21.06.2017, Miroslav Fuks

Kuchta: Kluci odehráli kvalitní zápasy i po karanténě

Kuchta: Kluci odehráli kvalitní zápasy i po karanténěPo mladším dorostu U16 vám nabízíme jarní hodnocení výkonů jejich starších parťáků – týmu 17. Ten v celkovém pořadí Moravskoslezské ligy obsadil slušnou 5. příčku se ziskem 26 bodů. Jak nejen na tuto bilanci nahlíží trenér mužstva Petr Kuchta? Jste s jarním vystoupením svého týmu spokojen?

 

Na podzim jsme splnili základní cíl, kterým byl postup do jarní TOP skupiny Moravskoslezské ligy. Bohužel, kádr jsme před těmito zápasy oslabili z hlediska kvality odchodem Mikušky a Křivánka do staršího dorostu U19. Naopak z týmu U16 nás doplnili Vraspír a Vošmera. Do jara jsme šli s poměrně úzkým kádrem, tudíž jsem měl trochu obavy, jak se tím vypořádáme. Nakonec však mohu být s našimi jarními výkony a výsledky spokojen.

Nakolik mančaft ovlivnila vynucená třítýdenní karanténa kvůli epidemii neštovic?
Nelze s určitostí tvrdit, nakolik nás tento výpadek ovlivnil. Nemyslím si, že by měl až tak zásadní dopad do konečné tabulky. Kluci i po této pauze odehráli kvalitní zápasy bez výrazných či kondičních výkyvů.

Odpovídá dosažené umístění možnostem týmu?
Umístění na 5. příčce se čtyřbodovou ztrátou na třetí příčku považuji za dobré a odpovídající možnostem týmu. Jak už jsem uvedl, tak můžeme být spokojení.

Který duel se vám nejlépe vydařil a naopak?
Mrzí mne hodně zbytečná porážka v úvodním jarním kole v Karviné v poměru 2:1. Byli jsme lepší a měli jsme více šancí. Nepříjemná byla domácí prohra s Brnem 1:3, která přišla jen pár dní poté, co jsme na Zbrojovce remizovali 1:1. Věřili jsme, že můžeme uspět, ovšem místo toho přišla bodová ztráta. Na druhou stranu mi udělaly radost dvě výhry nad Slováckem, s nímž jsem osobně dosud měl velmi špatnou výsledkovou bilanci.

Fotbal je týmová hra. Přesto, chtěl byste výkony některých hráčů vyzdvihnout?
Na prvním místě je u mne skutečně vždy kolektivní výkon. Pokud bych ale měl nějaká jména konkretizovat, tak uvedu dva pilíře naší hry a velice pracovité hráče – stopera Tomáše Svobodu a Jakuba Pavlase.

Jarní hráčská bilance

Vstřelené branky: 5 – Křivánek, 4 - Lokvenc, 3 - Čapek, 2 - Svoboda Tomáš, Svoboda Adam, 1 - Crha, Mlejnek, Mikuška, Vraspír, Pavlas, Vošmera.

Odehrané minuty: 1280 - Svoboda Tomáš, 1267 - Svoboda Adam, 1175 – Crha, 1055 – Čapek, 1026 – Pavlas, 1124 – Lokvenc, 937 – Šmíd, 897 – Vošmera, 773 – Křivánek, 735 – Vrba, 720 – Jágrik, 619 – Mlejnek, 590 – Vraspír, 430 – Procházka, 402 – Lát, 300 – Lancman, 135 – Točík, 80 – Mikuška

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu