13.06.2017, Miroslav Fuks

Smejkal: V kompletním složení bychom hráli o vyšší příčky

Smejkal: V kompletním složení bychom hráli o vyšší příčkyUž tenhle týden se do Prahy sjede evropská elita šestnáctiletých fotbalistů na 9. ročník mezinárodního juniorského fotbalového turnaje All Stars Cup 2017. Premiérově se jej zúčastní i mladší dorostenci FC Vysočina po vedením kouče Libora Smejkala! Právě s ním jsme si povídali nejen na téma tohoto prestižního klání.

 

Během uplynulého víkendu jste ukončili boje v Moravskoslezské TOP skupině. Obsadili jste 7. příčku se ziskem 18 bodů. Jak tuto bilanci hodnotíte?
Je spravedlivé připomenout, že naši zimní přípravu nečekaně narušila pauza kvůli epidemii příušnic. Kluci na tři týdny vypadli z intenzivního tréninku a vrátili se na startu fotbalového jara. Kondici bylo hodně složité dohnat a došlo k dílčímu poklesu výkonnosti. Zvláště, když jsme šest týdnu hráli zápasy v rytmu středa – víkend. Navíc nás postihly zranění, nemoci a posuny hráčů. Mikuška zamířil z U17 rovnou do kádru staršího dorostu U19 a Vraspír s Vošmerou posílili U17. Naopak nás z U15 doplnil Trinh. Není divu, že naše jarní výsledky nebyly přesvědčivé. Jsem přesvědčen, že v kompletním složení a při standardní náročné zimní přípravě bychom v lize hráli o vyšší příčky. Nutno však připomenout, že mládežnická koncepce FC Vysočina je zaměřená hlavně na rozvoj individualit pro velký fotbal.

Jaký jarní duel považujete za nejvydařenější a naopak?
Vyšel nám domácí zápas proti Slovácku, v němž jsme zvítězili 6:3. Naopak jsme byli hodně zklamaní porážkou 0:4 doma s Olomoucí a v Brně. Obecně jsme však byli s výkony týmu spokojení. Kluci utvořili dobrou partu a můžeme na nich do budoucna stavět.

Chtěl byste za jarní výkony některé hráče vyzdvihnout?
V této kategorii je typická nevyrovnanost výkonů, tudíž každý zápas většinou nabídl jiné individuality. Přesto bych chtěl vyzdvihnout stabilní výkony mladíky Trinha a též tahouna týmu Šrámka.

Vysočina se na All Stars Cupu představí premiérově. Bylo složité účast na tomto prestižním klání vyjednat?
Prakticky už od svého letního nástupu k týmu U16 jsem v hlavě nosil myšlenku a začal pracovat na záměru zúčastnit se zajímavého turnaje a poměřit síly se zahraničními soupeři. Jsem moc rád, že jsme přesvědčili pořadatele tradičního tuzemského All Stars Cupu a padli jsme si do noty s ředitelem turnaje panem Novákem.

Jakým systémem se turnaj hraje? Na které týmy narazíte?
V naší skupině C v pátek 16. června nejprve nastoupíme proti japonskému klubu Avispa Fukuoka, poté nás čeká Slavia Praha a od 16:40 změříme síly proti slavnému Arsenalu. Duel bude přenášen živě na webu allstarscup.cz. Výsledky v základních skupinách účastníky rozřadí do sobotních skupin a v neděli přijdou na řadu tři zápasy o umístění.

Kolik hráčů na turnaj nominujete?
Naše soupiska čítá jen 16 hráčů a 2 gólmany, tudíž nominace na tento turnaj představovala velkou motivaci pro všechny hráče během celé jarní části. Byla na nich vidět snaha jak v tréninku, tak i v zápasech. Nakonec do Prahy jede skutečně ten nejtalentovanější dostupný výběr včetně v zimě posunutých Mikušky, Vraspíra a Vošmery nebo starších žáků Trinha, Rittera, Mastného a Fily. Před klukama je jedinečná konfrontace s nejlepšími hráči své věkové kategorie, kdy budou na očích desítkám scoutů z celé Evropy. Mohou na sebe výrazně upozornit i zástupce velkých klubových gigantů.

Mimochodem, s koncem ročníku jste zaznamenal i jeden osobní úspěch, k němuž zaslouží pogratulovat!
Děkuji, je to tak. Uspěl jsem v přijímacím řízení na studium mládežnické Profi licence. Už se těším na náročné studium.

Nominace FC Vysočina na All Stars Cup 2017:

Brankáři: Ondřej Mastný, Adrian Doležal.

Hráči do pole: Martin Fila, David Duc Dat Trinh, Jiří Šrámek, Mirek Malata, Jakub Vácha, Vít Vraspír, Adam Novák, Václav Havlín, Karel Pojezný, Lukáš Trnka, Lukáš Samek, Jan Růžička, Filip Vošmera, Ondřej Nováček, Adam Ritter, Pavel Mikuška.

Hlavní trenér: Libor Smejkal. Asistent trenéra: Ladislav Němec. Lékař: MUDr. Jaroslav Havlíček. Sportovní ředitel: Josef Morkus

Hráčské statistiky týmu U16:

Branky celkem: 27 – Mirek Malata, 14 – Šrámek,  11 – Růžička, 10 – Havlín, 9 – Vošmera, 7 – Lukáš Trnka, 5 – Pojezný, 4 – Havel, 3 – Vraspír, 2 – Fila, Časta, 1 – Novák, Zrůst, Samek, Michal Trnka, Vácha, Marek Malata.

Branky v jarních zápasech: 10 – Šrámek, 6 – Mirek Malata, 5 – Havlín, 2 – Pojezný, Lukáš Trnka, 1 – Havel, Marek Malata, Vácha, Michal Trnka, Vošmera, Samek.

Odehrané minuty za jaro: 1.239 – Šrámek, 1.170 – Havlín, 1.133 – Mirek Malata, 1.067 – Marek Malata, 1.063 – Pojezný, 1.003 – Samek, 957 – Trinh, 906 – Nováček, 884 – Vácha, 848 – Doležal, 678 – Lukáš Trnka, 674 – Havel, 432 – Wendl, 405 – Novák, 367 – Vraspír, 277 – Michal Trnka, 240 – Fila, 222 – Časta, 157 – Růžička, 121 – Ritter, 112 – Geist, 57 – Shudeiwa, 43 – Zrůst, 25 – Vošmera.

Odehrané zápasy za jaro: 16 – Šrámek, Havlín, Marek Malata, Pojezný, 15 – Mirek Malata, Nováček, Vácha, Samek, 13 – Časta, 12 – Lukáš Trnka, Trinh, Doležal, 11 – Havel, 10 – Michal Trnka, 8 – Novák, 6 – Růžička, Geist, Wendl, 5 – Vraspír, 3 – Shudeiwa, Ritter, Fila, 2 – Zrůst, Vošmera.

O All Stars Cupu

Ve dnech 16. - 18. června proběhne v areálu SK Slavia Praha devátý ročník mezinárodního juniorského turnaje ALL STARS CUP. Do naší metropole přicestují šestnáctiletí zástupci fotbalových škol z Anglie, Francie, Německa, Španělska, Portugalska, Mexika, Turecka, Japonska a Dánska.

Letošní ročník určený hráčům narozeným v roce 2001 nabídne nejsilnější mezinárodní konfrontaci v historii turnaje. Zastoupení zde budou mít nejsilnější evropské fotbalové země a kluby, které na seniorské úrovni pravidelně hrávají Ligu mistrů. Svůj debut na turnaji zažijí mladí fotbalisté Arsenalu, Paris Saint-Germain a Borussie Dortmund. Naopak na předchozí zkušenosti budou navazovat hráči Atlética Madrid, FC Midtjylland, Altinordu Izmir či finalisté tohoto turnaje z roku 2015 FC Porto. Globální rozměr turnaji pak dodá účast jednoho z největších mexických klubů Chivas Guadalajara a také zástupce japonské fotbalové školy z Fukuoky.

Sedm českých účastníků turnaje zahrnuje pochopitelně domácího dvojnásobného vítěze Slavii, po několikaleté absenci i druhé pražské S tedy Spartu. Ale i další tradiční účastníky Bohemians 1905, Viktorii Plzeň, Duklu, Zbrojovku Brno. Jediným domácím nováčkem tak bude tým FC Vysočina Jihlava.

Formát turnaje i jeho stávající podoba zůstane i v tomto roce zachována. Na každý z týmů čeká bez ohledu na výsledky celkem devět zápasů rovnoměrně rozložených do tří hracích dnů, které budou sehrány na dvou fotbalových hřištích v tréninkovém centru SK Slavia Praha. Zápas o třetí místo a finále pak společně s celkovým zakončením turnaje proběhnou vůbec poprvé v historii na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku.

Kromě tradičního internetového streamu vybraných zápasů se letos mohou diváci díky spolupráci s mediálním partnerem O2 TV SPORT těšit rovněž na přímý přenos zápasu o třetí místo a finále, který poběží na O2 TV FOTBAL.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu