18.05.2017, Miroslav Fuks

Vysočinu čeká jeden z nejdůležitějších duelů klubové historie!

Vysočinu čeká jeden z nejdůležitějších duelů klubové historie!Dvě kola před koncem ligového ročníku se schyluje k jednomu z nejdůležitějších zápasů v historii FC Vysočina, potažmo fotbalu v celém kraji! V sobotu 20. května se od 17:00 hodin na jihlavském stadiónu odehraje bitva dvou týmů přímo ohrožených sestupem, do níž Jihlava půjde s jednoznačným cílem porazit Příbram a tím získat jistotu udržení v nejvyšší soutěži! Buďte u toho a dotáhněte společně s fotbalisty nesmírně náročnou jarní záchranářskou misi do úspěšného konce!

 

Podobně důležitých zápasů v klubové historii moc nenajdete. Srovnatelné jsou jistě pohárové semifinále na Baníku (květen 2004), postupové duely s Kroměříží (červen 2005) a s Třincem (květen 2012) nebo záchranářské bitvy se Slavií před jedenácti lety či vloni proti Ostravě. Vysočina do sobotní bitvy půjde s vědomím, že záchranářský cíl, kterému velká část veřejnosti i mnozí fanoušci nevěřili, je na dosah. Zároveň si celý jihlavský tým moc dobře uvědomuje, že poslední krok je vždy nejtěžší. Stejně tak by bylo nesmírně ošidné spoléhat se na výsledky ostatních souběžně hraných utkání či dokonce sázet na bodový úspěch v posledním kole v Plzni.

Proti FC Vysočina se v sobotu postaví tým, který nutně musí zvítězit a který má na zápasy v Jihlavě dobré vzpomínky. V nejvyšší soutěži Příbram na jihlavském stadiónu vyhrála v obou posledních duelech (březen 2016 – 1:3, září 2014 – 0:1) a navíc s Vysočinou nikdy neprohrála na svém stadiónu U Litavky. Poslední jihlavský tříbodový zisk proti Příbrami je dost vousatý, neboť se odehrál před třemi lety a pod skóre 3:0 se podepsali Harba, Karlík a Masopust.

Příbram přezimovala s pouhými osmi body a s šestibodovou ztrátou na záchranářskou pozici. Nebylo nezaujatého fotbalového odborníka či fanoušky, který by věřil v záchranu tohoto středočeského klubu. Tým navíc v zimě opustil zkušený kouč Petr Rada a kádr doznal dosti výrazných změn. Mančaft mladého trenéra Kamila Tobiáše se však rozhodně nevzdal. Na svém stadiónu porazil Hradec Králové, Bohemians a Karvinou, a když dosáhl na překvapivé vítězství v Jablonci, tak se po dlouhých 23 kolech odlepil ze sestupové příčky. Senzační obrat se však poté zabrzdil. Příbram v posledních třech kolech prohrála se Spartou, na Dukle a s Brnem a znovu se propadla na samé dno tabulky ePojisteni.cz ligy se čtyřbodovým odstupem na čtrnácté Bohemians.

Co si myslí důležitosti nadcházejícího utkání a tíze posledního kroku asistent trenéra Michal Kadlec?: „Nemyslím si, že by nám měl nadcházející zápas nějak svazovat nohy. Hráči hrají enormně důležité zápasy celé jaro. V sobotu budou mít stejnou motivaci a touhu po vítězství, jako měli s Brnem, Zlínem, na Dukle či v Mladé Boleslavi. Nechceme se ohlížet na ostatní ligové zápasy a hodláme jít za třemi body a tím i jistotou záchrany,“

Jaké jsou poznatky jihlavského trenérského týmu o příbramské hře? Kde vidíte silné stránky soupeře? „Příbram na jaře prokazuje herní zlepšení oproti podzimní části. Pomohly jí některé vydařené zápasy, díky kterým má nadále reálnou šanci na záchranu. Tým se opírá o velmi zkušenou osu hráčů, kterou tvoří gólman Hruška, stoper Jiránek a středopolaři Tomáš Pilík a Rezek. Na tyto opory se herně nabalují další hráči, jako jsou Linhart, Suchan, Tregler či exjihlavský krajní záložník Bazal. Čeká nás hodně nepříjemný soupeř, který hrozí z kvalitně zahrávaných standardních situací a z rychlých brejků,“ uvedl asistent trenéra Josefa Jinocha.

Chtěl byste touto cestou něco vzkázat fanouškům FC Vysočina? „Věřím, že si fotbaloví příznivci z celého našeho kraje moc dobře uvědomují, jak důležitý zápas je před námi. Snad si nenechají ujít příležitost být u přímé bitvy o záchranu. V nadcházejícím utkání jejich vytrvalou podporu budeme moc potřebovat,“ apeluje na fanoušky Michal Kadlec.

Vzájemná bilance: 13 utkání   3 – 3 – 7   15 : 27 / doma: 6 utkání   3 – 0 – 3   10:8 / venku: 7 utkání   0 – 3 – 4   5:19

Ze vzájemných zápasů:

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: 1.FK Příbram - FC Vysočina Jihlava  0:0
Sestavy: PŔÍ: Hruška – Tregler, Chaluš, Trapp, Divíšek – Krameš, Květ – Brandner, Pilík, Rezek – Majtán (56. Kacafírek, 62. Borek). VYS: Hanuš – Tlustý (46. Vaculík), Krejčí, Rosa, Šulek – Štěpánek, Urblík – Zoubele (79. Ikaunieks), Dvořák, Hronek (89. Záviška) – Rabušic.

jaro 16 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - 1.FK Příbram  1:3 (0:2)
Góly: 85. Nerad – 18. Tregler, 41. Bednář, 78. Suchan
Sestavy: VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek (C), Urdinov – Kučera, Demeter (53. Nerad) – Kukoľ (46. Fulnek), Hronek, Vaculík – Voltr (75. Jungr). PŔÍ: Hruška – Divíšek, Krameš, Zápotočný (C), Mudra – Tregler, Hnaníček – Štípek (75. Rezek), Pilík (88. Brandner), Suchan (80. Vošahlík) – Bednář.

pod. 15 - SYNOT liga: 1.FK Příbram - FC Vysočina Jihlava  4:1 (3:0)
Góly: 21., 23. a 58. Pilík, 15. Hnaníček – 69. Mešanović
Sestavy: PŔÍ: Hruška - Sus, Zápotočný, Dosoudil, Končal – Hnaníček, Krameš (83. Suchan) – Pilík (75. Hadaščok), Barák, Štípek (70. Mareš) - Rezek. VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Marek (72. Demeter), Jánoš (46. Dvořák) – Fulnek, Šulek, Vaculík (82. Jungr) – Mešanović.

Zkušenosti z týmu soupeře:

FC Vysočina:
Milan Mišůn – odchovanec Příbrami (70 záp. / 2 góly)
Jiří Krejčí (20 záp. / 2 góly)
Lukáš Vaculík (9 záp. / 1 gól)
Petr Hronek (1 záp.)
Petr Čuhel – trenér Příbrami 2008/09 a od října 2013 do září 2014 (celkem 30 zápasů)

1.FK Příbram:
Josef Bazal (I. liga: 13 záp. / 1 gól)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 9 – Ikaunieks, 4 - Dvořák, 3 - Hronek, 2 - Rabušic, Zoubele, 1 – Fulnek, Urdinov, Urblík, Popović, vlastní.

Žluté karty: 6 – Rosa, Urdinov, 5 – Batioja, 4 – Štěpánek, 3 – Krejčí, Urblík, Zoubele, Hronek, 2 – Hanuš, Vaculík, Ikaunieks, Dvořák, Rabušic, 1 – Tlustý, Kryštůfek.

1.FK Příbram

Pravděpodobná sestava: Hruška – Kvída, Chaluš, Jiránek, Divíšek – Suchan, Tregler – Bazal, Rezek, T.Pilík - Linhart.

Trenér: Kamil Tobiáš

Střelci: 8 – T.Pilík, 5 – Rezek, 3 – Brandner, Suchan, 2 – Tregler, 1 – Divíšek, Jiránek, Kacafírek, Linhart, Majtán, Mahmutović, P.Pilík.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Bazal a Linhart (host. SK Slavia Praha), Suchan (host. FC Viktoria Plzeň), Pavel Pilík a Kvída (konec host. Slavoj Vyšehrad), Lupták (přestup FC Baník Ostrava), Liščevič (přestup FK Radnik Surdulica / SRB), Kukec (přestup FK Teplice).

Odchody: Mahmutović (konec host. FC Viktoria Plzeň), Brandner (přestup FK Dukla Praha), Majtán (přestup Racing Club Roma / ITA), Peltier (přestup Patro Eisdem / BEL), Casado (přestup Espanol Karlsruhe / NĚM), Švenger (přestup FC Fastav Zlín), Moravec (konec host. AC Sparta Praha), Ferrara, Nikolić a Borek (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu