalo a mohli jsme do více otevřené defenzívy chodit do brejků. Uklidnil nás gól po standardní situaci a výsledku jsme dali konečnou podobu po krásné akci. Zlín měl velké šance a obrovské závary, ovšem dnes při nás stálo štěstí a výborný brankář Rakovan, který tyto možnosti pochytal. Zlín jsme tak nepustili do kontaktní branky a většího tlaku. Závěr duelu by pak určitě vypadal dramatičtěji,“ řekl Jinoch úvodem tiskové konference.

Vzápětí uťal spekulace o zvládnutí záchranářské mise: „Dvě kola před koncem je ve hře ještě šest bodů. Nechceme počítat a kalkulovat, body se počítají až po 30. kole. Soustředíme se na nadcházející domácí zápas, v němž musíme zvítězit bez ohledu na to, zda proti nám bude stát Slavie, Plzeň či Příbram. Zároveň se v tomto ročníku chceme co nejlépe rozloučit s domácím publikem a poděkovat mu tak za podporu.“

Šéf jihlavské lavičky se vyjádřil i ke střelecké produktivitě Davise Ikauniekse: „Gólově nás drží a stejně tak držíme i my jeho, neboť ne všech zápasech své šance dokázal proměnit. Tentokrát nám velkou důvěru oplatil.“

Co k duelu řekl zlínský trenér Bohumil Páník? "Označil bych tento zápas jako jednoznačný propad našeho mužstva. Ještě do inkasovaného gólu jsme se drželi. Vytvářeli si nějaký tlak a závary. Po inkasovaném gólu se už tým nedokázal zvednout. Improvizujeme v ofenzivní fázi, útočníci neudrží balony, nemůžeme se dostat do hry v přechodové fázi. První dotek míče je špatný, takže nechytneme rytmus. Soupeř byl jednoznačně lepší. Po druhé brance už nebylo co řešit. Na hráče jsem o poločase hodně křičel. Jestli si myslí, že ve středu budeme hrát ve finále poháru jako mávnutím kouzelného proutku jinak, tak se mýlí."

Nabízíme pozápasové ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenéra Josefa Jinocha z tiskové konference přinášíme i slova gólmana Mateje Rakovana, stopera Jiřího Krejčího a záložníka Jakuba Fulneka.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu